Keresés: Novella

Duncan Shelley: Vadászidény
Hol is kezdjem? Mondhatnám, hogy ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretik a sci-fit, némi horroral fűszerezve. Vagy azoknak, akiket foglalkztat a földönkívüliek jelenléte. De egyik sem írná le pontosan, hogy miről is van szó. A fülszöveget olvasva még egy érthető, sőt izgalmas történet kibontakozását várjuk, ám a könyvbe beleolvasva hamar világossá válik, hogy ez azért nem egészen igaz...


Partitúra író pályázat
A III. Partitúra Kurzus pályázatot hirdet 13-25 év közötti fiatalok részére, ÍRÓI alkotás elkészítésére.


Duncan Shelley: Amer és az amazonok - Könyvajánló
Duncan shelley Amer-sorozatának negyedik kötetében, Amer ( mint a férfiakban lakozó lélek ) nagy kihívásnak néz elébe, tisztelni a Nőt, szeretni önmagáért, olyannak amilyen, szeszélyeivel, bájos naivságával és harcos öntudatosságával együtt. A könyvecske fejezetei öt önálló novellában, öt kor sajátosságaiban, öt egymástól teljesen független nő életét mutatja be.


Előhívás – utóirat : novellaíró pályázat
A TotáLiber Könyvkiadó „Előhívás – utóirat” címmel novellapályázatot hirdet. A pályázat témája: Neked mit üzen egy megállított pillanat? Egy pillantás, egy mozdulat, egy rezdülés? Teremtsd meg a saját történetedet! Írj novellát az általunk megadott hat kép valamelyikéről. A képeket a Fortepan online privátfotó-gyűjteményéből (fortepan.hu) válogattuk. A képek a pályázat ideje alatt megtekinthetők a Caffé 22 kávézóban. (1054 Budapest, Szemere utca 22.)


A Gutenberg galaxis élt, él és élni fog – Szőke mocsár, kortárs kisregény és antológia
Az a világot megrázó borúlátó jóslat, hogy a Gutenberg galaxisnak vége*, hála az Égieknek, nem igazolódott be. A nyomtatott könyv, sajtó és egyéb média termék még mindig a reneszánszát éli.


In memoriam Örkény
Abszurd, groteszk, keserűség és nevetés, meg persze a dobozok. 100 éve született a fekete humor magyarországi nagykövete, az egyperces műfajának megteremtője, Örkény István. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása méltóképp üdvözli a mérnököt, aki mégsem a számok, hanem a betűk útján lett halhatatlanná.


Ötven boldog év
A belvárosi kicsi parkocska maga volt az ékszersziget. Olyan gyönyörűen pompázott, hogy aki odatévedt, nem is akarta elhinni, hol is van. Megszűnt a belváros zaja. Valahogy a szmog is távol tartotta magát ettől a kis csoda szigettől. Jó volt itt megpihenni, feltöltődni.


Az Ínyenc - rövidfilm
A 4M-Média Produkció rövidfilmje, Tislér József novellájából, Szkok István rendezésében. www.4mmedia.hu


Ajtó, egyperces novella
- Érzed ezt a rezgést? – szólalt meg az egyik gondolat. - Mit kéne érezni? – így felelt rá egy másik.


Csók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt egy máskor röpke pillanatra. De pont így lett végtelennek tűnő ez a máskor röpke másodperc. A fiú lágyan megfogta a lány tarkóját, s így haját is végigsimította.


Az ebéd
Julio Cortázar novellája alapján Rendezte: Berki Beáta


A nemzeti szociális konzultációhoz íródott
András félretolta a kéziratot, és tanácstalanul az ablakra meredt. Vele szemben Kati rezzenéstelenül várta főnöke véleményét. Olyan üresnek és kiégettnek érezte magát, hogy már ez a bizonytalanság sem riasztotta.


Jostein Gaarder: A történetárus - Recenzió
A hátterét adó komoly tartalom ellenére is könnyen feldolgozható; ízig-vérig modern és újszerű. Talán ezekkel a szavakkal jellemezhető leginkább Jostein Gaarder A történetárus című regénye, mely 2006 óta olvasható magyar fordításban. A műben egy különc zseni élete társul az emberi gyengeség legjellemzőbb vonásaival, mely magával ragadja az olvasót, s elrepíti egy látszólag ismeretlen világba. Történet a Pókról, aki belefulladt saját hálójába.