Keresés: Oktatás

Nyelv és diploma
Újabb kétséget keltő lépéseket helyez kilátásba a kormány. Ahogy arról többek közt a origo.hu is beszámolt, a Felsőoktatási Kerekasztal statisztika javító lépésének értelmében a diploma megszerzéséhez - amennyiben az nem élvez prioritást az érintett szakon - nem szükséges nyelvvizsgát tenni. Azonban a lépés feltétlen kérdéseket vet fel.


Hiányos adatok
Nemrégiben Fodor Gábor a következő posztot osztotta meg Facebook oldalán.


Tanulás és öröm
A cím némileg magyarázatra szorul. Nemrégiben egy petícióban olvastam a kettő azonosítását a következő formában: „ahol a tanulás öröm”. Ez a tétel általánosan elfogadott az oktatásügyben. A körülmények azonban mégis mást mutatnak. Ennek a rejtélynek eredtem nyomába, felelevenítve régebbi, megszakított tanulmányaim emlékeit.


Célok és módszerek – Soron kívül
Röviddel ezelőtt (2013.01.14) került birtokomba az információ, miszerint a Klebersberg Intézményfenntartó Központ által átvett középiskolákban tombol a fejetlenség. Ez a zűrzavar nemcsak gazdasági értelemben okoz fennakadásokat.


Megreformálni a nyelvoktatást?
Tapasztalatból mondom, hogy ma, a általános- és középiskolában nem megfelelő az idegennyelv tanítás módszere. Valami nem működik jól. Talán tudom is rá a választ.


Terror az iskolában
A tinédzserkornak megvannak a maga gondjai-bajai, amelyeken túl kell esniük a fiataloknak ahhoz, hogy felnőtté váljanak. A pattanás, és az első szerelem utáni csalódás azonban piskóta az iskolai bántalmazáshoz képest.


Dinex Nemzetközi Filmoktató Bázis
Általános információk Iskola neve: DINEX Nemzetközi Filmoktató Bázis Felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartási száma: 00856-2010 A képzésre való jelentkezés feltétele: érettségi, pályalkalmassági elbeszélgetés. A képzések időtartama: 1-2 év A képzés végén államilag elismert felsőszintű diplomát kapnak. A sikeres vizsga letétele után (közben) lehetőséget biztosítunk hazai ill. külföldi filmgyártásban történő közreműködésre, elhelyezkedésre. A képzés önköltséges, 120.000 HUF - 160.000 HUF/félév (szakképzéstől függően).


Képzések: Astoria Stúdió
1052. Budapest, Semmelweis utca 1-3.


Képzések: Drégelyvár Oktatási Központ
Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21 A épület


Képzések: Riport Tv Oktatási Stúdó
1111 Budapest Kende utca 2.


Képzések: Fotóoktatás.hu
Budapest, XIII. ker. Reitter Ferenc utca 39-49,


Képzések: Hunyadi János Közoktatási Intézmény
Cím:5800 Mezőkovácsháza, Sármezey Endre utca 63.


Képzések: Komlósi Oktatási Stúdió
Cím: 1095 Budapest Boráros tér 7.


Képzések: Alkalmazott Fotográfus
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga; párhuzamos oktatás esetén nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek 2. Elmélet aránya: 30% 3. Gyakorlat aránya: 70% 4. Szakmai alapképzés (iskolai rendszerben): van Időtartama (évben vagy félévben): 1 év 5. Szintvizsga (iskolai rendszerben): nem szervezhető Ha szervezhető, mikor: – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges


Képzések: Krea Kortárs Művészeti Iskola
Cím: 1051 Budapest, Október 6. u.