Keresés: magyar zene

Hajrá magyarok!
A Sziget Fesztiválköztársaságban a világsztárokon túl is van élet: idén több mint 200 magyar előadó lép fel az egy hét alatt. A fesztivál szinte összes színpadán lehet majd hazai ritmusokra bulizni, a Nagyszínpadtól kezdve egészen a kisebb, tematikus helyszínekig, míg a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál színpad kizárólag a magyar zenekarok rajongóinak fellegvára lesz.


Izgalmas szereplővel gazdagodhat a hazai zenei élet
A Belau révén egy újabb izgalmas színfolttal bővülhet a hazai zenei paletta. Kedves Péter egyszemélyes projektjének létrehozását eddigi utazásai, kalandjai és áhított céljai inspirálták, ötlete egy félreeső, tengerparti horvát faluban pattant ki a fejéből.


Akvárium 1. & Random Trip 6. születésnapi koncert & Dorfmeister dj set
Fellép: Zalon (ex-Amy Winehouse Band), Tátrai Tibor, Sena, Eckü, Mc Kemon, Sárik Péter.


Magyarok a nagyszínpadon!
A Sziget Fesztiválköztársaság a világ talán legsokszínűbb „országa”, ahol egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg. A legnagyobb számban – több mint kétszázan - azonban a magyar fellépők képviseltetik magukat, egyrészt egy nekik dedikált és újra szabadtéri színpadon, de több más, műfaji helyszínen is, ahol az adott szcéna legjobb hazai csapatai lépnek fel. Sőt, idén újra lesznek magyar bandák a Nagyszínpadon is.


Valentin nap Hooligans módra
A 2014-es koncertturné első állomásaként február 15-én a Barba Negrába érkezett a Hooligans egy nagy Valentin partit adni. Talán Attila volt a meglepetés vendég, de az After Party-n Móritcz Norbit is felfedeztük.


Koncz Zsuzsa nagykoncert - Jegyrendelés
Koncz Zsuzsa - a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. Március 14-én. A megakoncert dalai ismerősek lesznek, de mindenkit érhetnek meglepetések…


Phoenix Project - magyar heavy metal zenekar
A Phoenix Project zenéje a 80′-as évek heavy metal vonalát követi, klasszikus rock és metal elemekből építkezik, olyan elődök nyomában járva, mint a Saxon, a Judas Priest, a Metal Curch, a Manowar vagy az Iron Maiden.


HAVASI Symphonic Aréna Show - Jegyrendelés
December 21. Talán a 2012-es év egyik legnagyobb meglepetését okozta a HAVASI Symphonic a Budapest Sportarénában, hiszen az utolsó hetekben már képtelenség volt jegyet vásárolni rá. Ez a siker tette lehetővé, hogy elkészülhessen a show folytatása, a Második Felvonás.


Michael Jackson King of Pop emlékkoncert - Jegyrendelés
November 9. Ha őszintén magunkba nézünk, mi, hétköznapi emberek is rengeteg élményt kaptunk, és kapunk még ma is tőle, amikor valamelyik lemezét hallgatjuk.


Tomsfeel feat. Muzsnyai Márti - Légy Önmagad
Egy igazán tehetséges magyar zenekar első bemutatkozó klipjét láthatjátok, reméljük még sokat hallunk felőlük!


Wasabi Kht. koncert a Könyvtár Klubban
A jazz-punk-rock hármas bűvöletében élő, idén három éves formáció, a Wasabi Kht. október 5-én lép fel a Könyvtár Klubban, ahol utolsó koncertjüket adják, mint lemez nélküli zenekar...


Bemutatkozik a Gyík zenekar
Újabb tehetséges magyar zenekart kerestünk meg, kérdéseinkre Nagy Viktor, a Gyík zenekar Mc-je válaszolt


SZIN 2013 – a legszínesebb fesztivál
Idén a nyári fesztiválszezont a Szegedi Ifjúsági Napok zárta, augusztus második felében. A sok évvel ezelőtt még csupán városi szinten ismert fesztivál nélkül nem múlhat el nyár, és népszerűsége az évek alatt nem csorbult: ezt bizonyítja az a tény is, hogy idén több mint 83.000 ezer látogató fordult meg a színhelyéül szolgáló Újszegedi Partfürdőn.


A Láma Dalai
A zenekar stílusa sokrétű a fő irányvonal reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszereznek, és már rutinos fesztiválos fellépők. Feltettünk pár kérdést.


Sziget Fesztiválköztársaság 2013
Szombaton a Nagyszínpadon az Editors és Mika volt a két főfellépő, akik vonzották a bulizni vágyó közönséget. Mind a ketten játszottak már korábban a fesztiválozóknak, akkor is nagy sikert aratva. Most is óriási tömeg előtt énekelhettek, fantasztikus koncertet adtak. Idén többnyire az volt a jellemző a magyar közönség körében, hogy számukra ismeretlen előadók voltak többségben, de ennek ellenére a Sziget Fesztiválon mindenki megtalálta azt a programot, ahol jól érezhette magát.


Zanzibar koncert – Sirona hajó
Immáron másodszor került megrendezésre a Zanzibar nevű formáció koncertje a Sirona hajón június 22-én. A tervezettel ellentétben, többszöri átszervezés után, más időpontban, ami a közönséget igen, de a hangulatot semmiképpen sem csorbította.


Bravo Otto 2013 díjátadó
Szombaton (2013. június 8-án) megrendezésre került 21-alkalommal a Bravo Magazin szokásos díjátadója, aminek a helyszínét ismét a Westend City Center és a Myaudio biztosította. Rengetegen voltak ismét kíváncsiak erre a rendezvényre, csakúgy mint minden évben.


Rárós Fesztivál 2013 - Jegyrendelés
2013. július 25-28. - Idén tavaszra a fesztivál mérete minden várakozást és előzetes tervet felülmúlt, fellépői és programjai számát tekintve kb. a negyedik-ötödik legnagyobb fesztivál lesz idén Magyarországon.


Tűzerő zenekar
Örömmel mutatjuk be nektek a Tűzerő zenekart. A legfontosabb tudnivaló velük kapcsolatban hogy a banda zenész katonákból verbuválódott és nem katonazenészekből, ugyanis az eredeti formáció valamennyi tagja katona volt...


COPS - Ki nyírta ki a Popipart?
Az innovatív Billboard és Citylight kampányból ismerős 5 zsaru már a várost beterítő óriásplakátokon feltette a költői kérdést: KI NYÍRTA KI A POPIPART?


Zanzibar koncert a Sirona hajón
Városnézéssel egybekötött exkluzív koncertre invitál a Zanzibar. A zenekart talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen 1999 óta a magyar zenei élet elismert szereplői.


Zagar új album: Light Leaks - We are outsiders, that’s what we are
A Zagar zenekart azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom. Zságer Balázs és bandája az utóbbi évek alatt már hungarikummá vált. Egy olyan eladható terméke lett kis országunknak, ami bizonyára felkelti a külföldiek érdeklődését is, éppen ezért a hazai megjelenés (április 1.) után pár nappal a külföldi lemezboltokba is bekerül az aktuális korong, a Light Leaks.


Peet Project - Új album májustól
A Peet Project a hazai zenei élet legaktívabb, immár nemzetközileg is elismert jazz-pop formációja. Fiatalos, dinamikus és könnyen befogadható zenéjük különlegessége, hogy a funky és pop alapokra építkező, jazz-es stílusjegyekkel fűszerezett kompozíciókban a hegedű a hagyományos szólóhangszerekkel egyenrangú szerepet kap. Harmadik lemezbemutatójukat követően egy amerikai jazz fesztiválonvesznek részt, mint kiemelt vendégek.


Jelentkezz Zenekritikusnak! Öt év után itt az uj Zagar album, a Light Leaks!
Ha szeretnél egy példányt az új lemezből, és vállalod hogy kritikát írsz róla, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz! Jelentkezési határidő: 2013.04.15


Bemutatkozik a Tohu-Bohu zenekar
Vidám, élő, örömzenélés főállású diákoktól, akiknek most jelent meg első lemezük. Vigyázz! Harap!


Pályázat hangfelvétel készítésére
Az Utopia Studio – folytatva 20 éves jubileumának célkitűzéseit – ismét pályázatot hirdet tehetséges zenekarok számára! Olyan ambiciózus csapatok, előadók jelentkezését várjuk, akik saját szerzeményekkel, kreatív zenei elképzelésekkel rendelkeznek, és úgy érzik, zenéjükkel igazi értéket teremtenek.


A végéről kezdve – Bródy János – Az Illés szekerén
A magyar illetve magyar nyelvű zene napjainkban számomra viszonylag kevés lehetőséget hagy. Nem kritizálni kívánom a napjainkban virágkorukat élő zenészeket, ízlésem sajátossága, ha úgy tetszik, különcsége ez. Három név biztosan eszembe jut, amikor külföldi barátaimnak zenét ajánlok. Az Emil.Rulez!, a humor és jazz kettősével, a Faun – egy német együttes, akik rengeteg nyelven énekelnek, szavalnak – Ne aludj el! című számát ajánlva, És Bródy János.


Kontrollzé
2004 január 4.-én (vasárnap) megtörtént az első Kontrollzé (akkoriban még Ctrl-Z) próba. Azóta már 3 EP és 1 LP-vel is jelentkeztek, és most válaszoltak a Journality kérdéseire.


Magyar Metal: Phoenix Project
Egy populárisabb Heavy Metalban látják a jövőt, és már fel vannak készülve atomháború esetére is. Zenéjükkel értékeket szeretnének közvetíteni, becsület, bátorság és testvériesség; Nekünk tetszik!


Megjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipje
Bemutatjuk nektek a Wasabi Kht. együttes legújabb klipjét, és válaszoltak pár kérdésünkre, azoknak, akik esetleg még nem ismernék őket.


StereoDiva
Fix.tv vetélkedőn nyert lemezszerződéssel indultak, cél az országos ismertség, amihez jó úton haladnak. Nálunk most hét saját szerzeményt hallgathattok végig.


Bemutatkozik a WetWood zenekar
Hobbizenélésből indultak, tavaly jelent meg első önálló albumuk. Ha nagyon muszáj lenne kategorizálni, akkor funky-rock-alternatív zenét csinálnak, de persze maradjunk inkább a "Wetwoodos" hangzásnál :)


Magyar punk-rock: Bankrupt
Főleg külföldön koncerteznek és nem szerveznek Szecsődi Karcsival közös dubstep projektet. Bemutatkozik a Bankrupt!


Manökken Proletárz
Lovasi Andrásnak 2010-ben még nem tetszett, pedig már kezdett ismert és elismert lenni a Manökken Proletárz, felléptek a Szigeten és az A38-on is. Nagy változások 2012-ben álltak be a zenekar életében, most pedig meghallgathatjátok az új, készülő lemez egyik sláger-gyanús szerzeményét is nálunk.


Magyar zene - Bemutatkozik az Apokrif
A szintetikus alapokon megfogalmazott rock zenét játszó formáció az elmúlt évek során szinte minden nagyobb városban, egyetemi klubban megfordult már.


Magyar Rock - Score!
Új rovatunkban kevésbé ismert, azonban igen tehetséges zenekaroknak adunk bemutatkozási lehetőséget. Első interjúalanyunk a Score, békéscsabai rockzenekar. Eddig számos fellépést és két albumot tudhatnak maguk mögött, és belehallgathattok az új album egyik húzó-számába is!


A zenéről
A zene egy sajátos nyelv, egy sajátos világ. Hamvas azt írja a zene élvezetéről: "telítve lenni valamivel, amiben nincsen halál". Minden zenei hang önmagában egy világegyetem, és tükrözi az eredeti teremtés aktusát. A hang nem anyagi természetű. A hang az anyag szelleme. A hang az "égő anyag", "az anyag tüze".


A gyertyaöntő sztárdobos – „A gyertyás”
Óbudán, a Bécsi úton van egy pici ósdi kis gyertyabolt, már több mint 30 éve ugyanaz a tulajdonosa, a funkciója. A 70-es évek óta nem sok minden változott, maximum a por vastagsága.


Jogtiszta zeneletöltés: egyedülálló szolgáltatást indít a Telenor
A hazai online tartalomszolgáltatás történetében forradalmi lépésnek számító, hiánypótló zenei szolgáltatást indít a Telenor szeptember 4-től, mellyel a legális digitális zenehallgatás terjedését is elősegíti. A Telenor előfizetők év végéig díjmentesen férhetnek hozzá a több mint 18 millió zeneszámot kínáló szolgáltatáshoz.


Ilyen volt a SZIN!
Augusztus 22.-én elkezdődött az ország legjobb nyárzáró fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. A hivatalos kapunyitás tegnap délután volt, így a sátorral érkező elfoglalhatták helyüket a SZIN területén, de van még hely bőven, emiatt senki ne maradjon otthon.


Pazar látványelemek, bámulatos előadások – Ilyen volt idén a Comet
Csütörtökön a Papp László Sportaréna ismét megnyitotta kapuit, hogy otthont adjon a 12. Viva Comet, könnyűzenei díjátadónak. Mely idén még látványosabb volt, mint valaha.


OMF8
Idén is kitárja kapuit az underground szerelmesei előtt a Dürer kert június 16.-án. Immár 8-adjára rendezik meg az Offline Music Festivalt, és a hatodik éve a vele párhuzamosan futó It’s Rite freestyle versenyt.


Idén is vár a Comet!
Június 14.én, csütörtökön immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Viva Comet zenei díjátadó. A nagyszabású rendezvénynek a Papp László Sportaréna ad majd otthont.


A kluboktól az X-faktorig – Bagossy Norbival beszélgettünk
Baricz Gergővel, a tavalyi X-faktor bronzérmesével évek óta ismerik egymást, számos közös kaland köti őket egymáshoz. Együtt indultak az X-faktorban is. Bagossy Norbival beszélgettünk.


Összefogás: bukott koncert = bukott előadók?
Tehetnénk fel a kérdést a február 19-én megrendezésre került, kínosan nézőmentes Összefogás koncert apropóján. Pedig most biztosan nem a színpad- és hangtechnikában volt a hiba, amit megszokhattunk már a nyári fesztiválokon, nem is a magyar zsugoriság tett keresztbe az államadóság csökkentése okán életre hívott eseménynek, amelyik a jegybevétel után inkább növelte, mint csökkentette azt.


Folklór és a Funky találkozása: Bemutatkozik a FolkFunk Superstars.
Napjainkban egyre elterjedtebb, hogy a hazai zenekarok több olyan szerzeménnyel rukkolnak elő, amiben több zenei stílus keveredik. A 2009-ben alakult Folkfunk Superstars együttes is ezt az irányvonalat képviseli: zenéjük különleges elegye a magyar népzenei és a funky elemeinek.


Csirke, törpe, örömlányok avagy a Soerii & Poolek formáció
Gondoltál már arra, hogy mekkora élmény lehet felfújható ördögvillával csápolni egy dalra, amely a híres-hírhedt női alsóneműt hivatott trágár szavak kíséretében elemezni? Bármi is a válasz erre a kérdésre, egy biztos: a titokzatos Soerii & Poolek banda új szintre helyezte a magyar alternatív zenét.


Világsiker magyar popzenészként
Fokhagymás nápolyi, kandírozott tepertő, hóesés kánikulában, és sorolhatnánk tovább az olyan dolgokat, amik lehetetlenül hangzanak, de egy magasságos nagyobb dicsőségére sokáig azok is maradnak. Hasonló evidencia érvényes a magyar könnyűzenének a világkultúrában elfoglalt helyére is, amiről nemcsak a különleges magyar nyelv mindenki másnak idegenül csengése tehet, hanem a globális zeneipar munkapolitikája is. A kis pénzzel kéz a kézben jár a kis foci, ugyebár, és ez a viszony tökéletesen igaz a magyar zeneiparra is. Kis ország, kis gazdaság, kis világhatás. A mottó: „Ha a Beatles magyar lett volna, sosem jut világhírnévhez”. Az okok megértésére íródott ez a kis értekezlet.


Tükörvilág, Csodaország
Lantos Zoltán „Mirrorworld” nevű zenekarának új lemeze a „Tau”. Csupa talány minden. Mi ez a Mirrorworld, miféle Tükörvilág, és mit jelent a Tau, ki Lantos Zoltán, és kikből áll a zenész csapat?