Keresés: Interjú

A változatosság gyönyörködtet(?) - Interjú Esztojka Mónikával
Esztojka Mónika óvodás kora óta rajzol, a Képző és Iparművészeti Szakgimnáziumban végzett keramikus szakon, később az Óbudai Rajziskolában folytatta a rajztanulást. 2017. március 8. és 25. között a Fiókban látható A változatosság gyönyörködtet(?) című kiállítása.


A Queen 75ös Hammersmith Odeon koncertje az Urániában
Június 3-án pénteken a Queen legendássá vált, több mint negyven évvel ezelőtti koncertjét láthatják a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban, digitálisan restaurált képpel és újrakevert, térhatású hanggal. A koncertfilm előtt egy különleges dokumentumfilmet is vetítenek a zenekar korai éveiről, eddig sosem látott archív interjúkkal.


„Ez a darab egy jutalomjáték” – villáminterjú Gálffi Lászlóval, az Aranytó rendezőjével
2015. július 24-én az Orlai Produkciós Iroda a Hair után újabb bemutatóra készül, ezúttal a Szentendrei Teátrumban. Az Aranytó című vígjátékot Vári Éva, Benedek Miklós, Bertalan Ágnes, Vasvári Csaba, Bábel Vilmos vagy Szekeres Máté előadásában és Gálffi László rendezésében láthatja a közönség.


Bedák Zsolt exkluzív interjú!
Még le sem zajlott, máris az évszázad boksz meccsének kiáltották ki a hamarosan esedékes Mayweather vs Pacquiao mérkőzést. És hirtelen magyar vonatkozása is lett az események, ugyanis a Ferobox boxolója, Bedák Zsolt lehetőséget kapott hogy egy estén léphessen ringbe korunk legnagyobbjaival.


Közel Fél Évszázada Abba
Na jó, csak 40 éve…1974-et írtunk abban az évben, amikor a totális névtelenségből egyszer csak berobbant a köztudatba ez az addig szinte teljesen ismeretlen svéd zenekar. Megnyerték ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivált az angliai Brighton-ban azzal a Waterloo című számmal ami azóta valóságos kulthimnusszá vált sok országban, annak ellenére, hogy a két zeneszerző egyáltalán nem is akarta nyilvánosságra hozni a dalfesztivál alkalmából. (Sőt, ahogy Björn Ulveaus egy interjúban elmondta, a vesztesek nyugalmával indultak, így hihetetlen meglepetés volt számukra a győzelem).


Nagy zeneszerzők nyomában – újra az Uránia mozivásznán
Október 12-től újra mozivásznon látható Phil Grabsky kiemelkedő zeneszerzők életéről készített, négyrészes sorozata.A szakértői interjúk és klasszikus zeneművek koncertfelvételeinek dinamikus ötvözésével létrejött „koncert-dokumentumfilmek” Beethoven, Mozart, Haydn és Chopin életművét mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


Darwin's Humbug interjú
Van élet a televíziós tehetségkutatókon kívül, nem csak Budapesten, de vidéken is. A kecskeméti Fringe ez utóbbiak egyike, melyen évről évre számtalan, sikerre vágyó zenekar megfordul.


Interjú Abafi Cézárral, a Magyar Boszorkányszövetség vezetőjével
Hatot ütött a nagy állóóra. Hatot kopogott a szellem a szoba négy falán. Eszembe ötlött, hogy talán megkérte a szomszédokat, hogy vicceljenek meg minket. De aztán rögtön megállapítottam, hogy a szoba két fala az utcára néz, és ez a nyolcadik emelet. - Elhiszik már, hogy itt szellem van? - kérdezte emberünk kétségbeesetten. - Ezt minden órában eljátssza: ahány óra, annyi koppantás. A múltkor meg megfogta a feleségem lábát, amikor kinyújtózott a takaró alól. Nem hagy nekünk békét! Kérem, segítsenek! És hát mit tehettünk? Segítettünk.


A hét szépe: Drubina Karolina
Örömmel mutatjuk be nektek Karolinát, aki eredetileg stylist-ként került a modell szakmába, és most nálunk debütál először!


A hét szépe 2.0: Ács Hajnalka Beatrix
Pár hónappal ezelőtt már bemutattuk Beát, most új képekkel, új hajszínnel jelentkezik, mondhatni lassan "celeb" státuszban...


Michelisz Norbi ismét dobogón Hungaroringen a WTCC magyar futamán !
Harmadszorra rendezték meg Hungaroringen a túraautó világbajnoki sorozat (WTCC) egy-egy világbajnoki futamát, ahol a nagy hazai kedvenc Michelisz Norbert eredményesen szerepelt a Zengő Motorsport színeiben Honda versenyautójával, valamint rajthoz állt a másik fiatal magyar reménység Kiss Pál Tamás is az Auto GP kategóriában.


Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. Interjú
2013. április 26-tól 29-ig rendezték meg Szlovákiában a WTTC Túraautó Világbajnokság legújabb futamát, ahol Magyarország büszkesége, Michelisz Norbert is versenybe szállt és az előkelő harmadik helyezést érte el. A sikeres magyar autóversenyző ebből az alkalomból adott exclusive interjút a Journality-nek.


Az örök hazafi - Arany Tibor
Mit kell ahhoz tenni, hogy az ember olyan közismert személyekkel találkozhasson, mint George Bush, Rudy Giuliani, George Pataki vagy Andy Vajna? Sokszor elég a személyes helytállás és a hazaszeretet. Arany Tibor az 1956-os forradalom és szabadságharcban vállalt aktív tevékenységéért elhagyni kényszerült Magyarországot, végül az amerikai kontinensen, New Yorkban telepedett le és kezdett új életet. Otthonától távol sem felejtette el magyar honfitársait és ahol tudott kiállt a hozzá hasonlóan emigrációba kényszerült magyarok és 1956 szellemisége mellett. Tibor az elmúlt hetekben ünnepelte 80. születésnapját, ebből az alkalomból a Journality-nek adott interjút.


A hét HCW szépe: Valerie
Második Dívánk Oroszországból érkezett hozzánk, ahol bajnok és két szervezet igazgatója is volt, és már gőzerővel készül legközelebbi fellépésére, a hétvégi Dicsőség napja gálára. Köszönet a Jade Models-nek a képekért!


Magyar pankrátorok: Zafar Ameen
Zafar Ameen nem éppen megosztó személyiség... Mindenki egyformán utálja. Egoista, nőgyűlölő, és senkit sem kímél, sem fizikailag, sem verbálisan...


Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Február 25. napja 2000 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Magyarországon, Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkárát ugyanis 1947-ben ezen a napon tartóztatták le, és hurcolták el a Szovjetunióba, mint a rendszer ellenségét. Az Emléknap létjogosultságát igazolja, hogy hazánkban napjainkban is több tízezer olyan állampolgár él, akik személyesen élték át a kommunista diktatúra kegyetlenségeit. Forgács János szabadságharcos, nyugállományú honvéd alezredes, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) kitüntetési elnökhelyettese a Journality-nek adott interjút.


Magyar pankrátorok: Ozzy Spencer
Ozzy Spencer igazán súlyos egyéniség... Karate múltjának köszönhetően nagy súlya ellenére is kiváló készségekkel rendelkezik és képes fegyverként is használni a hasát. 2012-ben melléállt segítője, Pappa George, és azóta együtt haladnak a csúcs felé...


Magyar pankrátorok: Ted Wellington
Magyar pankrátorokat bemutató sorozatunkban ezúttal a Ring Királyát, Ted Wellington-t mutatjuk be.


Miként zajlik egy óriáscégnél az állásinterjú? - kritika A vizsga (2009) című filmről
Egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor állásinterjún kell részt vennie. Vagy már meg is tette néhányszor. A leendő munkavállaló ilyenkor elgondolkodik, mennyire is szeretné az adott állást.


Kontrollzé
2004 január 4.-én (vasárnap) megtörtént az első Kontrollzé (akkoriban még Ctrl-Z) próba. Azóta már 3 EP és 1 LP-vel is jelentkeztek, és most válaszoltak a Journality kérdéseire.


A ring királynője: Audrey Bride
Magyarországon egyre népszerűbb a pankráció, és a magyar pankráció szervezet, a HCW gáláira is egyre többen kíváncsiak. Ebben külön érdeme van a Díváknak, vagyis azoknak a pankrátor-lányoknak, akik a férfi nézők számára külön vizuális élményt nyújtanak. Első körben bemutatjuk nektek Audrey Bride-ot, már csak miatta is érdemes lesz ellátogatni a következő gálára...


Magyar Pankrátorok: Murlock
Legújabb rovatunkban a hazánkban egyre népszerűbb pankrátorokat faggatjuk múltjukról, jelenükről, és jövőbeli terveikről. Mindannyian a HCW (Hungarian Championship Wrestling) tagjai, és már bizonyították, hogy a világ élvonalában is megállnák a helyüket. Első interjúalanyunk Murlock!


Magyar Metal: Phoenix Project
Egy populárisabb Heavy Metalban látják a jövőt, és már fel vannak készülve atomháború esetére is. Zenéjükkel értékeket szeretnének közvetíteni, becsület, bátorság és testvériesség; Nekünk tetszik!


A fotózás szerelmese
Ha körbenézünk saját ismerősi körünkben, bizonyára mindenkinek akad egy olyan rokon vagy barát, aki megszállottan gyűjt valamit, vagy valamilyen különleges hobbyval rendelkezik. Van olyan, aki naplót ír, lepkét, bélyeget vagy szalvétát, esetleg más kevésbé szokványos dolgokat gyűjt, lehet, hogy a konyhaművészetben vagy a barkácsolásban leli örömét. Kevesen mondhatják el azonban magukról, hogy hobbytevékenységük során szélesebb értelemben véve is sikert érnek el, ismertségre tesznek szert, mindeközben a profizmus útjára lépnek. Kasznár Gyula fotóművész a Journality-nek adott interjút.


A Fényemberek visszatértek
Szurovecz Kitti írónővel beszélgettünk a közelmúltban megjelent Fényemberek 2. A fény árnyéka című regényéről.


Megjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipje
Bemutatjuk nektek a Wasabi Kht. együttes legújabb klipjét, és válaszoltak pár kérdésünkre, azoknak, akik esetleg még nem ismernék őket.


StereoDiva
Fix.tv vetélkedőn nyert lemezszerződéssel indultak, cél az országos ismertség, amihez jó úton haladnak. Nálunk most hét saját szerzeményt hallgathattok végig.


A hét szépe: Fodor Bettina
Bettina szűkszavúan válaszolt csak kérdéseinkre, ellenben nagyon jól néz ki...


A hét szépe: Váczi Dóri
Minden héten a péntek... Legújabb hét szépe Váczi Dóri!


Magyar punk-rock: Bankrupt
Főleg külföldön koncerteznek és nem szerveznek Szecsődi Karcsival közös dubstep projektet. Bemutatkozik a Bankrupt!


A hét szépe: Kolczonay Júlia
Júlia ügyes állatidomár, és versenyszerűen párbajtőrözik, ő a hét szépe!


Manökken Proletárz
Lovasi Andrásnak 2010-ben még nem tetszett, pedig már kezdett ismert és elismert lenni a Manökken Proletárz, felléptek a Szigeten és az A38-on is. Nagy változások 2012-ben álltak be a zenekar életében, most pedig meghallgathatjátok az új, készülő lemez egyik sláger-gyanús szerzeményét is nálunk.


A hét szépe: Szabó Barbara
"Olyan modell arca van" hogy nem is volt kérdés, hogy bekerül a magazinba. Fogadjátok szeretettel Szabó Barbarát!


Magyar zene - Bemutatkozik az Apokrif
A szintetikus alapokon megfogalmazott rock zenét játszó formáció az elmúlt évek során szinte minden nagyobb városban, egyetemi klubban megfordult már.


A hét szépe: Stocker Carmen
Lassan itt a csonka hétvége, de hogy feldobjuk a hangulatod, újabb szépséges hölgyet mutatunk be. Carmen sztepptáncos, inkább a meghittebb házibulikat kedveli, és egyre jobban erősödik a gyanúnk hogy a lányoknak az ápolt kéz a legfontosabb...


Magyar Rock - Score!
Új rovatunkban kevésbé ismert, azonban igen tehetséges zenekaroknak adunk bemutatkozási lehetőséget. Első interjúalanyunk a Score, békéscsabai rockzenekar. Eddig számos fellépést és két albumot tudhatnak maguk mögött, és belehallgathattok az új album egyik húzó-számába is!


A hét szépe: Nagy Réka
Ambiciózus, optimista, imád táncolni, segít az embereken, és persze gyönyörű, kell ennél több?


A hét szépe: Ács Hajnalka Beatrix
A Journality hét szépe ezúttal Bea, aki hiába tűnik első ránézésre Miss Barbie-nak, rácáfol erre... Várja szerető társát, biztosak vagyunk benne hogy megtalálja :)


A hét szépe: Kálmán Orsi
A 11 év karatés háttér ismeretében nem sokan mondanának neki nemet... Mondjuk más miatt sem :) Orsi a hét szépe!


A hét szépe: Garai Flóra
Felfedeztük nektek Garai Flórát, a rossz hír, hogy költözni szeretne, de reméljük csak nagyon sokára...


A hét szépe: Pintér Evelin
"Az egész életem egy őrültség" - Beszélgetés Pintér Evelin modellel


Egyedül, de nem magányosan- a virtuális kapcsolatok
Ahogyan a szülők látják: A virtuális kapcsolatteremtésnek csak káros hatásai lehetnek, mert egyrészt az „élő”, „személyes” kapcsolatok háttérbe szorulnak, mivel a négy fal között egy számítógép előtt ülve kommunikálnak egymással a felek. Túl sok időt töltenek (haszontalanul) az interneten ismerkedéssel és nincsen valódi hozadéka a virtuális beszélgetéseknek, hiszen gyakran a semmit ragozzák órákon keresztül. Persze az is közrejátszik ennek a véleménynek a kialakulásában, hogy a szülők féltik a gyerekeiket az internetes veszélyektől.


Jön a Gyémántfiú 2. !
Szurovecz Kitti írónővel beszélgettünk hamarosan megjelenő Borostyánkönny című regényéről.


„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”
Sokak számára az ENDOMETRIÓZIS ismeretlen betegség. Az átlagember minden betegséggel nem lehet tisztában addig, amíg nem találkozik vele saját maga vagy szerettei, ismerősei által, illetve nem olyan közismert betegség, melyről már hallhatott valamilyen formában.


Az X-faktor mosolygós „cukisága” – Kováts Verával beszélgettünk
Kováts Vera az X-Faktor tavalyi szériájában tűnt fel. A mindig mosolygós lány bejutott az X-faktor döntőjébe,és ott meg se állt egészen a 8.döntőig.A tehetséges, ifjú énekesnővel beszélgettünk.


Egy pszichedelikus énekes az X-faktor színpadáról – Oltyán Attilával beszélgettünk
Oltyán Attila az X-faktor tavalyi szériájában tűnt fel pszichedelikus előadásával.Az énekessel beszélgettem a pályája kezdetéről, az X-faktorról,korábbi együtteséről, a Black Tweedről, no meg a Zooropeans-ről és a jövőről.


Közönségtalálkozó Az ajtó című film bemutatója után
Igen, a film művészi! Olyan, amit mindenkinek látnia kell! Olyan film, amely hat az emberekre.


A kluboktól az X-faktorig – Bagossy Norbival beszélgettünk
Baricz Gergővel, a tavalyi X-faktor bronzérmesével évek óta ismerik egymást, számos közös kaland köti őket egymáshoz. Együtt indultak az X-faktorban is. Bagossy Norbival beszélgettünk.


Interjú a vámpírral (Film kritika)
Az Interjú a vámpírral című film klasszikusnak számít a vérszívókról szóló mozik között. Alapját Anne Rice 1976-ban írt azonos című regénye képezi.


Vállapos sportolók – Egy film az élsportoló katonáinkról
Pár napja egy igazán egyedi hangulatú filmvetítésen vettem részt. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája adott otthont az eseménynek, ahol magasrangú honvédekkel és három szakasz növendékkel nézhettem meg ezt az újszerű dokumentumfilmet.