Keresés: tudósító

Jelentkezz tudósítónak! Sunshine Családi Fesztivál az Aquaworld Élményfürdőben!
Nincs más dolgod, mint jelentkezni és vállalni, hogy részt veszel a vízi fesztiválon, majd beszámolót írsz az élményedről, jelentkezz! Határidő: 2013.08.08


Jelentkezz Fesztivál-Tudósítónak! VI. Ördögkatlan Fesztivál
Ha vállalod, hogy beszámolót írsz a Fesztiválról, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz és tied lehet a két bérlet! Határidő: 2013.07.24


Jelentkezz tudósítónak! Dicsőség napja - Magyar Pankráció Gála
Ha vállalod, hogy beszámolót írsz a gáláról, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz, és ha téged választunk, két jegyet biztosítunk a számodra. Határidő: 03.22!


Ébredj velünk! - DVD ajánló
Talán még nem sokan gondoltunk bele abba, hogy mi várhat egy díjakkal teleszórt, világhírű tudósítóra az országos televíziózás leginkább lesajnált bulvárbandájában. Pláne ha a csapat élén egy túl lelkes, túl kevés rutinnal bíró és túl sokat fecsegő vezérpalánta osztja az észt.


Robert Capa
Magyar származású világhírű fényképész, haditudósító. Világfi, Ingrid Bergman egykori szeretője. Normandiai partraszálláskor egyedüli fényképészként vett részt, azonban a felvételek hanyag kezelés miatt megsemmisültek.


Szathmáry Pap Károly
1812. január 11.-én született Kolozsváron. A világ első fényképes haditudósítója.


Grantland Rice
A XX. század elején alkotó sport-újságíró, főleg elegáns prózáiról volt ismert. Írásai szerte az államokban megjelentek újságokban, valamint a rádióműsorokban.Robert Capa, magyar származású haditudósító volt az egyetlen fényképész, aki jelen volt a normandiai partraszállás első napján.


Hírügynökség
Kereskedelmi, egyes helyeken állami, hírszolgálati vállalat, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása. Biztosítja a hozzáférhetőséget minden olyan hírhez és tudósításhoz, amelynek ismerete szükséges a nyilvánosság számára az egyéni és közösségi jogok és érdekek megfelelő érvényesítéséhez. Céljuk mindenkit megelőzve elsőként közölni egy hírt. A hírügynökség helyi és külföldi tudósítókkal dolgozik, azokról a belföldi vonatkozású eseményekről tudósítanak, amelyek hírnek számítanak. Ők tehát hírforrásokkal dolgoznak, és ilyen értelemben bárki lehet hírforrás, felhívhatja a hírügynökséget azzal, hogy közölje, mi történik a környezetében.


MTI
A Magyar Távirati Iroda magyar hírügynökség, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása, az ország és a világ híreit szállítja megrendelőinek. Anyagai ugyan nem jutnak el közvetlenül a nagyközönséghez, a távirati iroda szerepe mégis meghatározó, hiszen hírei, információi forrásértékűek a közvéleményt közvetlenül tájékoztató hazai és külföldi nyomtatott illetve elektronikus sajtó számára. Az MTI valamennyi megyére kiterjedő tudósítói hálózatának köszönhetően az ország egész területéről gyűjti az információkat. Elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.


Tudósítás
Tényközlő műfaj. Ugyanúgy tartalmaznia kell az alapvető információkat, mint a hírnek. (vagyis hogy kivel, mikor, hol, mi történt) A tudósítás is lényegében hír, azonban mégis több annál. Amellett, hogy a lényegre szorítkozik, igyekszik átadni a helyzet hangulatát, hiszen a helyszínen tartózkodik. A tudósító a helyszínen van, saját személyével hitelesíti az általa továbbított hírt, beszámolót saját élményeivel egészíti ki.