Keresés: környezetvédelem

Green-Go Rövidfilm Verseny
Szeretnél David Attenborough nyomdokaiba lépni? Téged is zavar, hogy a Földön közel 1 milliárdan nem jutnak tiszta ivóvízhez? Van egy jó ötleted, ami akár a mozivászonra is felkerülhet? Ha igen, akkor FORGASS FILMET ÉS NYERJ VELE!


Mi megesszük a chipset, a chipses zacskó pedig minket?
Ha sétálgatunk a parkban, vagy ha egyszerűen csak az utcán kutyagolunk, gyakran megzavarja a zöld, színes virágokkal vagy éppen a havas, lábnyomokkal tarkított idilli látképet valami; Talán az a néhány gally, amit még nem szedtek össze? Vagy a földre hullott sárgás levelek? Áhá, már meg is van! Itt egy üres, zörgő chipses zacskó, ott egy jobb napokat már látott kólás doboz, egy cigarettacsikk és így tovább. Hiába próbáljuk szépíteni: falvaink, városaink szinte elengedhetetlen velejárója a szemét.


Green-Go Fest beszámoló
Lezajlott december 3-án a Toldi moziban az első Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny és Filmfesztivál, amelynek fókuszpontjában nemcsak az örökzöld-zöld környezetvédelem volt, hanem a természeti javak túlfogyasztásának a veszélyeire való felhívás, az erdeink és zöldfelületeink megőrzése illetve a szűkölő élelmiszerpiac alternatív megoldásai is.


I. Green - Go Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
A Green - Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilmes pályázat záró eseményének ad otthont a budapesti Toldi mozi 2011. december 3-án. Az egész napos programot kínáló eseményre nem csak a természetvédelem és filmművészet iránt érdeklődőket várjuk, számítunk az elszánt természetrombolókra és mozi-kerülőkre is! Mert ez most több lesz, mint természetvédelem, és több mint mozgó képkockák egyvelege!


Szemét alak
Háromszéki Ifjúsági Rövidfilm versenyre készült 2010-ben