Keresés: Western

LUX-filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2017. november 8-10.
November 8-10. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, Európa sokszínűségét közvetítő, egyúttal fontos társadalmi problémákra reflektáló játékfilmeket.


Oscar-esélyesek 2016 - Aljas nyolcas
Az aljas nyolcas a Kutyaszorítóban című, legelső filmjéhez hasonló. Nekem emellett Agatha Christie leghíresebb krimijére, a Tíz kicsi négerére hajaz. Szóval már az alapötletbe se lehet belekötni.


Újra mozivásznon a Gyalog galopp!
A Pannonia Entertainment több mint egy éve zajló kultfilm-mozibemutató sorozat keretében számos műfaj érintett, a sci-fi-től és horror-tól kezdve (Alien, Aliens, Halloween, 2001: Űrodüsszeia), az akciófilmeken és drámákon át (Dia Hard, Harcosok klubja) a westernig (Volt egyszer egy vadnyugat). Most a humoré a főszerep.


A magányos lovas, aki nincs egyedül
A magányos lovas a XIX. századi Texasba kalauzol minket, azokba az időkbe, mikor a vasút az egész országot átívelve terjeszkedni kezd a pénzéhes emberek kezében, a komancs indiánok kárára. Az előremutató, és nemes cél érdekében, valamint a fejlődés nevében sokan áldozatul esnek.


Drive – Deluxe Arkangyal Los Angelesben
Az angol nyelvben a "drive" több mindent jelent, nem csak az autós vezetést jelöli, hanem pszichológiai értelemben motiváló avagy hajtóerőt is. Olyan energiát, mely rejtett módon irányítja cselekedeteinket. Idehaza akciófilmként került be a köztudatba a film, ettől független máshol ennél óvatosabban fogalmaznak és krimi/film-noir/dráma kategóriához sorolják be a Drive-ot.


Szíved helyén épül már a Halálcsillag - Cserna Szabó András új regénye, kritikai példány
A szabály még mindig egyszerű: Akit kiválasztunk, megkapja a könyvet, ami természetesen onnantól a sajátja, cserébe egy-két héten belül egy színvonalas könyvajánlót kell összehozni, ami csak nálunk jelenik meg.


Miért gagyik a verekedős videójáték-filmadaptációk
Hosszú, de legalább kimerítő értekezés a címben szereplő problémákról, filmeseknek, rajongóknak, és érdeklődőknek.


Fennsíkok csavargója (High Plains Drifter) - 1973 DVD ajánló
"Vigyázz magadra! Tőled mindenki fél, és az nagyon veszélyes. – Az emberek csak attól félnek, amit saját magukról tudnak."


Rango - Depp a főgyík
"Onnét jöttem, ahol a baj is bajjal jár, és bolhát is balhénak mondják. Én vagyok az ördögfiók, amibe a pokol pakol. Nevem Rango."


Fred Zinnemann
(1907-1997) Osztrák származású amerikai rendező


Clint Eastwood
(1930-) Amerikai színész, rendező, producer.


John Ford
(1895-1973) Eredeti nevén Sean Aloysius O’Feeney. Ír származású amerikai filmrendező, több mint 100 játékfilmet, köztük számos westernt rendezett.


Cecil B. De Mille
(1881-1959) Amerikai filmrendező, producer, a hollywoodi filmipar egyik megteremtője.


Robert Altman
(1925-2006) „Hollywood fenegyerekének” nevezett amerikai filmrendező, producer.


A félszemű – True Grit (2010.)
Fsz.: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin. R.: Joel Coen, Ethan Coen. 106 p.


Megvannak a 2011-es Oscar-jelöltek
Január 25, Beverly Hills – végre kihirdették a 83-dik Oscar-díj átadás hivatalos jelöltjeit. Aki figyelemmel kísérte a Golden Globe díjazottjait, annak nem okozott különösebb meglepetést a lista.