Keresés: Blues

Újabb nevekkel jött elő a Sziget
Újabb fellépők jelentkeztek be a jubileumi Szigetre: vannak köztük eddig még itthon nem látott fellépők és vannak visszatérő csapatok, lesz rock, akár garázs, akár pszichedelikus vagy punkos beütéssel, jön ezúttal elektropop, hip-hop, indie, ska-punk és egy pár elektronikus zenei előadó is a Sziget különböző színpadaira. Kasabian, Flume, Interpol, Billy Talent és sokan mások, a “sztárok által is kedvencnek választott” fesztiválunkon.


Magyarok a nagyszínpadon!
A Sziget Fesztiválköztársaság a világ talán legsokszínűbb „országa”, ahol egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg. A legnagyobb számban – több mint kétszázan - azonban a magyar fellépők képviseltetik magukat, egyrészt egy nekik dedikált és újra szabadtéri színpadon, de több más, műfaji helyszínen is, ahol az adott szcéna legjobb hazai csapatai lépnek fel. Sőt, idén újra lesznek magyar bandák a Nagyszínpadon is.


A Hurts, a Nero és a Modestep is fellép a VOLTon!
Határozott közkívánatra tér vissza a soproni Lővérekbe a Hurts, több ezren várják a Nero és a Modestep élő fellépését is és érkezik a Karnivool, a jelenleg világszerte toplistás Milky Chance és az Arctic Monkeys előzenekaraként a The Strypes. A hazai nagyágyúk mellett a VOLTon ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda. Mindezekre kedvezményes jegyek április 15-ig kaphatók országszerte.


Tátrai Tibor és Barátai - Jegyrendelés
2013. december 5. 19:00 SYMA Csarnok


Adrenalin Extrém Hétvége
Hamarosan ismét felbőgnek a több száz lőerős motorok a kunmadarasi reptéren. Augusztus 16-18-án kerül megrendezésre a már megszokott helyen az Adrenalin Extrém Hétvége. Ismételten megéri kilátogatni, hiszen a villámgyors járgányok mellett, koncertek is várják az érdeklődőket.


XVI. Sambosi - Törley Jazzfesztivál 2013. - Jegyrendelés
Július 26. A fesztivált önálló rendezvényként a SAMBOSI Bt. rendezi. A zenei műfajok sokszínűségét szeretnénk bemutatni. A fesztiválon, most is, mint mindig a magyar jazz és klasszikus zene elismert, élvonalbeli művészei lépnek fel.


Francia sanzonlegenda a Tiszavirág Fesztiválon
Június 18-22. Négy színpaddal, hangulatos szabadtéri színházi előadásokkal, Tisza parti kertmozival, családi borászatokkal, házi készítésű sörökkel, és tiszai hajótúrákkal várja a látogatókat a Szolnokon, a VIII. Tiszavirág fesztivál.


Csík Zenekar 25 éves születésnapi koncert - Jegyrendelés
2013. május 17. - 25 éve annak, hogy a Csík Zenekart megalapították Kecskeméten. Bő tíz éven keresztül kifejezetten régi módi paraszti muzsikát játszottak. Az elején főleg táncházi berkekben népszerű zenekar az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i olimpia megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa volt.


Ó, testvér, merre visz az utad?
Szeretem a filmeket, különösen a road movie-kat. Szeretem a country, folk, gospel és blues dalokat. Szeretem a görög mitológiát. De soha eszembe se jutott volna, hogy ezek bármilyen formában együtt tudnának állni.


Magyar zene - Bemutatkozik az Apokrif
A szintetikus alapokon megfogalmazott rock zenét játszó formáció az elmúlt évek során szinte minden nagyobb városban, egyetemi klubban megfordult már.


Elvis zenéivel egy szombat este
Ed Philips és a Memphis Patrol legénysége arra vállalkozott, hogy az Elvis Live című koncertjükön Elvis legdögösebb zenéivel kényeztesse a bulizni vágyókat.


A zenéről
A zene egy sajátos nyelv, egy sajátos világ. Hamvas azt írja a zene élvezetéről: "telítve lenni valamivel, amiben nincsen halál". Minden zenei hang önmagában egy világegyetem, és tükrözi az eredeti teremtés aktusát. A hang nem anyagi természetű. A hang az anyag szelleme. A hang az "égő anyag", "az anyag tüze".


SZIN augusztus 22-től augusztus 25-ig az ország legzöldebb nyárzáró zenei fesztiválja
Ha hiszitek, ha nem, idén már 44 éves a SZIN. 1968 óta rendezik meg Szegeden, a napfény városában a Tisza-part egyik legjelentősebb eseményét a Szegedi Ifjúsági Napokat.


Sok blues diszkót győz! Avagy közmondások akkor és most
Biztosan nagyon sokan megismerkedtek életük korai szakaszában már a közmondásokkal, hiszen a szülők gyakran alkalmaztak efféle szófordulatokat. Például, amikor összevesztem a testvéremmel, gyakran hallottam az „egyik kutya, másik eb” kifejezést. Még csak nem is értettem őket akkoriban, de mégis tetszettek. Mára nagyon sok hasonló szólás-mondás van a tarsolyomban, hiszen édesanyámnak köszönhetően rengeteg ragadt rám és az iskolában is sikerült felszedni párat.