Keresés: Musical

Sziget Grease
Hamarosan érkezik az idei csúcsszigetet visszaidéző aftermovie, de addig is előkerült az egy igazi mozicsemege, az annak idején John Travolta és Olivia Newton-John által világhíressé tett, minden idők legsikeresebb filmmusicaljének kikiáltott Grease betétdalát ezúttal az egész Sziget adja elő. Itt tessék rácsodálkozni:


Szombattól dübörög a boglári Kultkikötő is!
A jókedvé és a nevetésé lesz a főszerep a Kultkikötő 2017-es évadának második hétvégéjén! Balatonföldvárra a Lart pour lart Társulat előadása és a Bartók Kamaraszínház Ájlávjú, de jó vagy, légy más című musicalje érkezik, míg a boglári helyszín a Rózsavölgyi Szalon Valami csaj(ok) orologi replica című előadásával nyitja meg idén kapuit.


Oscar-esélyesek 2017 - Kaliforniai álom
A Kaliforniai álom című musicallel egy újabb mérföldkőhöz érkezett a műfaj. Zenéi fülbemászóak (City of Stars mindent visz), mondom ezt én, aki hasonlóan utálja a jazzt, mint a film főhősnője. Ez viszont a filmet megnézve egy csapásra megváltozott. Mert ez a muzsika csodálatos. Ezt egyszerűen nem lehet megunni.


Elektro kánaán a tóparton
A hazai kedvencek mellett öt külföldi dj pörgeti majd az ütemet Az EFOTT fesztivál szervezői bejelentették, hogy július 12-17. között a Velencei-tó partján az elektronikus zene rajongóinak minden eddiginél erősebb kínálattal kedveznek. Az egyetemisták legnagyobb éves buliján zenél majd először Magyarországon a brit nagyágyú, Zomboy és a holland Headhunterz, de az EFOTT színpadára lép Borgeous (USA), a szintén holland Firebeatz, valamint a Pendulum & Verse (dj set) (AUS) is.


Budapesti Nyári Fesztivál 2014
A Budapesti Nyári Fesztivál az ország legnagyobb és legszínesebb összművészeti fesztiválja, mely több helyszínen, több műfajban, több korosztály számára kínál produkciókat és egymást kiegészítő, komplex élménycsomagokat - a kőszínházak zárása és nyitása közötti nyári hónapokban.


Darwin's Humbug interjú
Van élet a televíziós tehetségkutatókon kívül, nem csak Budapesten, de vidéken is. A kecskeméti Fringe ez utóbbiak egyike, melyen évről évre számtalan, sikerre vágyó zenekar megfordul.


Különleges alkalom
Nemrégiben töltötte hatvannegyedik életévét Philip Michael Thomas. A színész 1949. május 26-án született Ohio-ban. Korát meghazudtolóan fiatalos, remek formában van, és ahogy azt karizmatikus kisugárzása is egyértelműen bizonyítja, ez nem a plasztikai sebészeti beavatkozásoknak köszönhető.


Sziget Fesztiválköztársaság – Yeni Raki Roma Sátor
Európa legizgalmasabb fesztiváljának sokszínű program-kavalkádjában az egyik legpörgősebb helyszín már évek óta a nemzetközi roma zenei kultúrát felvonultató sátor. A Yeni Raki Roma Sátor idén csábítóbb lesz, mint valaha: indiai cirkusz, holland pop-reggae-folk, francia gitárzene, olasz punk-dub-tarantella, illetve klasszikus slágerek autentikus csárdással, bossa novával, francia manouche swinggel, tangóval és dzsesszel ötvözve. A kínálat pazar – érdemes minden nap belehallgatni.


SPAMALOT avagy a GYALOG GALOPP - Jegyrendelés
November 14-22. Monty Python Spamalot című musicaljének alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. Az előadás különlegessége többek közt, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a Madách Színház musical szenzációjának.


Gerard Presgurvic: Elfújta a szél - Jegyrendelés
2013. július - augusztus - Magyarországi ősbemutatóval folytatódik az évad, méghozzá a 2005-ben a szabadtérin is hatalmas sikerrel bemutatott Rómeó és Júlia szerzőjének, Gerard Presgurvic-nak legújabb musicaljével.


A Hang az Orfeumban - Whitney Houston Tribute
My love is your love – ez állt a meghívóban, gálakoncert Whitney Houston legnagyobb slágereivel. Nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget, mert mint zenész, számomra is sokat jelent Whitney Houston könnyűzenei munkássága, énekesként igazi kihívásként éltem meg, ha énekelhettem bármelyik dalát.


Starfactory - Thália Színház - Jegyrendelés
2013. június - Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai mögött? Hogy a nyertesek sorsa hogyan alakul, azt részben ismerjük, másrészt el tudjuk képzelni. De mi van a vesztesekkel?


Mary Poppins - Madách Színház - Jegyrendelés
2013. június-szeptember - A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján.


A dzsungel könyve – zenés vadkaland az állatok birodalmában, Pólus Színház
Ki ne ismerné ezt a méltán híres alkotást és páratlan szereplőit? Mauglit, aki fékezhetetlen farkaskölyökből kamaszfiú lett, Balút, aki hedonistából apává vált és Bagirát, aki szigorú tanítóból átváltozott egy igazi jó baráttá?


Elfújta a szél a Szegedi Szabadtéri Játékokon - Jegyrendelés
2013 Augusztus Magyarországi ősbemutatóval folytatódik az évad, méghozzá a 2005-ben a szabadtérin is hatalmas sikerrel bemutatott Rómeó és Júlia szerzőjének, Gerard Presgurvic-nak legújabb musicaljével.


I was so excited, Señor Almodovar - Szeretők, utazók
A Szeretők, utazók a mester tizenkilencedik nagy játékfilmje. Aki ismeri az életművet, tudja, Almodovar képes könnyed mediterrán komédiákat felskiccelni a vászonra, hétköznapit nem hétköznapi filmnyelven megszólaltatni, tabutémákat körbejárni anélkül, hogy fintorognánk a szexuális szélsőségeken, és még inkább képes drámai mélységeket egyszerű eszközökkel megteremteni.


Ghost - Budapesti Operettszínház - Jegyrendelés
Szerelem, krimi, földöntúli létezés, lélegzetelállító történetvezetés és kiváló zene. A londoni West End és a New York-i Broadway után most a Budapesti Operettszínházban a musical eredeti verziója!


Én, József Attila - Madách Színház - Jegyrendelés
Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11-e ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz.


Csoportterápia - Madách Színház - Jegyrendelés
Új magyar musical a Madách Színház színpadán!


Street Beat Alternatív Tánc-és Musical Gála - Jegyrendelés
2013. április 1. - A humort sem mellőzve - a Budapesti Operettszínház és a HHIH egyedülálló és sosem látott előadással lepi meg a közönségét, melynek címe: STREET BEAT. A formabontó gála egyértelműen nyit a fiatalabb generációk felé.


Busho Spot- és Plakátverseny 2013
Újra spot- és plakátversenyt hirdetünk, melynek során KÖRHINTA vagy ÖZÖNVÍZ témákban 30 másodperces és egyperces rövidfilmeket valamint plakátokat várunk. Mindenki nevezhet kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, tehát kíváncsiak vagyunk véleményetekre a világ minden szegletéből!


Meanwhile in Kansas, avagy pszichedelikus mélyrepülés Dorka tudatalattijába
Alter(natív). Kísérleti. Underground. Progresszív. Na, ezek azok a hívószavak, melyek halálra rémítik a nagykörútra járó kultúrsznobokat. A 0-11 Alkotócsoport – Meanwhile in Kansas című, ’trash’-ként kategorizált dokuszínháza valószínűleg nem is nekik készült.


A tökéletes mű – A nyomorultak - filmajánló
Alig akad olyan, aki nem ismerné Jean Valjean és Javert főfelügyelő szívszorítóan tragikus és becsületes küzdelmét, vagy Cosette és Fantine keserű sorsát. A 2012-es év legnagyobb filmes élménye a legjobb választás a legszebb ünnepünk előtt...


Rock of Ages – Mindörökké Rock
Színházból ki, moziba be. A nagysikerű Broadway musical megfilmesített változata immáron DVD-n is megjelent a műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére. Mind a rock, mind pedig a musical rajongók polcának kötelező darabja lesz ez a lemez, a hozzá tartozó OST-vel együtt.


Sikerrel rendezték meg az I. Független Nemzeti Filmfesztivált
Budapesten, a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Házban került megrendezésre az I. Független Nemzeti Filmfesztivál, a Független Nemzeti Filmalkotók Közössége szervezésében.


Próza? Musical? Opera? Vamp! Elfogyás két részben.
New Yorkból Budapestre érkezik a vágyódás meséje! Magyarországi ősbemutató! A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon.


Egy pszichedelikus énekes az X-faktor színpadáról – Oltyán Attilával beszélgettünk
Oltyán Attila az X-faktor tavalyi szériájában tűnt fel pszichedelikus előadásával.Az énekessel beszélgettem a pályája kezdetéről, az X-faktorról,korábbi együtteséről, a Black Tweedről, no meg a Zooropeans-ről és a jövőről.


Sikermusical hódít a közönség soraiban: Pesti srácok
Ki ne hallott-volna az 1956. októberében Magyarországon lezajlott eseményekről? A korabeli nemzetközi újságok címlapjai megismertették a világgal, hogyan küzd egy kis ország a hatalmas szojet óriással. Mi magyarok viszont átéltük, megszenvedtük, és azok a hősök, akik kiálltak a szabadságért, megfogyatkozva bár, de még mindig köztünk élnek. A rendszerváltozás óta számos tanulmány, film, könyv és újságcikk született az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit középpontba állítva. A színházi világában azonban elvétve akadt csak néhány darab, ami a témával foglalkozott volna. Hát még a musical műfajban!


Szavak nélkül mindent - A némafilmes
Hogyan fogok én így 2012-ben 96 percen keresztül feszült érdeklődéssel figyelni egy némafilmet? ÉS aztán elkezdődik, és nem tudni, hogy mi az oka, de nem bírod levenni a szemed a képernyőről. A némafilmes a legjobb film Oscar-díját kapta.


Filmbe oltott terápia 50% dráma, 50% humor, 100% hitelesség
Bár az idei Golden Globe-on Jonathan Levine sajátos kórképe a legjobb vígjáték-musical kategóriában kapott jelölést, (amit végül nem kapott meg) a Fifti-fifti mégis inkább kifinomult drámának nevezhető, mint a szó szoros értelmében vett vígjátéknak.


Francis Ford Coppola
(1939-) Amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer. Eleinte forgatókönyveket írt és kisebb horrorfilmeket készített.


Robert Altman
(1925-2006) „Hollywood fenegyerekének” nevezett amerikai filmrendező, producer.


Woody Allen
(1935-) Eredeti nevén Allen Stewart Konigsberg, brooklyni születésű vígjátékszínész és forgatókönyvíró, az 1960-as évek végétől maga írja, rendezi filmjeit, sőt gyakran ő azok főszereplője is.


A Nyúlon túl… Alternatív képszínház
A zsirai otthonban bármi megtörténhet: Alternatív Képszínház. Néhány évvel ezelőtt én is ilyen arcot vágtam e szavak hallatán, mint most te. Joggal kérdezheted: micsooodaaa?


Scott Pilgrim a világ ellen
Úgy tűnt, hogy a Haláli Hullák Hajnala őrült zombis fricskáival, vagy a Vaskabátok akcióval és humorral teletűzdelt jeleneteivel már sikerrel körbejárta a műfajparódia sajátosságait, Edgar Wright azonban minden eddiginél messzebb merészkedett. Angol illetőségű direktorunk legújabb agymenése egyszerre állít görbe tükröt többek között a tini vígjátékok, a musicalek, valamint a komplett videojáték ipar elé.