Keresés: rövidfilm

87. Oscar-gála 2015 - A díjazottak
Vasárnap átadták az Oscar-díjakat. Ahogy azt előző cikkünkben leírtuk, a journality.hu csapata a főbb kategóriákban tippelésre adta a fejét. Ez összesen 20 kategóriát jelentett, párat (pl. dokumentumfilm, rövidfilm, stb.) kihagytunk, mert ott megfelelő információ hiányában nem is nagyon tudtunk mit művelni.


9. Országos Középiskolai Filmszemle
A Káldor Miklós Kollégium pályázatot hirdet középiskolások számára rövidfilmek készítésére.


Green-Go Rövidfilm Verseny
Szeretnél David Attenborough nyomdokaiba lépni? Téged is zavar, hogy a Földön közel 1 milliárdan nem jutnak tiszta ivóvízhez? Van egy jó ötleted, ami akár a mozivászonra is felkerülhet? Ha igen, akkor FORGASS FILMET ÉS NYERJ VELE!


Hrabal habbal filmes pályázat
Bohumil Hrabal író születésének 100. évfordulójára a BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum nemzetközi rövidfilmpályazatot írt ki. A pályázati felhívást Jiří Menzel, Oscar- díjas cseh rendező, a hrabali világ első számú megfilmesítője április 11-én hirdette ki Budapesten.


Jezsuita hivatás ma? filmpályázat
A magyar jezsuiták hivatásgondozó csoportja filmpályázatot hirdet „Jezsuita hivatás ma?” címmel. Olyan rövidfilmeket várunk, amelyek a jezsuita szerzetesi hivatással kapcsolatban felmerülő gondolatokat, kérdéseket vetnek fel, esetleg meg is válaszolják azokat. Kimondottan várjuk a kreatív, figyelemfelhívó megoldásokat, az egyéni formanyelvi megközelítéseket – a kisfilmek lehetnek klasszikus képi világúak, humorosak, akár reklámfilmek is.


Ottlik 101 filmes pályázat
A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdet Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére.


Busho Spot- és Plakátverseny 2013
Újra spot- és plakátversenyt hirdetünk, melynek során KÖRHINTA vagy ÖZÖNVÍZ témákban 30 másodperces és egyperces rövidfilmeket valamint plakátokat várunk. Mindenki nevezhet kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, tehát kíváncsiak vagyunk véleményetekre a világ minden szegletéből!


Mosoly rövidfilm
Szereplők: Ágoston Péter, Temesávri Adrienn Forgatókönyv: Kovács Gábor, Czura Bence Rendező: Kovács Gábor


A fíú, akinek nem volt profilja
Egy fiú aki teljesen elveszett a közösségi oldalalak kifürkészhetetlen útjaiban, képtelen hasznos tagja lenni generációjának. Egy olyan generációnak ahol már nincsen jelentősége a személyes kapcsolatoknak.


Hogyan készítsünk amatőr filmet? II.
Második rész, melyben hősünk megtalálja a helyszínt, megpróbálja meggyőzni a főszereplőt, hogy az pucéron szerepeljen és elkezd forgatni.


Az Ínyenc - rövidfilm
A 4M-Média Produkció rövidfilmje, Tislér József novellájából, Szkok István rendezésében. www.4mmedia.hu


MyEurope Európai Rövidfilm Fesztivál
Az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő My Europe a berlini Citizens of Europe programja. A rövidfilm verseny az aktív európai polgároknak, művészeknek, filmkészítőknek szól, hogy bemutathassák az Európáról alkotott nézeteiket, véleményeiket. Az eredmény Európa számos pontján egy filmfesztivál keretében látható, melyet hazánkban idén is a Diverziti Egyesület szervez.


Téves hívás 1. rész
Tomi három napját követhetjük nyomon,amelyben két banda közt dúló viszály kellős közepébe csöppen bele.Hogy hogyan oldja meg ezt a problémát,és hogy egyáltalán véletlenül került e bele és hogy mikor és hol történt meg a téves hívás kiderül ha megnézitek mind a három részt:)


Domino (vizsgafilm)
BKF kameraman szakára készített első féléves vizsgafilm. Zene: Wim Mertens - Struggle For Pleasure


Veled is megtörténhet?
Veled is megtörténhet? - rövidfilm, amely az Budapest Esély Nonprofit Kft. által meghirdetett ,,Egymásra lépni tilos" rövidfilm pályázatra készült.


Matt
Matt - magyar rövidfilm Rendezte: Heisz Krisztián


ÉBREN ÁLMODNI (kisfilm)
Magyar rövidfilm, készült 2009 januárjában Szereplők: Kováts Dóra, Vida Ádám, Szemán Gábor, Galambos Zsófia, Lázár Zoltán, Körmendy Dávid, és Korcsmáros András Zene: Gráfl János Ferenc


Az ebéd
Julio Cortázar novellája alapján Rendezte: Berki Beáta


Green-Go Fest beszámoló
Lezajlott december 3-án a Toldi moziban az első Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny és Filmfesztivál, amelynek fókuszpontjában nemcsak az örökzöld-zöld környezetvédelem volt, hanem a természeti javak túlfogyasztásának a veszélyeire való felhívás, az erdeink és zöldfelületeink megőrzése illetve a szűkölő élelmiszerpiac alternatív megoldásai is.


Almajó
A Green-Go Nemzetközi Rövidfilmversenyre készült.


I. Green - Go Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
A Green - Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilmes pályázat záró eseményének ad otthont a budapesti Toldi mozi 2011. december 3-án. Az egész napos programot kínáló eseményre nem csak a természetvédelem és filmművészet iránt érdeklődőket várjuk, számítunk az elszánt természetrombolókra és mozi-kerülőkre is! Mert ez most több lesz, mint természetvédelem, és több mint mozgó képkockák egyvelege!


Alain Resnais
(1922-) Francia rendező. Rövidfilmjeivel szerzett nevet. Első nagyjátékfilmje –Szerelmem, Hirosima (1959) –világhírűvé tette, mert a vitákat kiváltó szerelmi történetet új filmnyelv keresésével párosította.


Szuperközeli - rövidfilm
Tom Stevens sikeres filmrendező. Legutóbbi filmjének bevételi kudarca miatt azonban megvonják tőle a következő tervére szánt támogatást, és néhány amatőrfilmessel kell bizonyítania.


Talpra magyar! - Ezüstgerely művészeti pályázat
Talpra magyar! - Ez egy rövidfilm, amely a 2011-es Ezüstgerely művészeti pályázatra készült, amelyet a Magyar Sportmúzeum és a Magyar Olimpiai Bizottság írt ki.


Indul a nevezés – magyar filmeket is vár a Titanic!
Október 21-én megkezdődik a nevezés a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Magyarország legnagyobb és legeredetibb nemzetközi filmes eseménye 2012. április 13 – 21. között hagyományosan erős programmal és egy örömteli újdonsággal várja az érdeklődőket.


Szemét alak
Háromszéki Ifjúsági Rövidfilm versenyre készült 2010-ben


Szalontüdő
Az előítélet és a valóság furcsa fintora.


Viszony (rövidfilm - 1. rész) (zene: Bakay Gergely)
Az 'Emlék nélkül készítőinek rövidfilmje. Szereplők: Jung István, Gere Anita Krisztina, Gyöngyösi Zsolt. A film zenéjét ezúttal is Bakay Gergely szerezte. Írta, fényképezte és rendezte: Gallai József.


Buszszörf
2004, a helyszín Miskolc, BAZ megye, Magyarország. A buszszörfösök már készülnek egy vad vágtára, ahol minden kanyar újabb lehetőséget rejt a hullámzásra.


Filmklub - rövidfilm
Daniel Rudolph, a híres amerikai filmkritikus Magyarországra látogat, hogy megtekintse a magyar amatőrfilmesek műveit, ám nem sejti, hogy ez lesz az utolsó kritikája...


Nem félek / I'm not scared
Firnigel Dániel első vizsgafilmje, 2008.


Hogyan készítsünk amatőr filmet? I.
Első rész, melyben hősünk ihletet kap, elhatározza, hogy filmet csinál, szinopszist és forgatókönyvet ír, castingot szervez.


Az elhagyottak városa • vizsgafilm - 2007
Rendező-operatőr: Pajor Kristóf Vágó: Kassai László Stábiskola vizsgafilm


Csontpóker - vizsgafilm Teleschola 2010
Málics Gábor, videó-operatőr (B) szakos Teleschola hallgató vizsgafilmje a XVI. évfolyamról.


Nyisd ki! - Lenhardt László - Teleschola vizsgafilm
Teleschola 16. évf. operatőri vizsgafilm Címe: Nyisd ki! Írta és készítette: Lenhardt László Közreműködtek: Herber Anna, Fila Zsófia, Csepi Gábor Zene: Teargas & Plateglass: Book of Black Valentines Nine Inch Nails: Demon Seed Coldcut feat. Saul Williams: Mr. Nichols


Vizsgafilm - Félhomály
Fekete Mátyás Polifilm vizsgafilm 2006


Találkozások
Hálózat médiaiskola vizsgafilm


Úton
Úton - ELTE filmszak vizsgafilm


Egy óra a holnapért
operatőr, vágó: Tósoki Attila, hang: Nagy Bálint Pál, zene: Mohai Tamás, írta és rendezte: Nagy Bálint Pál


Molnár Ferenc: Töredékek
A sepsiszentgyörgyi Molnár Ferenc Töredékek című alkotása nyerte el a kukker.ro különdíját az V. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm versenyen.


A másik oldal
Magyar Péter és Tokár Dániel filmje, mely a némafilmek hangulatát idézi fel és egy általános problémára helyezi a hangsúlyt, a korrupcióra. A film a Transparency International Hungary kisfilmpályázatára készült és a korrupció felszámolására és bemutatására összpontosít. További szereplők: Leinwander István, Köpeczi- Bócz Benjámin, Horváth M. Zoltán. Vágó: Arányi Zsuzsanna Helyszín: Szabó Tímea Zskf és Elte közreműködésével.


Éjszakai Műszak
Készült a II. Orosházi Filmes Táborban


Tabu (Dobos Rita rövidfilmje)
A 2009es alkotótáborban készült rövidfilm. Főszerepben: Baráth Attila György(Madách színház) és Dobos Rita. Rendezte és írta: Dobos Rita


BKF: Kávé és cigaretta
Jim Jarmusch azonos című filmjének ötlete alapján készült 2009-ben a BKF Filmkészítés órájára.