Keresés: Európai Unió

Réti László: Vérvonal
Az elmúlt hetekben, hónapokban nemcsak Magyarország, de az Európai Unió valamennyi tagállama választási lázban égett. Nem csak politikai pártok kampányvideói, hanem magára a szavazás tényére buzdító ötletes animációk is megjelentek a közösségi médiában. Nem csoda, hogy az állampolgárok ilyen felfokozott várakozással tekintettek az országgyűlési és európai választásokra, hiszen az eredmény hosszú évekre meghatározhatja egy nép vagy közösség sorsát.


Borban az igazság kínai módra
Sokba kerülhet az EU óvintézkedése a számunkra. A kínai napelemekre dömpingvámot szab ki az Unió, így közvetve megszűnik egy gyár Dorogon, és Kína válaszul büntetővámot szabhat ki a Magyarországról is exportált borokra – a kereskedelmi háború a fejünk felett, tudósítja az MTI.


Fapados Tavasz – Brugge, a belga Velence
Belgiumot sokan Brüsszellel azonosítják, az Európai Unió központjával, ahol öltönyös férfiak rohannak tablettel a hónuk alatt nagy komolyan egész nap. Ez a leírás azonban cseppet sem illik az ugyancsak belga Bruggére. Turistahordák öntik el az utcákat ott minden nyáron, és csokiboltok kirakatai csábítják a fogyókúrát feladó sereget. A kirakatban épp cukorka-alapanyagot nyújtanak, és olyan csodás épületek vannak minden felé, hogy a 200. kép után már csak sóhajtani lehet – ezt a mérhetetlen szépséget egyszerűen képtelenség befogadni. Hölgyeim és Uraim: bemutatom Önöknek Bruggét!


Migránsok Európában multimédia pályázat
Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága multimédia-pályázatot hirdet „Migránsok Európában” témában. A pályázatra művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák 18. életévüket betöltött diákjai nyújthatják be alkotásaikat az Európai Unió tagállamaiból és Horvátországból. A pályamunkáknak az Európán kívülről érkezett migránsok európai társadalmakban betöltött szerepét kell bemutatniuk.


Különvélemény - Sci-fi az Unióban?
Közületek aki látta Tom Cruise Különvélemény című Sci-fi akció filmjét, az valószínűleg ismerősnek fogja találni jelen témát. Bizonyosan már olvastátok, hogy írtam az úgynevezett ACTA EU-s törvényjavaslatról korábban. Örömmel értesíthetlek benneteket, hogy nem kell a laptopokat/Ipod-okat félteni a jövőben, ugyanis a napokban zajlott EU parlamenti szavazáson a képviselők többsége leszavazta a törvényjavaslatot.


Nem csak szaktudásukat, de az állam pénzét is elviszik a magyar orvosok!
Egyre nagyobb problémát okoz az orvosok külföldre való vándorlása Magyarországon, a számuk pedig napról napra nő. Ettől hangos a média, erről beszél mindenki, aki egy kicsit is érintett a témában. Márpedig ha belegondolunk, mindenkit érint, hiszen az emberek többsége volt vagy lehet beteg, a másik része pedig orvos vagy rezidens és elégedetlen.