Keresés: feltaláló

Láthatatlan ajtó?
Hihetetlen innováció a beltéri ajtók területén! De várjunk csak... Ki is a feltaláló? Akkor itt valami biztosan nem lesz rendben. Kiváló minőségű, de "hagyományos" módon működő ajtókért látogasson el az ajtóház weboldalára! http://www.ajtohaz.hu


Lumière fivérek
Auguste (1862-1954) és Louis (1864-1948) francia feltalálók, a fényképészeti berendezések gyártásának úttörői, ők tervezték azt a mozgóképfelvevő és –vetítő készüléket, a cinématographie-t (kinematográf) amelynek nevéből a cinema, ’mozi’ szó ered.


George Eastman
A Kodak gyár megalapítója, feltaláló, és nagy humanista. Kis méretű kompakt gépeivel megreformálta a fényképezést.


Kossuth Lajos
Az Országgyűlési tudósítások főszerkesztője, a vezércikk műfajának feltalálója, a magyar újságírás kiemelkedő alakja és államférfi.


Gonzó újságírás
A kifejezés a francia-kanadai „gonzeaux” szóból ered, melynek jelentése „fényes ösvény”, az 1970-es években született, mint az új újságírás egyik fajtája. Feltalálója az amerikai Hunter S. Thompson, definíciója szerint, mindent úgy kell leírni, ahogy jön, szerkesztés nélkül. A gonzó lényege az erős szubjektivitás, a tények és a fikció vegyítése a szerző által közvetített üzenet hatásának felerősítése érdekében, aminek a pontosság igényét is alárendeli, és így a stílus felülkerekedik a tárgyilagosságon. A gonzó újságírás azt vallja, hogy a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges az igazat írni.