Keresés: Külföld

Elektronikus bulikkal is erősít az EFOTT – Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon
A műfaj szerelmesei idén igazi elektronikus zenei kavalkádnak lehetnek fültanúi. Július 11. és 17. között ugyanis olyan sztár DJ-k teszik tiszteletüket a Velencei-tónál, mint a gorestep stílus megalkotója, a backstage-be majmot rendelő Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.


Az EFOTT Fesztivál első külföldi sztárfellépője: a HURTS!
A brit duó tagjai Theo és Adam egy manchesteri szórakozóhelyen találkoztak 2005-ben, ahol elhatározták, hogy létrehoznak egy zenekart. Évekig csak interneten tartották a kapcsolatot, Adam zenei alapokat küldött, Theo pedig vokált.


Elektro kánaán a tóparton
A hazai kedvencek mellett öt külföldi dj pörgeti majd az ütemet Az EFOTT fesztivál szervezői bejelentették, hogy július 12-17. között a Velencei-tó partján az elektronikus zene rajongóinak minden eddiginél erősebb kínálattal kedveznek. Az egyetemisták legnagyobb éves buliján zenél majd először Magyarországon a brit nagyágyú, Zomboy és a holland Headhunterz, de az EFOTT színpadára lép Borgeous (USA), a szintén holland Firebeatz, valamint a Pendulum & Verse (dj set) (AUS) is.


Rudimental jön az EFOTT-ra
Zomboy után jön a következő külföldi név az EFOTT 2016-os palettájáról! A Rudimental érkezik a Velencei-tó partjára, így jóvoltából olyan slágerekre tombolhat a közönség, mint a Waiting All Night és a Feel The Love. A brit kollektíva a legnagyobb hazai kedvencek mellett lép majd az egyetemisták fesztiváljának nagyszínpadára.


Életvezetési zsákutcák
Kellenek-e, és főleg vannak-e göröngyös ösvények, amelyek végén mindig ott a tisztás a mese szerint? Mi lesz, ha az út mégsem Rómába vezet, és megállunk már mondjuk Tatabányán? Többféle hamuba sült pogácsával indul útnak a többség, de mi lesz azokkal, akik szomjan halnak még útközben?


Zagar új album: Light Leaks - We are outsiders, that’s what we are
A Zagar zenekart azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom. Zságer Balázs és bandája az utóbbi évek alatt már hungarikummá vált. Egy olyan eladható terméke lett kis országunknak, ami bizonyára felkelti a külföldiek érdeklődését is, éppen ezért a hazai megjelenés (április 1.) után pár nappal a külföldi lemezboltokba is bekerül az aktuális korong, a Light Leaks.


Pályázat íróknak: Etikus vállalati magatartás a közösségi médiában
A Joint Venture Szövetség, a hazai és külföldi befektetők szövetsége országos pályázattal, az „ETIKUS VÁLLALATI MAGATARTÁS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN” téma körbejárásával kívánja felmérni a közösségi médiában érvényesíthető üzleti viselkedési magatartást, az etikus működést, illetőleg az ezzel kapcsolatban megfogalmazandó elvárásokat, az etikus magatartást támogató ötleteket, lehetőségeket, valamint az írott és íratlan szabályokat.


Készülj az év legnagyobb autós, motoros eseményére!
Minden évben elérkezik az idő. Hatalmas show és rengeteg látványos program. Több mint 1000 járgány. Közép-Kelet Európa legnagyobb Autós, Motoros kiállítása. A legnagyobb hazai és külföldi tunerek, egy helyen.


A végéről kezdve – Bródy János – Az Illés szekerén
A magyar illetve magyar nyelvű zene napjainkban számomra viszonylag kevés lehetőséget hagy. Nem kritizálni kívánom a napjainkban virágkorukat élő zenészeket, ízlésem sajátossága, ha úgy tetszik, különcsége ez. Három név biztosan eszembe jut, amikor külföldi barátaimnak zenét ajánlok. Az Emil.Rulez!, a humor és jazz kettősével, a Faun – egy német együttes, akik rengeteg nyelven énekelnek, szavalnak – Ne aludj el! című számát ajánlva, És Bródy János.


Magyar punk-rock: Bankrupt
Főleg külföldön koncerteznek és nem szerveznek Szecsődi Karcsival közös dubstep projektet. Bemutatkozik a Bankrupt!


Cinetrip beszámoló – Water Circus
Idén is hatalmas ovációval indult az év vízi bulija, a Cinetrip. Augusztus 4-én a Széchenyi fürdőbe beköltözött a folyékony űr. A 2012-es Sparty (=Spa+Art+Party) a világ minden tájáról több száz külföldit vonzott hazánkba, sőt a vendégek többsége nem magyar ajkú volt.


Magyar fiatalok külföldi munkavállalása
A társadalom érintettsége jelenleg a háborús időszakokat idézi, csak most nem halottakról esik szó: nincs olyan família, ahol egy közeli vagy távoli családtag ne tartózkodna állásügyileg külföldön, aki jobb esetben is csak a kötelező ünnepi pofavizitre tántorog haza.


Jancsó Miklós
(1921-) Magyar filmrendező, több külföldi és magyar életműdíj tulajdonosa.


Nem csak szaktudásukat, de az állam pénzét is elviszik a magyar orvosok!
Egyre nagyobb problémát okoz az orvosok külföldre való vándorlása Magyarországon, a számuk pedig napról napra nő. Ettől hangos a média, erről beszél mindenki, aki egy kicsit is érintett a témában. Márpedig ha belegondolunk, mindenkit érint, hiszen az emberek többsége volt vagy lehet beteg, a másik része pedig orvos vagy rezidens és elégedetlen.


Dinex Nemzetközi Filmoktató Bázis
Általános információk Iskola neve: DINEX Nemzetközi Filmoktató Bázis Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma: 00856-2010 A képzésre való jelentkezés feltétele: érettségi, pályalkalmassági elbeszélgetés. A képzések időtartama: 1-2 év A képzés végén államilag elismert felsőszintű diplomát kapnak. A sikeres vizsga letétele után (közben) lehetőséget biztosítunk hazai ill. külföldi filmgyártásban történő közreműködésre, elhelyezkedésre. A képzés önköltséges, 120.000 HUF - 160.000 HUF/félév (szakképzéstől függően).


André Kertész
Külföldön dolgozó világhírű magyar fényképész, sajtófotós, főleg Amerikában és Franciaországban dolgozott.


Hírügynökség
Kereskedelmi, egyes helyeken állami, hírszolgálati vállalat, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása. Biztosítja a hozzáférhetőséget minden olyan hírhez és tudósításhoz, amelynek ismerete szükséges a nyilvánosság számára az egyéni és közösségi jogok és érdekek megfelelő érvényesítéséhez. Céljuk mindenkit megelőzve elsőként közölni egy hírt. A hírügynökség helyi és külföldi tudósítókkal dolgozik, azokról a belföldi vonatkozású eseményekről tudósítanak, amelyek hírnek számítanak. Ők tehát hírforrásokkal dolgoznak, és ilyen értelemben bárki lehet hírforrás, felhívhatja a hírügynökséget azzal, hogy közölje, mi történik a környezetében.


MTI
A Magyar Távirati Iroda magyar hírügynökség, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása, az ország és a világ híreit szállítja megrendelőinek. Anyagai ugyan nem jutnak el közvetlenül a nagyközönséghez, a távirati iroda szerepe mégis meghatározó, hiszen hírei, információi forrásértékűek a közvéleményt közvetlenül tájékoztató hazai és külföldi nyomtatott illetve elektronikus sajtó számára. Az MTI valamennyi megyére kiterjedő tudósítói hálózatának köszönhetően az ország egész területéről gyűjti az információkat. Elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.