Keresés: Találmány

A NAGY TALÁLMÁNY
István, mióta felvették az Ajtóházhoz, folyamatosan újabb és újabb fejlesztéseken töri a fejét (bár nem is kérték meg rá) Legújabb találmánya megkönnyíti az ajtó használók mindennapi életét... vagy mégsem?


Szabadulós szobák a Sziget Fesztiválon
A szabadulós játékok igazi hungarikumok, több mint 3 éve töretlenül tart sikerük. Szorosan kapcsolódnak a romkocsmákhoz – amik szintén magyar „találmányok” -, hiszen az első szabadulós szoba egy romkocsmából indult és jelenleg is számos szoba ilyen szórakozóhelyeken belül található.


A gondolat tuningol?
Nem lesz csak álom esős időben senki számára, a tárgyak gondolattal való mozgatása 2020-ban, mert Kiotóban az ATR cég kutatói egy olyan kalapot fejlesztettek ki, amelyik segítségével bárki képes megmozgatni dolgokat, ha csak rájuk gondol.


Hungarikum-A golyóstoll
Bíró László foglalkozása eredetileg újságíró volt, ma pedig egy világmárka kötődik a nevéhez...


Megapixel születik
Ma már magától értetődő hogy a legolcsóbb telefonkészülékekben is megtalálható a digitális fényképező. A 40 év alatt rengeteget fejlődött a technológia, idén májusban készült el az első 44 ezer megapixeles felvétele Dubajról... Rövid áttekintés a kezdetekről.


Kis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson esett át 200éves történelme folyamán. Feltalálását nem köthetjük konkrétan egy emberhez sem, sokan alakítgatták és hozzátettek mire használható szerkezet jött létre.