Keresés: Színész

Oscar 2018: A legsötétebb óra – Darkest Hour (2017)
A legsötétebb óra méltó emléket állít a jeles brit államférfinak Sir Winston Churchillnek. Gary Oldman lenyűgöző alakításával be is söpörte az Oscart, a színészt eddig még csak a Suszter, szabó, baka, kém (2011) című kémtörténetben nyújtott játékáért jelölték. A legsötétebb órát emellett a legjobb film, a legjobb látványtervezés, a legjobb operatőr, a legjobb smink és a legjobb jelmez kategóriában jelölték, melyek közül a smink díját sikerült elnyernie.


A Keresztapa (1972) digitálisan felújítva újra a moziban
Egy újabb filmtörténeti klasszikus tér vissza a mozivászonra: a gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik leggrandiózusabb mozgóképe, A Keresztapa.


Kenneth Branagh színháza a magyar mozikban is látható
Január 28-án debütál a hazai mozivásznakon a kitűnő Shakespeare-interpretációi kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh színész-rendező önálló társulata. Első alkalommal a Téli rege című kései Shakespeare-művet láthatják a nézők, az Oscar-díjas Judi Dench-csel a főszerepben.


87. Oscar-gála 2015
Idén február 22-én (magyar idő szerint inkább 23-án hajnalban) kerülnek kiosztásra a híres aranyszobrocskák, azaz a legjobb filmalkotásoknak, illetőleg színészeknek és színésznőknek járó Oscar-díjak.


Rendíthetetlen - A kamerák mögött: Angelina Jolie
Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis „Louie” Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek. Jolie októberben kezdte forgatni az egyik legdrámaibb és legnehezebb jelenetet, eredeti helyszínen, a nyílt tengeren az ausztráliai Moreton öbölben – amikor Zamperini és két társa a csodával határos módon a zuhanást túlélve hánykolódni kezdenek a Csendes-óceánon. A stáb egy úszó vázra felszerelt kamerákkal dolgozik, az elemekkel harcolva. A színészek hónapokig diétáztak, hogy olyan soványak legyenek, mint az általuk alakított hősök. Jolie és stábja sikeresen vette a forgatás első napját, amely kihívásokkal telinek ígérkezik. A Laura Hillenbrand rendkívül népszerű könyve alapján készülő film Zamperini hihetetlen és inspiráló igaz történetét meséli el az emberi lélek legyőzhetetlen erejéről.


Momentán Társulat – Ketten
Mi történik, ha a párkapcsolat szorítójában mérkőzik meg egymással két jó színész? Íme:


Különleges alkalom
Nemrégiben töltötte hatvannegyedik életévét Philip Michael Thomas. A színész 1949. május 26-án született Ohio-ban. Korát meghazudtolóan fiatalos, remek formában van, és ahogy azt karizmatikus kisugárzása is egyértelműen bizonyítja, ez nem a plasztikai sebészeti beavatkozásoknak köszönhető.


Rain reflexiók 2013 művészeti pályázat
Rain, koreai művésznevén Bi (비, ejtsd: Pi),valódi nevén JUNG Ji-hoon énekes-táncos-koreográfus előadóművész, színész, harcművész, divat-és szexikon, producer életének, személyiségének vagy munkásságának bármely elemére (dalára, koreográfiájára, filmjeiben, koncept-fotóin, akár reklámjaiban megformált karakterére) reflektáló alkotások készítése


NE BESZÉLJÜNK EGYSZERRE! - Koltai Róbert zenés retrokabaréja
Május 24. New Orleans Club - Koltai Róbert új improvizációs estjén a színész-rendező klasszikus kabaréfigurái mellett új dalok és új szövegek is megszólalnak


Ez nem a Sziget – DE: Hozd el anyádat is! Sirály a Nemzetiben
Csehov. Az idősebb korosztály már futna is, s óva inti a fiatalokat. Nem kell. Marasztal a Nemzetiben színpadra álmodott darab. Kikapcsolódást, humoros kobakon koppintást kapunk szépen becsomagolva. Maradandó élmény vár a tudatos színházlátogatóra, aki kicsit is kacérkodik a színészek fel-, megismerésével. Sirály.


Carole Landis születésnapjára
Január elsején nem csupán hazánk lánglelkű költője, Petőfi Sándor ünnepelné születése napjának évfordulóját, hanem a filmvilág méltatlanul elfeledett, mégis legcsodálatosabb amerikai színésznője, Carole Landis is.


Az élet, mint olyan… Nem, kérem! Ez nem az! Ez valami egészen más!
Ennek az estének, vaktában vágtam neki. Talán csak a fényképezőgépem közelsége cáfolhat erre rá. Egy barátom elhívott a színtársulatuk egyik előadására. A jelenleg kis létszámú Hevesi Sándor Színtársulat nem kevesebb, mint 50 éve szórakoztatja közönségét. Múltjában olyan neveket tudhat tagjai közt, mint Latinovits Zoltán vagy Hoffman Géza. Most tíz „profitőr” színész viszi tovább a társulat hírnevét, kik között civilben megtalálható a főiskolai tanártól kezdve, a balett táncoson át a raktárosig bárki halandó. De mint tapasztalhattam a játék halhatatlan.


Vámos Miklós: Marilyn Monroe csodálatos halála
Október 12-én péntek este a Karinthy Színház, Buda egyetlen folyamatosan játszó kőszínháza lelki drámával telített hollywoodi végjátéknak adott lehetőséget bemutató előadásra, Vámos Miklós tollából, Norma Jeane Baker színésznő (művésznevén Marilyn Monroe) halálának hatvanadik évfordulója alkalmából.


Szépművészeti szinesztézia
Talán ázott sötétségben látszik csupán az erős fény. Talán szeptember 13-a volt a legalkalmasabb időpont a Múzeum + Irodalom megrendezésére a Szépművészeti Múzeumban. Talán a dátum nem is számít, hiszen a transzcendentális érzékek útja örök, a mitológikus jelképek erdeje kacskaringósan egyenes.


Jiří Menzel
(1938-) Cseh származású filmrendező, színházi rendező, és színész. Jelentős alakja a cseh új hullámnak, Oscar-díjas alkotása a Bohumil Hrabal művéből készült Szigorúan ellenőrzött vonatok (1967).


Sofia Coppola
(1971-) Amerikai filmrendező, színésznő, producer, forgatókönyvíró.


Billy Wilder
(1906-2002) Osztrák származású amerikai rendező és színész.


Sylvester Stallone
(1946-) Izmos testalkaltú amerikai filmszínész és rendező.


Martin Scorsese
(1942-) Amerikai rendező, forgatókönyvíró, producer, színész.


Sidney Poitier
(1927-) Fekete bőrű amerikai színész-rendező. Legsikeresebb alakításait a faji diszkriminációról szóló filmekben nyújtotta.


Lord Laurence Olivier
(1907-1989) Kiemelkedő angol színpadi és filmszínész, rendező és producer. A XX. század legnagyobb Shakespeare-színészének tartják.


Nyikita Sz. Mihalkov
(1945-) Orosz filmrendező és filmszínész. Kiemelkedő sikert második nagyjátékfilmjével, A szerelem rabjával ért el 1976-ban.


David Lynch
(1946-) Amerikai rendező, forgatókönyvíró, producer, színész.


Harold Lloyd
(1893-1971) Amerikai némafilmkomikus, Chaplin és Keaton után a harmadik legismertebb burleszk színész.


Buster Keaton
(1895-1966) Eredeti nevén Joseph Francis Keaton. Amerikai filmszínész, a burleszk műfajának klasszikusa; Chaplin mellett a némafilmkorszak legnagyobb sztárja.


John Huston
(1906-1987) Sokoldalú, színes egyéniségű amerikai rendező, forgatókönyvíró és színész.


Clint Eastwood
(1930-) Amerikai színész, rendező, producer.


Rainer Werner Fassbinder
(1945-82) Német rendező, forgatókönyvíró és színész, a II. világháború után jelentkező német új hullám három legnagyobb egyéniségének egyike.


Vittorio De Sica
(1901-1974) Meghatározó olasz filmrendező, színész.


Sir Charles Chaplin
(1889-1977) Angol származású amerikai színész és rendező, aki a némafilmekben megformálta az esendő, patetikus és mégis kacagtató csavargó, Charlie alakját és ezzel világhírnevet szerzett magának.


Sir Kenneth Branagh
(1960-) Brit színész és filmrendező.


Woody Allen
(1935-) Eredeti nevén Allen Stewart Konigsberg, brooklyni születésű vígjátékszínész és forgatókönyvíró, az 1960-as évek végétől maga írja, rendezi filmjeit, sőt gyakran ő azok főszereplője is.


Drive - Gázt!
"A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra." Kim Cattrall színésznő szavai tökéletesen illenek Nicolas Winding Refn új filmjére, mely Cannes-ból a legjobb rendezésért járó elismerést begyűjtve indulhatott világkörüli útjára.


Drive - Gázt! Plakátkritika
Ha felületesen rápillantunk a 2011-ben bemutatott Drive – Gázt! című film plakátjára és elolvassuk a címét egy autósüldözős, akció dús filmet várnánk, feltehetően olyan igazi hollywoodi szuperprodukciót, hiszen már a cím feletti színész neve (Ryan Gosling) is ismerős valahonnan, tehát biztos nem ismeretlen alkotók művével állunk szemben.


Alapszínek
A fényképezésben a három alapszín: A kék, a zöld és a vörös. Megkülönböztetünk még kiegészítő színeket, ezek a sárga, bíbor és a zöldeskék. Ezek a hozzájuk tartozó alapszíneket fehérré egészítik ki. Ezeknek a színes fényképezésben, de a színtanban is kiemelt szerepük van. A különböző hullámhosszú fényekre másként reagál az emberi szem, ez okozza a különböző színészleletet. Háromfajta érzékelő sejtet lehet megkülönböztetni, melyek érzékenysége a vörös, a zöld és a kék színeknél a legerősebb. Ezen színek kombinálásával a természetben fellelhető összes színt képesek vagyunk reprodukálni.


Képzések: Astoria Stúdió
1052. Budapest, Semmelweis utca 1-3.


Képzések: Korda Sándor Filmakadémia
1021 Budapest, Budakeszi út 51. Magyar Filmlabor Logisztika Épület


Képzések: Statisztaiskola
1145. Budapest, Róna u. 174. (MAFILM)


Képzések: Modelltanoda
1145. Budapest, Róna u. 174.


Képzések: Budapest Film Academy