Keresés: lelkiismeret

Ötöslottó – A bolondok adója
Országos hírré válik, amikor valaki megnyeri az ötöslottót , főleg olyankor, amikor bámulatos, az egyszerű ember számára felfoghatatlan pénzmennyiségről van szó, mint főnyeremény. Ennek ellenére az 1957-es magyarországi bevezetése óta eltelt 56 év alatt senki nem került nyilvánosság elé, ki az a szerencsés hazánkfia, aki megfogta Mammon isten lábát. Özvegy Ring Sándornét pedig nemes egyszerűséggel mitologizáljuk.


Valóra vált Szép remények - filmajánló
Mostanában elkényeztettek minket a filmkészítők, mert volt részünk jó pár remekbe szabott, romantikus kosztümös feldolgozásban. A Nyomorultak és az Anna Karenina után itt van a legújabb elvarázsolódás: a Szép remények című regény grandiózus adaptációja. A film után leginkább azon gondolkodám, hogy ha egyszer milliomos leszek, egyetlen luxus beruházásom lesz, mégpedig egy házimozi rendszer, és mellette a brit BBC Klasszikus Kollekciója, vagyis annak minden egyes darabja, hiánytalanul.


Magyar pankrátorok: Zafar Ameen
Zafar Ameen nem éppen megosztó személyiség... Mindenki egyformán utálja. Egoista, nőgyűlölő, és senkit sem kímél, sem fizikailag, sem verbálisan...


Újévi gondolatok
Az emberek többsége úgy búcsúztatja el az óévet, hogy azt latolgatja: - Az elmúlt év nem túl szerencsésen alakult, akkor mi várható a jövő esztendőben?


H. Rose – Második esély könyvajánló
Kalandok, romantika, szerelem, az élet és a sors váratlan fordulatai, ezek mind megtalálhatók ebben a regényben. A lányok új kedvence kellemes karakterekkel, és izgalmas helyszínekkel, nem várt fordulatokkal teli mű.


A tökéletes mű – A nyomorultak - filmajánló
Alig akad olyan, aki nem ismerné Jean Valjean és Javert főfelügyelő szívszorítóan tragikus és becsületes küzdelmét, vagy Cosette és Fantine keserű sorsát. A 2012-es év legnagyobb filmes élménye a legjobb választás a legszebb ünnepünk előtt...


Csak a virágra vigyáznának Vasárnap 16:48-kor… (a Bárka Színház előadása)
Nem 16:48-kor sírtam, nem. Akkor kezdtem el zokogni, amikor láttam Huda tisztán ragyogó szemeit. Néz előre rendíthetetlenül kihúzott háttal precízen menetelve pontos, erőteljes mozdulatokkal. Lelkiismeretének, kötelességtudatának, jóindulatának, ártatlan szorgalmának makulátlan kristály fényétől folytak a könnyeim. Az egyetlen, aki dolgozik.


Éjjel-nappal fiatalok (Late Night Shopping) színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 2001
A film 2001-ben a Berlini Filmfesztiválon a Nemzetközi Kritikusok díját nyerte. Nem rossz ajánlólevél.


A bizalom
Talán könnyű megszerezni, talán nem, de elveszíteni a legkönnyebb.


LFL, vagyis Fehérneműs Fehérszemélyek Ligája
Hazai szemek elé került nemrég egy újabb amerikai sportliga, az LFL (Lingerie Football League), amely a tengeren túli éves népfigyelem-lekötő esemény, a Super Bowl egyik szünetének merész ötletéből fogant, nevezetesen, hogy amerikai futballt fehérneműben játszanak le asszonyi bestiák.


Szükségtelen felvarrás - A tetovált lány
Mit lehet mondani egy filmről, melynek befogadása közben Gus van Sant 1998-ban készült Psycho adaptációjának emlékképei ugranak be? Elárulom: nem sok jót.


ÖNSZABÁLYOZÓ ETIKAI IRÁNYELVEK


Robert Bresson
(1907-1999) Francia filmrendező.


Volpone, avagy a pénz komédiája (2003)
Nem sok olyan filmet forgattak eddig le, amely egyszerre tölti be - méghozzá kiegyensúlyozottan- a néző kulturális és szórakozási vágyait, hiszen ez utóbbi eshetőség szinte az egyedüli alapja minden filmnek, és nem az előbbi. Az ilyen filmritkaságok valójában aranyrögök a tömegkultúra sóderhalmában, felettébb ritka és eltakarják a nagyobb kavicsok és a piszkos törmelékek.


A posztmodern ember jellemrajzai II. rész
Az ereszoszi Theophrasztosz (Kr. e. ~371 – ~287) nagy hírű filozófus-természettudós volt, Arisztotelész utóda az athéni peripatetikus iskolában, mégpedig a kortársak beszámolói szerint méltó utóda.A Jellemrajzok című munkája igen tömör, élénk és találó vázlatokat tartalmaz az emberi jellemtípusokról, mellesleg pedig az akkori idők életfolyásának leírásával igen értékes kordokumentumot jelentenek. A mű az első ismert kísérlet egy rendszeres jellemírásra.


Könyvajánló: Ladislav Klíma - Abszolút akarat vagyok
Filozófiai témájú könyveknek sosem volt, - és szinte biztosra jósolhatóan - nem is lesz nagy forgalma a könyvesboltokban és az egyéb árusító helyeken. Az a kis szűk vásárlói csoport, amelyik egyáltalán keresi is a bölcseleti köteteket, az a mindenkori bölcsészhallgatók szerény halmaza, és ők is csupán a kötelező irodalmat tallózzák. A többi könyvtárba jár...


Garden (SIN) City
Elindulok a házból, loholok, most hívott, már rám vár. Gyorsabban készültem el, még van időm valahol venni egy cigit.


DVD ajánló: Egy boltkóros naplója
A nők többsége szeret vásárolni. Vannak, akik imádnak vásárolni, és vannak, akik betegesen sokat vásárolnak. Ez a film tökéletesen bemutatja, milyen amikor a ruháink irányítanak minket.


Helyreigazítás
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Valósághű tájékoztatás és lelkiismeretesség
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Személyiségi jogok
A személyhez és a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok


Sajtószabadság
Az Alkotmány XII. Alapvető jogok és kötelességek című fejezete, a 60. § (1) bekezdése rögzíti, hogy a mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára. A Magyar Köztársaság Alkotmánya biztosítja a sajtószabadságot. Mindenkinek joga van a sajtó útján közölni nézeteit, alkotásait, amennyiben azok nem sértik a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét.