Keresés: Tánc

Muzsika-sziget épül az EFOTT-on
Jóllehet, a fiatalok elősorban nem hagyományőrző programokat keresnek, mégis nem várt tömegek nótáznak és néptáncolnak, ha házhoz viszik nekik erre a lehetőségeket. Az EFOTT minden eddiginél komolyabb kulturális programmal és egy külön helyszínnel rukkol elő július 12-17. között, Velencén a magyar hagyományok kedvelőinek.


Kulcsár Noémi Tellabor: Home Base
A Nemzeti Táncszínház szervezésében 2016. április 14-én Home Base címmel mutatja be új, kísérletező darabját Kulcsár Noémi Tellabor. A MOM Kulturális Központ Kupolatermében felépülő tér-, hang- és táncinstalláció lehetőséget ad az érdeklődőknek, hogy ne csak nézőként, hanem kutató megfigyelőként kerüljenek az előadásba.


Alekszandrov - az Orosz Hadsereg hivatalos ének- és táncegyüttese
Az Alekszandrov együttes a 2. világháború végének 70. évfordulója alkalmából, 2015. szeptember 5-én nagyszabású előadást ad a Syma Csarnokban. Az Orosz Hadsereg világhírű ének- és táncegyüttese egy nemzetközi turné első állomásaként érkezik hazánkba, Budapest után fellépnek Belgrádban, Szófiában, Bécsben, Pozsonyban, Prágában, Berlinben és Varsóban is.


Alakul a Sziget programja
Szigetes hírözön érkezett: a Telekom 2015-től a fesztivál egyik támogatója, ennek köszönhetően Telekom Aréna néven visszatér a Szigetre az elektronikus tánczene megasátra. Másrészt kiderült, hogy a mainstream elektronikus zene legfiatalabb szupersztár DJ-je, Martin Garrix prezentálja a Fesztiválköztársaság eddigi leglátványosabbnak ígérkező End Show-ját. És számos műfajban, mintegy harminc újabb előadó/zenekar neve is napvilágot látott.


Élőzenés táncos Szilveszteri Bál az "UpBeat" együttessel a szigetmonostori Bacchus Vendéglőben !
2014 december 31-én, este 19:30-tól, Zene-Tánc Hajnalig!


Zenekarral játszik a FREESTYLERS a Zöld Pardonban
A több, mint 15 éve pályán lévő FREESTYLERS telejesen feje tetejéra állította a ‘BASS MUSIC’ műfaját, ott volt a legnagyobb fesztiválokon, a világ legnépszerűbb klubjaiban, JÚLIUS 29-ÉN, HÉTFŐN ESTE 19 ÓRÁTÓL pedig a Zöld Pardonra mérnek csapást a ‘THE COMING STORM’ című nemrég megjelent albumuk anyagával.


Bravo Otto 2013 díjátadó
Szombaton (2013. június 8-án) megrendezésre került 21-alkalommal a Bravo Magazin szokásos díjátadója, aminek a helyszínét ismét a Westend City Center és a Myaudio biztosította. Rengetegen voltak ismét kíváncsiak erre a rendezvényre, csakúgy mint minden évben.


Bravo Otto Díjátadó Gála Beszámoló
Magyarországon a fiatal közönségnek egyik legmeghatározóbb magazinja, a Bravo magazin idén 21. alkalommal rendezte meg a Bravo Otto díjátadót. A rangos eseményt, mint az elmúlt években ismét a WestEnd tetőteraszán rendezték meg. Magyarországon 1992-től ítélheti oda az ifjúság a legjobbaknak, az arannyal bevont kis indián szobrocskákat. A díj súlya is jelképezi, hogy bizony értéke van ugyanis összesen 3 kilógrammot nyom.


Jelentkezz! Vegyél részt az előadáson, írd meg beszámolód: KOREAI TRADICIONÁLIS MASZK TÁNC ELŐADÁS
Ha vállalod, hogy részt veszel az előadáson 2013. június 11-én 17.30-kor, és beszámolót írsz, jelentkezz!


80 nap alatt, körültáncolva a földet - Nemzeti Táncszínház
Verne Gyula világutazó regénye pontosan a multikulturális jellege miatt a legjobb választás arra, hogy a tánc nyelvén mesélődjön el és láttassék egy történet. Lehetőséget ad a különböző etnikai sajátosságok, különbözőségek és egyezések nonverbális nyelven történő kifejezéséhez. A tánc és a zene tudniillik ékesebben beszél – és láttat – a leírt vagy kimondott szónál. A 80 nap alatt a föld körül legfrissebb táncos feldolgozása a Budapest Táncszínház és Nemzeti Táncszínház koprodukciója. Az előbbi társulat vezetője Földi Béla, aki egyébként koreografálja is a darabot.


Rain reflexiók 2013 művészeti pályázat
Rain, koreai művésznevén Bi (비, ejtsd: Pi),valódi nevén JUNG Ji-hoon énekes-táncos-koreográfus előadóművész, színész, harcművész, divat-és szexikon, producer életének, személyiségének vagy munkásságának bármely elemére (dalára, koreográfiájára, filmjeiben, koncept-fotóin, akár reklámjaiban megformált karakterére) reflektáló alkotások készítése


Hay Fesztivál Budapest - Programajánló
Május 17–21. között a magyar közönség kortárs írókkal, költökkel, építészekkel, matematikusokkal, újságírókkal és muzsikusokkal ismerkedhet meg. A fesztiválnak a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Közép-Európai Egyetem (CEU) ad majd otthont, míg az esti zenei eseményekre a budapesti Akvárium Klubban kerül sor.


Jelentkezz a jegyért, írd meg beszámolód! 80 nap alatt a Föld körül - Nemzeti Táncszínház
Ha vállalod, hogy beszámolót írsz az előadásról, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz! Határidő: 2013. május 22. Időpont: 2013. május 26. vasárnap, 10:30!


Vizuális hangjegyek Chopin tollából - a Nemzeti Táncszínházban
A gazdasági válságban az ember jól be szeretné osztani a kultúrára félretett pénzét, már ha egyáltalán van neki ilyen, és pont ezért, nagyon fontos, hogy fejbevágó és egyedi élményt kapjon. Sajnos, ez nem ennyire automatikus. Legutoljára a bicska a zsebemben a Vukán-Chopin: Vizuális hangjegyek előadás után nyílt ki. Mindjárt felvázolom miért.


Jelentkezz és írj róla beszámolót! Bozsik Yvette Társulat: Bolero / Tavaszi áldozat című előadás
Ha vállalod, hogy részt veszel az előadáson, utána pedig beszámolót írsz róla, jelentkezz! Az új projektre jelentkezni bejelentkezés után tudsz. Határidő: 2013.04.24


Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Előfordulhat az életben, hogy egy ismeretlen személy segít rajtunk. A jótéteményben részesülhetünk akár hajóút során is. De ha mégsem mindezt átélhetjük, amint elolvassuk Duncan Shelley Amer tánca című regényét.


Csík Zenekar 25 éves születésnapi koncert - Jegyrendelés
2013. május 17. - 25 éve annak, hogy a Csík Zenekart megalapították Kecskeméten. Bő tíz éven keresztül kifejezetten régi módi paraszti muzsikát játszottak. Az elején főleg táncházi berkekben népszerű zenekar az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i olimpia megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa volt.


Street Beat Alternatív Tánc-és Musical Gála - Jegyrendelés
2013. április 1. - A humort sem mellőzve - a Budapesti Operettszínház és a HHIH egyedülálló és sosem látott előadással lepi meg a közönségét, melynek címe: STREET BEAT. A formabontó gála egyértelműen nyit a fiatalabb generációk felé.


Catherine Gallagher's Irish Dance Tornado - Ír sztepptánc - Jegyrendelés
2013. február-március - Tornádó jön... Igazából nem egy időjárási jelenségre, de biztosan elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megtekinti a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót. A Catherine Gallagher's Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legjobb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.


A lovakat lelövik, ugye? - Vígszínház - Jegyrendelés
2013. március - A híres regény és film vadiúj színpadi kiadása egyedi, műfajteremtő előadás, ahol a muzsika, a tánc és a szöveg egyformán fontos eleme a produkciónak.


Jelentkezz a kritikai példányokért! Duncan Shelley: Amer sorozat, első három könyv
A szabály még mindig egyszerű: Akit kiválasztunk, megkapja a könyveket, ami természetesen onnantól a sajátja, cserébe egy-két héten belül egy színvonalas könyvajánlót kell összehozni, ami csak nálunk jelenik meg.


Néptáncra fel!
A tánc egy életérzés. Nem csupán egy sport, hanem a kikapcsolódás, a mozgás öröme és egyben szenvedély is. Az önkifejezés egyik legbonyolultabb eszközének is mondható.


Táncoló motorok
A motorok nagyon egymásrataláltak


A pörgő bogár
Felhúzós katica pörög a téren össze-vissza és, ha kitáncolta magát, újra felhúzza a pici gyerek kéz, hogy a pörgést láthassa újra.


Az élet, mint olyan… Nem, kérem! Ez nem az! Ez valami egészen más!
Ennek az estének, vaktában vágtam neki. Talán csak a fényképezőgépem közelsége cáfolhat erre rá. Egy barátom elhívott a színtársulatuk egyik előadására. A jelenleg kis létszámú Hevesi Sándor Színtársulat nem kevesebb, mint 50 éve szórakoztatja közönségét. Múltjában olyan neveket tudhat tagjai közt, mint Latinovits Zoltán vagy Hoffman Géza. Most tíz „profitőr” színész viszi tovább a társulat hírnevét, kik között civilben megtalálható a főiskolai tanártól kezdve, a balett táncoson át a raktárosig bárki halandó. De mint tapasztalhattam a játék halhatatlan.


Táncolj Jézussal!


A hét szépe: Stocker Carmen
Lassan itt a csonka hétvége, de hogy feldobjuk a hangulatod, újabb szépséges hölgyet mutatunk be. Carmen sztepptáncos, inkább a meghittebb házibulikat kedveli, és egyre jobban erősödik a gyanúnk hogy a lányoknak az ápolt kéz a legfontosabb...


A valódi műhús szelet
Szinte táncra perdültem örömömben, mikor olvastam, hogy a Modern Meadow cég tudósai mesterséges húst állítottak elő, természetesen, tiszteletben tartva minden fajta állatnak a jogát. Szerencsére idejében észbe kaptam és csak észrevétlenül ugráltam aprókat, akár a kecskebogyó a műjégpályán, így nem hoztam szégyent a körülöttem állókra.


Rock of Ages – Mindörökké Rock
Színházból ki, moziba be. A nagysikerű Broadway musical megfilmesített változata immáron DVD-n is megjelent a műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére. Mind a rock, mind pedig a musical rajongók polcának kötelező darabja lesz ez a lemez, a hozzá tartozó OST-vel együtt.


A hét szépe: Nagy Réka
Ambiciózus, optimista, imád táncolni, segít az embereken, és persze gyönyörű, kell ennél több?


Olimpikonok a TF-en. (1) Risztov Éva
Szeptember 10.-étől kezdődően a Testnevelési Főiskolán hétfőnként tiszteletüket teszik a londoni olimpia magyar bajnokai, hogy a sport elméletével és gyakorlatával egyaránt foglalkozó hallgatóknak egy kötetlen beszélgetésen megosszák a tapasztalataikat, és meglátásaikat a sporttal kapcsolatban.


A varázslatok birodalmában
Sajnálhatják azok, akik nem lehettek ott a Fővárosi Nagycirkuszban 2012.06.23-án a Yasmina Hastánciskola táncestjén. A tánciskola Orfeum Orientál Táncok világa, világok táncai című előadásával kápráztatta el a nézőket. Az érdeklődök most sem csalódtak, igényes, sokrétű és igazán változatos műsor tárult a szemük elé két felvonásban. Ahogy az első dallamok megszólaltak bizsergés indult az ember testében. Érzelmekben gazdag előadást álmodott meg Yasmin, a tánciskola szíve és lelke, az est kitalálója és megszervezője. Selyemfátylak, selyemlegyezők és egyéb szemet gyönyörködtető kiegészítők segítségével.


Pazar látványelemek, bámulatos előadások – Ilyen volt idén a Comet
Csütörtökön a Papp László Sportaréna ismét megnyitotta kapuit, hogy otthont adjon a 12. Viva Comet, könnyűzenei díjátadónak. Mely idén még látványosabb volt, mint valaha.


Idén is vár a Comet!
Június 14.én, csütörtökön immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Viva Comet zenei díjátadó. A nagyszabású rendezvénynek a Papp László Sportaréna ad majd otthont.


Milka Nagy Lassúzós Nap
Június 9.-én Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Központban gyűltek össze az emberek azzal a céllal, hogy megdöntsék az együtt lassúzás világrekordját ezzel legyőzve a franciákat. A sportpályán több mint 5080 embernek keltet táncolnia ahhoz, hogy győzelmet arassunk.


100 éve született Sonja Henie, ’A jég királynője’
A még szerencsésen élő nemzedéktárs szemtanúk, vagy a jégtáncban járatos kevés, illetve a kíváncsi retronauták kivételével sajnos a mai ember ingerküszöbéig nem jut el a múlt század egyik legnagyobb sportcsillagjának kósza híre sem, pedig április 8-án volt a centenáriuma a norvég jégtáncos és hollywoodi filmcsillag Sonja Henie születésének.


Formula 1, avagy a maláj esőtánc
Egy hét telt el az Ausztrál Nagydíj után, így a futam előtt senki nem jósolt nagy változást az erőviszonyokban, mert ennyi idő alatt senki nem tud jelentőset változtatni az autón.


Profana premier
2012. március 10-én este 20.00 órakor bemutatásra került a Tranzdanz tagjaival a Profana című táncelőadás. A koreográfus Kovács Gerzson Péter, mint szereplő is megmutatkozott az alkotásban három elismert társával együtt Gera Anitával, Kántor Katalinnal és Bora Gáborral. Az általam elolvasott előzetes alapján már tudtam, hogy nem egy átlagos előadás lesz. Ez nem is volt máshogy mikor beültem a nézőtérre és elkezdődött az előadás.


A tánc, mint mozgásforma
Első pillanatban az ember azt gondolja, hogy a csípőt rázni és kacéran mosolyogni nem nagy kunszt. Aztán, ahogy már sokszor megtapasztaltam, nagyon is sokat kell tenni ahhoz, hogy az ember meg tudja csinálni azokat a mozdulatokat, melyek olyan kecsesek és olyan vonzóak a táncosnők körében.


Angyalok és démonok Hollywoodban: Mihály arkangyal és Azazel démon
Nem szükséges alaposan ecsetelni azt a nyilvánvaló tényt, hogy a közgondolkodásra, és így a tömegkultúrára a legnagyobb befolyást gyakorló médium a film. Hogy televízió vagy mozi, az teljesen indifferens, mivel e két párhuzamos a végtelenben amúgy is találkozik – ha máskor nem, hát a premier után - bizonyosan.


A posztmodern ember jellemrajzai III. rész
Az ereszoszi Theophrasztosz (Kr. e. ~371 – ~287) nagy hírű filozófus-természettudós volt, Arisztotelész utóda az athéni peripatetikus iskolában, mégpedig a kortársak beszámolói szerint méltó utóda.A Jellemrajzok című munkája igen tömör, élénk és találó vázlatokat tartalmaz az emberi jellemtípusokról, mellesleg pedig az akkori idők életfolyásának leírásával igen értékes kordokumentumot jelentenek. A mű az első ismert kísérlet egy rendszeres jellemírásra.


Történelem és fotográfia
Stemlerné Balog Ilona Osiris Kiadó Kft. 2009


Világosítás
David Prakel A fotográfia alapjai Scolar Kiadó 2009.


A digitális fotóskönyv 1.
Scott Kelby Perfact-Pro Kft. 2007


Portré és Riport
Robert Caputo National Geographic fotóiskola Geographia Kiadó, 2003