Keresés: Vágó

SPAMALOT avagy a GYALOG GALOPP - Jegyrendelés
November 14-22. Monty Python Spamalot című musicaljének alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. Az előadás különlegessége többek közt, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a Madách Színház musical szenzációjának.


És ő válaszul megírta Az accrai kéziratokat – Paulo Coelho, könyvajánló
Mi az élet? Mi hajt bennünket? Mi a magány és mi a szépség? Miért félünk a változástól? Hogyan tudunk önmagunk korlátain átlépni? Miért olyan félelmetes szembenézni a Rettegettel, a halállal?


REMIX EGY KUTYÁÉRT!
Most egy különleges remix-versenyt szerveztek az Amorf Lovagok. Nem tévedés: a tét egy kutya. Na, persze nem élő, hanem ami Csáki László videoklipjéből származik.


Andrew Matthews: Nevelj boldog tinédzsert! - könyvajánló a nemzetközi bestsellerhez
Szexuális zaklatás. Lelki terror. Csúfolódás és kiközösítés. Felvágott erek. Mindannyian átéltünk, vagy végignéztünk iskolai zaklatást, esetleg mi magunk is elkövetői voltunk. Jobb esetben ennek semmi hatása nem lett felnőttkorunkra, és mi teljes életet élő, elégedett emberekké váltunk. Mivel azonban MINDIG az előző generáció felelős az elkövetkezőért, így óvnunk kell a gyermekeinket szülőként, tanárként, vagy akár szomszédként. Abban a világban élünk, amelyet megteremtünk magunknak, így jobban oda kell figyelnünk egymásra. Ehhez ad némi útmutatót és egy kezdőrúgást a könyv.


Vizuális hangjegyek Chopin tollából - a Nemzeti Táncszínházban
A gazdasági válságban az ember jól be szeretné osztani a kultúrára félretett pénzét, már ha egyáltalán van neki ilyen, és pont ezért, nagyon fontos, hogy fejbevágó és egyedi élményt kapjon. Sajnos, ez nem ennyire automatikus. Legutoljára a bicska a zsebemben a Vukán-Chopin: Vizuális hangjegyek előadás után nyílt ki. Mindjárt felvázolom miért.


Öt legenda – mínusz három
Két dolgot le kell szögeznünk az elején. Egyrészt, hogy életemben ilyen bugyuta mesét még nem láttam. Másrészt valaki elég nagy bakot lőtt a magyar forgalmazónál azzal, hogy hazai gyerekek számára ismeretlen mesehősökkel teli sztorit hozott be az országba. Jó-jó, vágom én, hogy Dreamworks, akinek a Shrek örökérvényű garanciát előlegezett meg a komputeranimációs gyerekszórakoztatás terén – méltán, ugyebár. De Dér Jankóra, Homokemberre és Fogtündérre apellálni a Dunától keletre...? Elég merész húzás...


Magyar punk-rock: Bankrupt
Főleg külföldön koncerteznek és nem szerveznek Szecsődi Karcsival közös dubstep projektet. Bemutatkozik a Bankrupt!


A hét szépe: Kolczonay Júlia
Júlia ügyes állatidomár, és versenyszerűen párbajtőrözik, ő a hét szépe!


Blackbird (Szkéné Színház) – Pedofil vagy áldozat?
Mucsi Zoltán és Pető Kata hátborzongató témát feszegető bemutatója.


Egy kis meglepetés
A kislányom és a lovak kapcsolata, nem is igazán emlékszem már rá pontosan, hogy mikor is kezdődött. Talán kb. úgy 12 évvel ezelőtt, amikor Janka 4 évesen először kérte, hogy vegyünk neki egy plüss lovat.


Cinetrip beszámoló – Water Circus
Idén is hatalmas ovációval indult az év vízi bulija, a Cinetrip. Augusztus 4-én a Széchenyi fürdőbe beköltözött a folyékony űr. A 2012-es Sparty (=Spa+Art+Party) a világ minden tájáról több száz külföldit vonzott hazánkba, sőt a vendégek többsége nem magyar ajkú volt.


Miért gagyik a verekedős videójáték-filmadaptációk
Hosszú, de legalább kimerítő értekezés a címben szereplő problémákról, filmeseknek, rajongóknak, és érdeklődőknek.


Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve
Az ifjúsági irodalmat napjainkban sokféle jelzővel lehet illetni, a változatos nem tartozik ezek közé. A szerzők nagy általánosságban egy-egy korábbi regény sikereit próbálják meglovagolni hasonló témájú és felépítésű könyvekkel; a vámpírok után úgy tűnik, a disztópikus történetek jönnek.


REC 2 - DVD ajánló
A Blair Witch Project (1999) által keltett hírverés után közel 10 évvel kezdtek el újra a mozikba özönleni az áldokumentarista stílusú, kézi kamerákkal rögzített, visszafogott költségvetésű, hatásvadász elemekkel operáló filmek. Ezek egyike volt a váratlanul bankot robbantó spanyol zombis horror, a REC, mely egyszerű (de eredeti) történetével és klausztrofób hangulatával világszerte vitathatatlan helyet szerzett 2007 legjobb alkotásai között. Ahogy pedig várható volt, közel két év alatt el is készült a folytatás, mely egyértelműen az előző rész sikerét szándékozik meglovagolni.


Sir David Lean
(1908-1991) Híres brit filmrendező, mesterműve, az Arábiai Lawrence új mércét jelentett az epikus filmek terén és elnyerte számára a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.


A Nyúlon túl… Alternatív képszínház
A zsirai otthonban bármi megtörténhet: Alternatív Képszínház. Néhány évvel ezelőtt én is ilyen arcot vágtam e szavak hallatán, mint most te. Joggal kérdezheted: micsooodaaa?


Super 8 - Film ajánló
Az agyonhallgatásra épülő marketing kampány hatására aligha lehetett bármit is sejteni arról, milyen filmmel örvendezteti meg a nagyérdeműt J.J. Abrams idén nyáron. A hosszas és felfokozott várakozás jutalma pedig egy izgalmas mozi élmény, melynek színvonalán közepes erősségű giccsfolyamok és jókora sablonok rontanak.


Zöld lámpás - DVD ajánló
Szuperhősökből egyszerűen sosem elég. Az emberek ösztönösen szeretnek bele a világ álarcos megmentőibe, legyen az pók, denevér vagy kriptonit, ami azzá tette őket, amik. A filmkészítők ezt természetesen a végletekig kihasználják, hiszen épphogy kisétálunk a moziból, máris szembenéz velünk a következő hősjelölt.


Az elhagyottak városa • vizsgafilm - 2007
Rendező-operatőr: Pajor Kristóf Vágó: Kassai László Stábiskola vizsgafilm


Volpone, avagy a pénz komédiája (2003)
Nem sok olyan filmet forgattak eddig le, amely egyszerre tölti be - méghozzá kiegyensúlyozottan- a néző kulturális és szórakozási vágyait, hiszen ez utóbbi eshetőség szinte az egyedüli alapja minden filmnek, és nem az előbbi. Az ilyen filmritkaságok valójában aranyrögök a tömegkultúra sóderhalmában, felettébb ritka és eltakarják a nagyobb kavicsok és a piszkos törmelékek.


Ultrabalaton bringatúra 2011.06.25-26. - Beszámoló
Általános információk: Versenyközpont: Tihany, Belső-tó A verseny időpontja: 2011. június 25-26. Rajt: 2011. június 25. 9:00-11:30 között folyamatosan, Tihany Verseny távja: 212 km


Egy óra a holnapért
operatőr, vágó: Tósoki Attila, hang: Nagy Bálint Pál, zene: Mohai Tamás, írta és rendezte: Nagy Bálint Pál


Csúcsra fel, győzni kell!
Bizonyára sokatoknak ismerős ez a kicsit átalakított csatakiáltás egy francia filmvígjátékból, melynek címe: „Jöttünk, láttunk, visszamennénk”. Főszerepben Jean Reno, aki minden középkori lovagot megillető nemesi tulajdonsága ellenére mai szemmel egy dilis bolond, akit csak a legszélsőségesebb céljai vezérelnek. Nos, ez a film nem véletlenül jutott az eszembe.


A másik oldal
Magyar Péter és Tokár Dániel filmje, mely a némafilmek hangulatát idézi fel és egy általános problémára helyezi a hangsúlyt, a korrupcióra. A film a Transparency International Hungary kisfilmpályázatára készült és a korrupció felszámolására és bemutatására összpontosít. További szereplők: Leinwander István, Köpeczi- Bócz Benjámin, Horváth M. Zoltán. Vágó: Arányi Zsuzsanna Helyszín: Szabó Tímea Zskf és Elte közreműködésével.


Dvd ajánló: Robin Hood (2010.)
R.: Ridley Scott. Fsz.: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Matthew MacFadyen, Kevin Durand, Danny Huston, William Hurt, Scott Grimes. 148 p.


Werk Akadémia/ Vágási ismeretek szakirány
A Werk Film Akadémia elsősorban nem művészeket, hanem szakembereket képez. A filmkészítés technikáit elméleti és gyakorlati feladaton keresztül ismerheti meg minden film iránt érdeklődő, kreatív ember. A WFA ezért korosztálytól függetlenül az érettségizőket, a filmszakma iránt érdeklődő idősebb generációt, és a már filmes tapasztalattal rendelkezőket is várja.


Képzések: Astoria Stúdió
1052. Budapest, Semmelweis utca 1-3.


Képzések: POLIFILM Film és Média iskola


Képzések: Szoftversuli
Iroda: 1026 Budapest, Torockó utca 4. fszt. 1. Oktatóterem 1026 Budapest, Volkmann utca 2. I.emelet 1. Figyelem! Ezen a címen tanfolyamra való jelentkezés nem lehetséges!


Képzések: Werk Film, Stílus és Írás Akadémia
Budapest, V. Arany János u. 10.


Képzések: Analog Artists
1122 Budapest, Gaál József út 15/a


Képzések: Budapest Média Centrum
1052 Budapest, Semmelweis utca 1-3. (Magyarok Háza)


Képzések: Színház- és Filmművészeti Egyetem
1088 Budapest, Vas u. 2/c


Képzések: Budapest Film Academy