Keresés: Világvége

Füstöljek, vagy füstölögjek?
Miután átéltem a legutolsó világvégét, eldöntöttem, hogy elásom a pipát, szivart, cigarettát, és olyan egészségesen élek, mint egy magányba vonult kungfu mester. Ez nem egy reklámhatás mellékhatása volt, csak úgy gondoltam, makkegészségesen könnyebben készülhet fel az ember a következő világvégére.


2013 – Új üstökösök a horizonton
A TIT Budapesti Planetárium Az évszázad üstököse előadását mindazoknak ajánlom, akik szeretnének megismerkedni az égbolt fénylő vándoraival, melyekhez világvége teóriák és meglepő tudományos felfedezések egyaránt kapcsolódnak.


Túléltem a világvégét


Világvége


Újra itt az apokalipszis
Lassan már két éve, hogy berobbant a médiába: 2012. december 21-én itt a világvége. A hiedelem szerint ugyanis a maják e napra jósolták a világmindenség megszűnését. A maja naptár itt ér véget, szerintük ugyanis ezután már semmi nem fog történni. A rémhír bombaként terjedt el az egész világon, de vajon mennyire tűnik igaznak a jóslat, és hány ember hisz benne?


A Bűvös dátum: 2012. december 22.
Sötétben tapogatózik mindenki e dátum körül, sokféle a vélemény róla, egyesek félnek tőle, mások nyugodtan várják, azt állítva, hogy felőlük akár holnap is lehet december 22., mert az ők szekerükön olyan jól áll a széna, hogy rúdja egyenest a mennyország kapuja felé mutat. Ezt állítják, de lelkük mélyén nem ennyire nyugodtak, hiszen senki emberfia meg nem mondhatja, melyik az a szekér amelyik elé lovakat is adnak, mert a rúd iránya szerintem nem elegendő.


2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?
Az ősi maják már megjósolták: 2012.december 21-én a világ véget ér. Viszont, talán nem szükséges rögtön a legrosszabbra gondolni. Hiszen a dátum akár pozitív jelentéssel is bírhat.


The Road - Az út (2009.)
Az út nem az a tipikus világvége film, amelyeket eddig láthattunk. Az út sokkal több annál. Az út mély mondanivalót hordoz magában, ami minden ember számára kötelező érvényű. Az út az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású filmje.