Keresés: Riporter

Két nap bemelegítés után elrajtol az EFOTT
A -1. napon tóparti táborhangulat, a 0. napon retrobulik várták az EFOTT fesztivál látogatóit. Napközben a vízi programok aratták a legnagyobb sikert, de a sportpályák is tekintélyes tömeget vonzottak. A java azonban most indul, csütörtöktől hétfőig a legkedveltebb magyar fellépők adják át egymásnak a mikrofont, de a pénteki napon koncertező Sean Paul okán elképzelhető, hogy ki kell tenni a teltház táblát.


Capa - A játékos
Nemrégiben volt szerencsém ellátogatni a Nemzeti Múzeum Capa kiállítására. Meglepett. Nem pont erre számítottam, nem számítottam arra, hogy ilyen érzéseket hoz ki belőlem.


Zöld Balaton Fotópályázat
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának „Zöld Balaton” környezetvédelmi kampánya fotópályázatot hirdet. A pályázat elsősorban a Balaton környéki lakosok számára szól, de azon részt vehet mindenki.


Zsigmond Márta Médiadíj 2013 - Pályázz velünk!
A Zsigmond Márta Médiadíj alapításának célja, a 2010-ben elhunyt Zsigmond Márta szakmai örökségének megőrzése, emlékének az ápolása, az igényes és közérthető közéleti újságírás, a nők érdeklődésére is számottartó színvonalas médiamunkák születésének ösztökélése, a fiatal tehetségek elismerése, megbecsülése.


Ki vagyok én? fotó- és videopályázat
A Művészetek Palotája fotó- és videopályázatot hirdet az ország valamennyi egyetemi, főiskolai hallgatója számára „Ki vagyok én?” címmel. A művészettel való kapcsolatunk elválaszthatatlan az életünktől. Az, hogy milyen műalkotásokat, hol, hogyan és milyen közösségben fogadunk be, része az önazonosságunknak. A pályázat célja ennek a viszonynak, ennek az élménynek a bemutatása 3-10 darabos fotósorozatban vagy legfeljebb 5 perces videoklipben.


Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal, alkotó fotográfusok részére a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj elnyerésére.


Gary Chapman - Chris Fabry: Parázs a hó alatt
Sosincs késő megmenteni a házasságot. Chris Fabry (1961) újságíró, rádióriporter a legújabb művét Gary Demonte Chapman-nel (1938) közösen írta, aki neves, keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, az öt szeretetnyelv pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója.


Szubjektív statisztikai kórkép - Szociális érzékenység és emberi jogi témák
A világ különböző pontjain és országunkban is a társadalom perifériáján élőkről előszeretettel készítenek egyoldalú statisztikákat, hogy ezeket később felhasználva aktuális politikai nézőpontokat elfogadtassanak velünk, elég csak a most készülő hajléktalan törvénymódosítás tervezetére gondolni.


A hét szépe: Kálmán Orsi
A 11 év karatés háttér ismeretében nem sokan mondanának neki nemet... Mondjuk más miatt sem :) Orsi a hét szépe!


Miért gagyik a verekedős videójáték-filmadaptációk
Hosszú, de legalább kimerítő értekezés a címben szereplő problémákról, filmeseknek, rajongóknak, és érdeklődőknek.


Ilyen volt a 13. Hegyalja Fesztivál!
Tokaji bor, Tisza, jó zene, minden adott egy jó fesztiválhoz!


HCW - Pankráció Forradalom Gála!
A nagy sikerre való tekintettel a Hungarian Championship Wrestling a márciusi gáláját ismételten a DÜRLIN szórakozóhelyen tartja. A 24-én megrendezésre kerülő Forradalom gála ismét rengeteg vendéget és meglepetést tartogat a közönség számára!


REC 2 - DVD ajánló
A Blair Witch Project (1999) által keltett hírverés után közel 10 évvel kezdtek el újra a mozikba özönleni az áldokumentarista stílusú, kézi kamerákkal rögzített, visszafogott költségvetésű, hatásvadász elemekkel operáló filmek. Ezek egyike volt a váratlanul bankot robbantó spanyol zombis horror, a REC, mely egyszerű (de eredeti) történetével és klausztrofób hangulatával világszerte vitathatatlan helyet szerzett 2007 legjobb alkotásai között. Ahogy pedig várható volt, közel két év alatt el is készült a folytatás, mely egyértelműen az előző rész sikerét szándékozik meglovagolni.


A Parabola riporteriskolája
Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen egy jó riporter? A példa: Havas Henrik...


Hogyan kezdjünk el publikálni?
Anthony újabb tanácsai hol érdemes kezdetben megjelenni képeinkkel. Anthony Maddaloni is a professional photographer from Austin, Texas. Filmmaker: Todd Green


Hogyan lehetsz szabadúszó fotós?
Anthony Maddaloni ad hasznos tanácsokat, hogy milyen lépéseket kell megtenni először a sikerhez vezető úton.


Mitől lesz valaki jó fotóriporter?
Anthony Maddaloni röviden összefoglalja hogy mitől is lesz valaki jó fotóriporter.


A Parabola riporteriskolája
Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen egy jó riporter? A példa: Havas Henrik...


Vonalas riporternotesz
35 Pont


Kockás riporternotesz
35 Pont


Tanuljunk könnyen, gyorsan nyilatkozni!
20 Pont


A sportriporter is ember
30 Pont


Portré és Riport
30 Pont


Hogyan kezdjünk el publikálni?
Anthony újabb tanácsai hol érdemes kezdetben megjelenni képeinkkel. Anthony Maddaloni is a professional photographer from Austin, Texas. Filmmaker: Todd Green


Mitől lesz valaki jó fotóriporter?
Anthony Maddaloni röviden összefoglalja hogy mitől is lesz valaki jó fotóriporter.


Hogyan lehetsz szabadúszó fotós?
Anthony Maddaloni ad hasznos tanácsokat, hogy milyen lépéseket kell megtenni először a sikerhez vezető úton.


Alfred Eisenstaedt
1898. december 6.-án született. Német-amerikai fényképész és fotóriporter. Nyílt, őszinte képeivel vált ismerté.


Balogh Rudolf
Fényképész, sajtófotós, a "magyar stílus" megteremtője. A róla elnevezett díj, az egyik legrangosabb hazai elismerés.


Bojár Sándor
Magyar fényképész, sajtófotós, számos történelmi jelentőségű kép készítése fűződik nevéhez.


Robert Capa
Magyar származású világhírű fényképész, haditudósító. Világfi, Ingrid Bergman egykori szeretője. Normandiai partraszálláskor egyedüli fényképészként vett részt, azonban a felvételek hanyag kezelés miatt megsemmisültek.


Ethel Payne
Afro-amerikai újságíró, úgy tartják számon, mint a „Fekete-sajtó First-Ladyje”.


Joseph Pulitzer
Magyar származású újságíró, főszerkesztő, lapkiadó, rendkívüli sikereket ért el Amerikában. Nevéhez fűződik a sárga újságírás megjelenése, az első újságíró iskola megalapítása, valamint a legnívósabb újságírói szakmai díjat is az ő tiszteletére hozták létre.


Hunter S. Thompson
Amerikai újságíró, író, politikus, a Gonzó-újságírás megteremtője. Élete és művei számos filmet inspiráltak, amik szintén nagy sikereket értek el.


Knézy Jenő
Született 1944. augusztus 19.-én, Nagyváradon. Sportújságíró és sportriporter, szállóigévé vált mondata a "Jó estét, jó szurkolást!"


Bild
Német bulvárlap, eredetileg Bild-Zeitung. Ma Európa legnagyobb példányszámban értékesített lapja, és világviszonylatban a hatodik helyen áll. Mottójuk: Független, párttalan.


Oknyomozó újságírás
Végterméke minden esetben az újságíró saját nyomozásának eredménye, nem pedig valaki másé; azaz az újságíró nem egy egyébként arra hivatott hatóság vizsgálatának eredményét ismerteti közönségével, hanem a saját munkája eredményeképpen összegyűjtött tényeket és információkat tárja az olvasó elé. Oknyomozó riporternek azt nevezzük, aki „utána megy az olyan információknak, amelyeket szándékosan eltitkolnak, mert jogilag vagy etikailag elítélhető dolgokra vonatkoznak” (Rivers – Mathews 1993). Fontos további jellemző még, hogy az oknyomozó újságíró olyan eseteket próbál feltárni, amelyek valamilyen szempontból releváns információkat hordoznak a közönség, a nyilvánosság számára, mert elmondanak valami jellemzőt a korról, amelyben élünk: korrupciót, hatalommal való visszaélést vagy egyéb „hibás” működést mutatnak be átfogóan, a maguk összefüggéseiben; valami olyat, amit egyébként az érintettek el akarnak rejteni (IRE Handbook).


Riport
Magas presztízsű műfaj, az újságírás és a szépirodalom között helyezkedik el. Amellett hogy leír pontos információkat, neveket, helyszíneket és ezeken kívül tartalmaz párbeszédeket, hangulatfestő elemeket is. Viszont semmilyen módon nem költhet, a riporter nem írhat le olyat alanyáról, ami azzal nem történt meg, vagy nem mondott el. Tényközlő vagy tényhangsúlyozó, de személyes színezetű élménytudósítás cselekményről, eseményről vagy személyről. Témaválasztásában mindenképpen valószínűsíthetőem közérdeklődésre számot tartó érdekes emberekről vagy eseményekről szól. A riporter kifejtheti személyes véleményét, ehhez bele kell merülnie a történetbe.


Bevezetés a műfajismeretbe
Bernát László (szerk.) Studia Mediorum 2008.


Médiahazugságok
Bernard Goldberg Focus 2004.


A sportriporter is ember
Vörös Csaba PERFACT-PRO KFT. 2007.


Tanuljunk könnyen, gyorsan nyilatkozni!
Bernáth László Dialóg Campus Kiadó 2001.


Sajtófotók
Andy Steel A világ leghíresebb fotósai Ventus Libro Kiadó 2007


Portré és Riport
Robert Caputo National Geographic fotóiskola Geographia Kiadó, 2003


Képzések: Astoria Stúdió
1052. Budapest, Semmelweis utca 1-3.


Képzések: Drégelyvár Oktatási Központ
Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21 A épület


Képzések: Fotó Tanoda


Képzések: Kontakt Fotóművészeti Kurzusok
Budapest, VI. Paulay 56.


Képzések: Riport Tv Oktatási Stúdó
1111 Budapest Kende utca 2.


Képzések: Teleschola Televíziós Iskola
Budapest, VIII., Rigó utca 16.


Képzések: Budapesti Újságíró Akadémia
Budapest, 1039 Kelta u. 2.


Képzések: Divatiskola
Cím: 1054. Budapest, Alkotmány u. 21. I. em. 1.


Képzések: Diákújságíró Iskola
1031, Budapest Rozália u. 3. /Aquincum/


Képzések: TV2 Akadémia
Cím:1145 Budapest, Róna u. 174.


Képzések: Komlósi Oktatási Stúdió
Cím: 1095 Budapest Boráros tér 7.


Képzések: Leonardo Média Akadémia
4400 Nyíregyháza,Mártírok tere 9.


Képzések: Digitális Fotótanfolyam
Cím: Budapest VIII. Orczy út 1.


Képzések: Leonardo Média Akadémia
Cím: 4400 Nyíregyháza,Mártírok tere 9.


Képzések: Inform-Team
Svetits Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 20-26.


Képzések: Újságíró, Konferanszié
Részszakképesítések: Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 01 Megnevezés: Fotóriporter Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 02 Megnevezés: Lapkiadói újságíró-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 03 Megnevezés: Rádióműsor-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 04 Megnevezés: Televízióműsor-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 05 Megnevezés: Újságíró II. Elágazások Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 01 Megnevezés: Rádióműsor-vezető, konferanszié Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 02 Megnevezés: Televízióműsor-vezető, konferanszié Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 03 Megnevezés: Újságíró I.


Képzések: Újságíró II.
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. A képzés maximális időtartama: Szakképzési évfolyamok száma: – Óraszám: 1000 3. Elmélet aránya: 50% 4. Gyakorlat aránya: 50% 5. Szakmai alapképzés időtartama (fogyatékkal élők esetében, iskolai rendszerben): – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Sajtótechnikus
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: 120 Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. Elmélet aránya: 40% 3. Gyakorlat aránya: 60% 4. Szakmai alapképzés (iskolai rendszerben): - Időtartama (évben vagy félévben): – 5. Szintvizsga (iskolai rendszerben): nem szervezhető Ha szervezhető, mikor: – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Lapkiadói újságíró-szerkesztő munkatársa
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. A képzés maximális időtartama: Szakképzési évfolyamok száma: – Óraszám: 1000 3. Elmélet aránya: 50% 4. Gyakorlat aránya: 50% 5. Szakmai alapképzés időtartama (fogyatékkal élők esetében, iskolai rendszerben): – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Fotóriporter
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. A képzés maximális időtartama: Szakképzési évfolyamok száma: – Óraszám: 1000 3. Elmélet aránya: 40% 4. Gyakorlat aránya: 60% 5. Szakmai alapképzés időtartama (fogyatékkal élők esetében, iskolai rendszerben): – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges