Keresés: Wellness

Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja
Tekintettel az elmúlt két napra, visszafogott fesztivál igényekkel tértem vissza vasárnap az Aquaworld-be. Jelzi naivitásomat, azt gondoltam, ha 10 óra körül érkezem az élménymedencék és csúszdák nyitási idejekor, biztos találok egy üres napozóágyat. Tévedtem. Valószínűleg a rutinos családok már reggel 6 után megszállják a helyszínt hűtőtáskáikkal egyetemben. Vagy én voltam elképesztően lusta, hogy csak hétkor keltem. Szerencsére pokróc is volt nálam, hátrasétáltam az úszómedencéhez és az egyik napernyő árnyékában kerestem menedéket a füvön.


Ragyogott és mégsem korgott – Háromnapos örömünnep a Matyóföldi Folklórfesztiválon
Augusztus 2-4. között idén is megrendezésre került a Matyóföldi Folklórfesztivál, melyen hagyományőrző fellépésekkel, gasztronómiai meglepetésekkel és színes vendégsereggel ünnepelte Mezőkövesd a mára már a Szellemi kulturális örökség részeként nyilvántartott Matyó népművészetet.


Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál
Magyarország az elmúlt évtizedben igazi vízi paradicsommá nőtte ki magát Európában élményparkjaival, spa és wellness szállodakínálatával. Így született vízikacsa lévén mikor megláttam a felhívások között, hogy tudósítani kell az Aquaworld második családi fesztiváljáról, azt gondoltam, ezt a munkát nekem találták ki tekintettel a súlyos – és úgy tűnik gyógyíthatatlan vízfüggőségemre.


Alpha Led Oxy Spa kabinos fogyás az Armonia Stúdióban – beszámoló
Akarsz pihenni egy órát, kellemes zenét hallgatva úgy, hogy közben még fogysz is? Ne gondolkodj sokat, inkább tedd meg!


Utcai kaják és te egy fotón!
A 3. Street Food Show szervezői fotópályázatot hirdetnek, amely szeretné megmutatni, mit és hogyan eszünk az utcán. A fotókat május 5-ig várják. A legjobb kép készítője wellness hétvégét és magazin-megjelenést kap jutalomba.


Ha elég volt a hidegből – szaunázás magyar módra
A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza. A különféle népcsoportoknál különféle fajtái alakultak ki a történelem során. A legismertebb, és nálunk is legelterjedtebb a finn szauna. Ebben a 75-90 fok az ajánlott hőmérséklet, de van, aki a 100 fok körüli hőmérsékletet is bírja.


A világűr meghódítása: Három dimenziós előadás a TIT Planetáriumban
A Fővárosi Nagycirkuszba, az Állatkertbe, a Vidámparkba tett családi kirándulások mind-mind kedves és meghatározó gyermekkori emlékeim közé tartoznak. Ebbe a felsorolásba szervesen illeszkedik maga a Planetárium is: kisgyermekként ámulva ültem be a kupola-szerű vetítőterembe, hogy a világűr titkai feltáruljanak előttem.


Vaserő kvíz és fotópályázat!
Határidő: 2013. január 31. Ha már elmúltál 18 éves, töltsd le az ideal.hu oldalról a vaserő kvízünket! 5 kérdésre jelöld be a helyes választ és küld be a celsus@celsus.hu címre!


Forróság; izzadás; méregtelenítés; relaxálás. Ez a szauna.
A wellness szállodákban és strandjaink nagy részében is található szauna, így divatba jött a szaunázás. De vajon tudjuk-e, hogy mire jó a szaunázás, és mikor nem szabad élni vele? Ismerjük-e a szaunázás alapszabályait, hogy az egészségünket szolgálja, ne pedig kárt tegyünk vele?


A posztmodern ember jellemrajzai III. rész
Az ereszoszi Theophrasztosz (Kr. e. ~371 – ~287) nagy hírű filozófus-természettudós volt, Arisztotelész utóda az athéni peripatetikus iskolában, mégpedig a kortársak beszámolói szerint méltó utóda.A Jellemrajzok című munkája igen tömör, élénk és találó vázlatokat tartalmaz az emberi jellemtípusokról, mellesleg pedig az akkori idők életfolyásának leírásával igen értékes kordokumentumot jelentenek. A mű az első ismert kísérlet egy rendszeres jellemírásra.