Film

Ébredj velünk! - DVD ajánló

2011. 09. 01. • Szerző: Bandini
Ébredj velünk! - DVD ajánló

Talán még nem sokan gondoltunk bele abba, hogy mi várhat egy díjakkal teleszórt, világhírű tudósítóra az országos televíziózás leginkább lesajnált bulvárbandájában. Pláne ha a csapat élén egy túl lelkes, túl kevés rutinnal bíró és túl sokat fecsegő vezérpalánta osztja az észt.

Az illető nem más, mint Becky Fuller TV-producer (Rachel McAdams), akit ráadásul frissen rúgtak ki páros lábbal a helyi híradó stábjából. Karakterét az Így jártam anyátokkal Robin Scherbatsky-jának segítségével jellemezhetjük. Aki nem ismerné, vagy értené: hasonló munka, ugyanolyan kínos szerelmi élet, továbbá ugyanolyan elképesztő hajlam az oltári nagy baklövésekre. Ám jelen esetben is van egyfajta vonzereje, karaktere a szereplőnek, amely szerethetővé teszi őt az esetlensége ellenére is.

Mondani sem kell, hogy ilyen főnökkel a volánnál rohamosan esik a műsor nézettsége, aminek megmentésén már csak egyetlen ember segíthet. Mike Pomeroy (Harrison Ford) viszont fittyet hány a reggeli adás válságos helyzetére valamint komolytalan témáira, mogorva stílusával pedig kollégáit is az őrületbe kergeti. Így a gárdának szép lassan rajta kell átrágnia magát a sikerhez vezető úton.
Roger Michell rendező kiválóan ötvözte az érzelmeket a humorral, és a Sztárom a párom után végre újra jelentkezett egy élvezhető romantikus vígjátékkal. Diane Keaton és Harrison Ford híradói pedig üde színfoltként szolgálnak az egész film alatt. A páros nem éppen az Erős-Szellő duó által megszokott nyugodt légkört mutatja, de pont emiatt igazán parázs, mindemellett szórakoztató jeleneteket produkálnak a vásznon. És ha már romantikus alkotás, nem maradhat el a szerelmi szál sem. Becky Fuller Adam Bennett társproducerrel való románca amolyan második szálként kíséri végig a filmet szinte az elejétől fogva.
Nagy pozitívum, hogy majd’ két óra leforgása alatt csak elvétve találkozunk erőltetett poénokkal (például 50 Cent vendégszereplésekor), azonban ezeket is gyorsan feledteti a produkció gyors, pörgős menete. Az pedig, hogy az alkotás olyan kérdéseket vet fel, mint a család és a munka, illetőleg a bulvár és a hír közötti egyensúly, igen tiszteletreméltó, ezenfelül már-már hab a tortán.
 
Ébredj velünk! (Morning Glory)
(amerikai romantikus vígjáték, 2010, 107 perc)
Forgalmazza: UIP-Duna Film.
Rendező: Roger Michell.
Forgatókönyvíró: Aline Brosh McKenna.
Producerek: J.J. Abrams, Bryan Burke.
Szereplők: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson , Jeff Goldblum Pontszám: 8/10.
 
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

 


Szerző:
Bandini


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Rendezői portré - Zack Snyder; az extravagáns effektek és lassítások fanatikusa
Rendezői portré - Zack Snyder; az extravagáns effektek
A karrierje kezdetén reklámfilmesként működő Zack Snyder eddigi néhány munkájával is tanúbizonyságot tett rendkívüli vizuális ...
Rendezői portré - M. Night Shyamalan: Az indiai filmmágus tündöklése és hanyatlása
Rendezői portré - M. Night Shyamalan: Az indiai filmmágus
Hosszú út vezet az Oscar jelöléstől az Arany Málna díjátadóig (bár Sandra Bullock tavaly épp erre cáfolt rá), de Manoj Nelliyattu ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: