Keresés: Gyereknevelés

Ezek már cybergyerekek? Mikortól nézhet a gyerek tévét, számítógépet?
Minden embernek más és más a tévézési, számítógépezési szokása. Nyilván ha szülővé válunk, ezeket a szokásainkat is átveszi gyermekünk a szocializálódása során. Ha otthon minden este megy a tévé, mikor anyu, apu otthon van, akkor a gyerek számára az lesz természetes. Ha a szülők nem szeretik ezt a mai őrült információs társadalmat, hanem este csak csendben olvasgatják az újságot, eljátszanak a gyerekkel, akkor a kicsinek az lesz az etalon.


Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg gyermekünk intelligenciáját?
Írni, olvasni, számolni tudó, több nyelven beszélő kisbabák? Ez nem egy mai siker sci-fi mozifilm történetének elemei, hanem az 1950-es évek óta fejlesztett Doman- módszer eredményei. De hogyan érjük mindezt el saját gyermekeinkkel?


Deákné B. Katalin: Mire nevelitek a gyerekeiteket? - Könyvajánló
Amikor egy párnak megszületik a gyermeke, abban a pillanatban szülővé lesz. De hogyan válhatunk szülővé? Ebben próbál meg segítséget nyújtani nekünk Deákné B. Katalin Mire nevelitek a gyerekeiteket? című könyvében. A könyv a Tudatos szülő sorozat keretében jelent meg.


Válogatás tudatos szülőknek - készségfejlesztés felsőfokon
A gyerekek imádják a játékos feladatokat. A tudatos szülők lapja kifejezetten a gyereknevelésről szól. Mindezt úgy, hogy nem csak a szülőknek tartalmaz gyereknevelési cikkeket, szakértői véleményeket, hanem fejlesztő foglalkoztatókat is a gyerekeknek.


Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Egy könyv mely segítséget nyújt az aggódó szülőknek. Amennyiben gyakran forgatod ezt a könyvet és a gyermekednek problémája van, ki tudod szűrni azokat a problémákat, amelyekkel orvoshoz, kell, hogy rohanj elkerülve ezzel a felesleges stresszt. Nem egy újabb „hogyan neveld a gyermekedet” könyvről van szó, hanem egy valóban hasznos olvasmányról van szó.