Keresés: Diploma

Mert Nem Lehet Megunni….
Ennek, a gyerekkoromban agyonjátszott reklámfilmnek a szlogenje jutott eszembe hirtelen, (ami egyébként ha jól emlékszem valami tejterméket volt hívatott népszerűsíteni), amikor a fülembe jutott, hogy ismét lesz Thomas Anders (Modern Talking) koncert kis hazánkban, és hogy a rajongók nehogy szűkölködjenek így az év elején, rögtön kettő is.


Az üldözött (2013.) - Filmajánló
John Le Carré író a kémtörténetek igazi nagymestere. Több könyvét is vászonra vitték már. Legutóbb a Suszter, szabó, baka, kémet (2011.), míg korábban az Elszánt diplomatát (2005.) és a Panamai szabót (2001.) láthattuk a moziban. Leghíresebb könyve talán a Kém, aki bejött a hidegről, amelyből 1965-ben készítettek filmet Richard Burton főszereplésével. Ez egy a hidegháború idején Berlinben játszódó kémtörténet, nagy átverésekkel, megtévesztésekkel, árulásokkal és fordulatokkal.


Nyelv és diploma
Újabb kétséget keltő lépéseket helyez kilátásba a kormány. Ahogy arról többek közt a origo.hu is beszámolt, a Felsőoktatási Kerekasztal statisztika javító lépésének értelmében a diploma megszerzéséhez - amennyiben az nem élvez prioritást az érintett szakon - nem szükséges nyelvvizsgát tenni. Azonban a lépés feltétlen kérdéseket vet fel.


Álláskeresés - pályakezdőknek
A tanulmányok befejeztével előbb-utóbb mindenki szembesül a ténnyel, hogy végzettségre, nemre, lakóhelyre való tekintet nélkül a munkakeresés nem egyszerű...


Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
Duncan Shelley Amer hite című regényében utazást tehetünk a távoli jövőbe. A műből kiderül, hogy teljesen mindegy melyik évezredben élünk, ha képtelenek vagyunk a kompromisszumra, pusztulásra vagyunk ítélve.


Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal, alkotó fotográfusok részére a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj elnyerésére.


Célok és módszerek – Második rész
Nehezen tudom indulat nélkül felvenni a fonalat az előző részben megkezdett gondolatsort követően. Mégis újra a problémákat nézem, de ezúttal megoldásokat keresve. Bár ezt nem bizonyíthatom, gyakorlott problémamegoldó vagyok. Igaz nem laboratóriumi körülménye leckéztető normája tükréből, sokkal inkább az élet terén.


A szürke ötven árnyalata
A sikerlisták tetején lévő könyv, melyet E L James írt nem éppen szokványos szerelmi történet. Sokan azért kezdik el olvasni, mert a csapból is ez a könyv folyik.


Munka és magánélet
Az ismerőseimnél végzett igényfelmérés érdekes eredményt hozott. Két különösen fontos témát is megjelöltek, amiről örömmel olvasnának tudományosabb szinten. Ezek közül az első a munka és magánélet ellentmondásait taglalja.


A hét szépe: Szabó Barbara
"Olyan modell arca van" hogy nem is volt kérdés, hogy bekerül a magazinba. Fogadjátok szeretettel Szabó Barbarát!


Cézanne, a retrográd rebellis
A 2003-as ’Monet és barátai’, valamint a 2006-os ’Van Gogh Budapesten’ grandiózus kiállítások után egyedülálló, teljesen újszerű megközelítésből interpretált tárlat nyílt tegnap a Szépművészeti Múzeumban, Cézanne és a múlt címmel.


"Quarterlife crisis" vagyis kapunyitási pánik.
A kapunyitási pánik a 21-35 éves korosztályt érintő válság. A köztudatban egy olyan hibás kép él a fiatalokról, mely szerint nekik semmi gondjuk nincs, hiszen még előttük az egész élet.


Ha a fagyi visszanyalna - Álláskeresés Magyarországon
Ma már szinte senki számára nem ismeretlen Magyarországon az a szó, hogy álláskeresés. Ha nem is mi, de valamelyik családtagunk, rokonunk, ismerősünk között biztosan találni olyan embert, aki épp állást keres.


Spanyolasz Eb-döntő
Tegnap este véget ért a Lengyel-Ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság a spanyol-olasz válogatott döntőjével, amelynek eredménye 4-0, de több sporttörténeti rekordot könyvelhettünk el ebben a 90 percben.


Szakmai tapasztalat Mózesei
Jöjj, légy önkéntes munkatársunk! Ezzel a kedves hívással köszönt mindegyik munkahelyportálon hírdető cég. Mindegyik megszólítja a munkára kész személyeket. Ígérik, hogy a tapasztalatlanság Egyiptomából kivezetnek. Abból az Egyiptomból, ahol a munkahelyek fáraói az frissdiplomások megölését parancsolják. Viszont tovább szaporodnak az egyetemisták, minden nyáron újabb tapasztalattól mentes munkanélküli kerül a munkanélküliség és az álláskeresés rabságába.


Infanta-animációs vizsgafilm
A Magyar Iparművészeti Egyetem 2004-es diplomafilmjeinek egyike. Készítette: Boris Virág


Szuperközeli - rövidfilm
Tom Stevens sikeres filmrendező. Legutóbbi filmjének bevételi kudarca miatt azonban megvonják tőle a következő tervére szánt támogatást, és néhány amatőrfilmessel kell bizonyítania.


CSI: Helyszínelők az ELTE-n
Ez év szeptemberében hirdetik meg először bűnüldözési szaktanácsadók képzését az ELTE-n. Elsősorban jogi vagy természettudományi alapokkal bíró személyek jelentkezhetnek, de a kurzus hasznos lehet akár vezető cégek alkalmazottainak is. A vadonatúj tanfolyamról Dr. Záray Gyula főszervezővel beszélgettünk.


Diploma, érettségi? Mindegy
Milyen munkalehetőségekkel találkozunk a leggyakrabban? Ezen rágódik sok fiatal huszonéves. Nem véletlen, hiszen ha a mai munkaerőpiacot vesszük figyelembe sajnos sok esetben teljesen mindegy, milyen végzettség van a kezünkben. Sokkal fontosabb annál, hogy számlaképesek vagyunk e, rendelkezünk e saját személygépkocsival és egy olyan kapcsolati rendszerrel, amit feltudunk használni munkánk kezdetén.


Mit ér a bizonyítvány, ha magyar?
Azt kell mondanom: felbosszantottak! Méghozzá vasárnap tették ezt, a „szent napon”, mikor tudhatná mindenki, ki ismer, hogy engem zavarni nem lehet. Vasárnap otthon én csupán fizikálisan vagyok, mert alkotó lelkem és gondolatom messze jár, éppen ott, ahol éppen írt történetem játszódik. Most az ókori Egyiptomot „boldogítom jelenlétemmel”.


Érett álláskeresők állásvizsgái
Egyre több a csak érettségizett pályakezdő munkanélküli Az első állás keresése a pszichológus szerint olyan, mint az első randevú. Ha sikeres felrepít, ha nem, önbizalmat csökkent. A csak érettségivel rendelkező fiataloknak inkább csak a kudarc jut.


Dinex Nemzetközi Filmoktató Bázis
Általános információk Iskola neve: DINEX Nemzetközi Filmoktató Bázis Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma: 00856-2010 A képzésre való jelentkezés feltétele: érettségi, pályalkalmassági elbeszélgetés. A képzések időtartama: 1-2 év A képzés végén államilag elismert felsőszintű diplomát kapnak. A sikeres vizsga letétele után (közben) lehetőséget biztosítunk hazai ill. külföldi filmgyártásban történő közreműködésre, elhelyezkedésre. A képzés önköltséges, 120.000 HUF - 160.000 HUF/félév (szakképzéstől függően).


Berki Beáta interjúja Dr. Stőhr Lóránttal
Kávészünetben leültünk beszélgetni a filmről. Dr. Stőhr Lóránt a Zsigmond Király Főiskola Filmtanszékének docense matematika tanári diplomája megszerzése közben egyre nagyobb érdeklődéssel fordult a film iránt ezért párhuzamosan végezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet mozgókép tudományi szakon.


Képzések: Krea Kortárs Művészeti Iskola
Cím: 1051 Budapest, Október 6. u.