Keresés: Függőség

Blackberry – függőség
Hűséges Bleki használóként ha feltennék nekem a kérdést, hogy mi a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre, az első válaszom persze 42 lenne, de a második: Blackberry! Ami nyugodtan használható a 42 szinonimájaként.


Beyond the Black Rainbow (2010) (A fekete szivárványon túl)
A mű leginkább atmoszférájával és lehengerlő vizuális megalkotottságával hatott rám. 2012 nyarán volt szerencsém megtekinteni a nívós poznańi Transatlantyk-filmfesztiválon (Lengyelországban) s azóta is a kedvenceim közé tartozik. Rengeteg elemet emel be a 80-as évek ismert sci-fi- és horror-alkotásaiból, mind képi, mind zenei formában. Ezeknek az intertextuális kikacsintásoknak és utalásoknak köszönhetően olyan erőteret hoz létre, amely a cselekmény előrehaladtával egyre inkább magába zárja a nézőt, aki mind többet és többet akar ebből a nosztalgikus retró-hullámvasútból, míg a végén a legszívesebben le sem szállna róla. Aki kedveli a pszichedelikus álom-tripeket, vigyázzon: ez a mozi garantáltan függőséget okoz.


Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál
Magyarország az elmúlt évtizedben igazi vízi paradicsommá nőtte ki magát Európában élményparkjaival, spa és wellness szállodakínálatával. Így született vízikacsa lévén mikor megláttam a felhívások között, hogy tudósítani kell az Aquaworld második családi fesztiváljáról, azt gondoltam, ezt a munkát nekem találták ki tekintettel a súlyos – és úgy tűnik gyógyíthatatlan vízfüggőségemre.


Kockaság
A 1990-es évek vége óta sokat lehet hallani arról, hogy a számítógépes játékok rossz hatással vannak a gyerekek mind fizikai, mind pedig szellemi fejlődésére. Számos tanulmány foglalkozott a téma ezen negatív oldalával. Most azonban a számítógépezés, mint tevékenység egyik pozitív tulajdonságára vetítenék fényt. Ugyanis a számítógépezés nem csak annyi, hogy az ember ül és gubbaszt a monitor előtt órákon keresztül, hanem a felszín alatt ennek közösséget szervező ereje is van.


Játék, függőség nélkül?
Manapság nagy probléma a játékfüggőség, a virtuális valósághoz való kötődés. Vajon lehet-e úgy játszani, hogy ne essünk áldozatául egy-egy jól megtervezett világnak?


A netes pornó diszkrét (hi)bája
Internetes újságíróként nem kellett sokat keresgélnem, hogy a véleményemmel mit is tudjak deresre húzni, mint a következő írásom témája, hiszen felállni sem volt szükséges a számítógép elől, egyszerűen csak a világháló legmeghatározóbb jelenségére kellett gondolni. Mindezért elég volt csupán a keresőbe beírni a testi gyönyör hárombetűs, nemzetközi szavát, és máris ömlött felém a jobbnál-jobb elmarasztalható ötletzuhatag.


A bombák földjén
„A háború drog, és az akciók feszültsége halálos függőséghez vezet.” (Chris Hedges)