Keresés: fényképész

Lumière fivérek
Auguste (1862-1954) és Louis (1864-1948) francia feltalálók, a fényképészeti berendezések gyártásának úttörői, ők tervezték azt a mozgóképfelvevő és –vetítő készüléket, a cinématographie-t (kinematográf) amelynek nevéből a cinema, ’mozi’ szó ered.


Fényképészet
50 Pont


Alfred Eisenstaedt
1898. december 6.-án született. Német-amerikai fényképész és fotóriporter. Nyílt, őszinte képeivel vált ismerté.


André Kertész
Külföldön dolgozó világhírű magyar fényképész, sajtófotós, főleg Amerikában és Franciaországban dolgozott.


Balogh Rudolf
Fényképész, sajtófotós, a "magyar stílus" megteremtője. A róla elnevezett díj, az egyik legrangosabb hazai elismerés.


Bojár Sándor
Magyar fényképész, sajtófotós, számos történelmi jelentőségű kép készítése fűződik nevéhez.


Robert Capa
Magyar származású világhírű fényképész, haditudósító. Világfi, Ingrid Bergman egykori szeretője. Normandiai partraszálláskor egyedüli fényképészként vett részt, azonban a felvételek hanyag kezelés miatt megsemmisültek.


Szathmáry Pap Károly
1812. január 11.-én született Kolozsváron. A világ első fényképes haditudósítója.


Henri Cartier-Bresson
1908. augusztus 22.-én született a franciaországi Chantelaupban. Világhírű fényképész, a Magnum fotóügynökség egyik alapítója.Robert Capa, magyar származású haditudósító volt az egyetlen fényképész, aki jelen volt a normandiai partraszállás első napján.


Fényképészet
Tom Ang M-érték Kiadó 2009.


Képzések: Fényképész és Fotótermék-kereskedő
1.A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák:- Iskolai előképzettség: középiskola befejező évfolyamának elvégzése Szakmai előképzettség:- Előírt gyakorlat:- Elérhető kreditek mennyisége:- Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2.Elmélet aránya:30% 3.Gyakorlat aránya:70% 4.Szakmai alapképzés (iskolai rendszerben): van Időtartama (évben vagy félévben): 1 év 5. Szintvizsga (iskolai rendszerben): nem szervezhető Ha szervezhető, mikor: - 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges