Technika/Életmód

Érintőképernyős VAIO Ultrabook

2012. 10. 27.
Érintőképernyős VAIO Ultrabook

Megújult a Sony notebook kínálata. A legtöbb modell belső frissítést kapott, és a legújabb generációs Intel processzorokkal, valamint Windows 8 operációs rendszerrel kerül a boltokba. A VAIO T Ultrabook™ emellett érintőképernyővel és SSD meghajtóval is megerősödött.

 

A Windows 8 csempe felületének új kihasználási lehetőségeit jól illusztrálja a VAIO T Ultrabook, melynek érintőképernyőjén keresztül egyszerűen irányíthatjuk a számítógépet. Lapozhatunk a képek között, görgethetjük a weboldalakat és a dokumentumokat, áthúzhatunk és másik mappába ejthetünk fájlokat, vagy belenagyíthatunk a képernyő egyes részeibe – mindezt a képernyőn végzett ujjmozdulatokkal.
 
A Sony ultrabookja emellett egy 128 gigabájtos SSD (solid state drive) meghajtót kapott, ami még gyorsabbá teszi az operációs rendszer betöltését és a programok elindítását. A gép szíve egy legújabb generációs i5-ös Intel processzor (Intel® Core™ i5-3317U), memóriából pedig 4 gigabájtnyi került bele.
 
A hordozhatóság a Sony esetében nem jár kompromisszumokkal, így az 1,66 kilogramm tömegű ultrabookon megtaláljuk a VGA, a HDMI és a hálózati csatlakozót, valamint egy SD kártya bemenetet, az akkumulátor 8 órás üzemideje pedig lehetővé teszi, hogy akár hosszabb találkozókra vagy előadásokra is töltő nélkül induljunk útnak.
 
A VAIO T Ultrabookot emellett erős magnézium és alumínium borítás védi, ami ellenállóvá teszi a gépet a legtöbb hétköznapi veszélyforrással, így például az 1-2 méterről történő leejtéssel szemben. Az ultrabook ajánlott fogyasztói ára bruttó 299 990 forint.
 
Üzleti és hétköznapi notebookok
 
A Sony ultrabookja mellett a többi VAIO modell is megújult. A Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező üzleti csúcsmodell (SVS1312R9E) 8 GB memóriát és Intel i5 processzort (Intel® Core™ i5-3210M) kapott. A dedikált NVIDIA® GeForce® GT 640M LE GPU videókártya alkalmassá teszi a gépet akár a fotószerkesztési feladatok elvégzésére is.
 
Ennél is nagyobb teljesítményt nyújt a lifestyle sorozatba tartozó, 17,3 colos képernyővel felszerelt E modell (SVE1712V1EB), mely i7-es Intel processzort (Intel® Core™ i7-3632QM), 6 GB memóriát és 2 gigabájtos ATI videókártyát (AMD Radeon™ HD 7650M) kapott.
 
A Sony összes notebookja HD felbontású, Exmor technológiára épült webkamerát kapott, mely még rossz fényviszonyok mellett is remek képet közvetít a videóbeszélgetések során.
 
Mindegyik modell USB 3 és Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik, illetve az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy kikapcsolt állapotban is képesek mobiltelefon töltésére.
A VAIO notebookok emellett olyan prémium szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, mint a gesztusokkal történő vezérlés (Gesture Control), amely lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.

 

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Az infokommunikáció szerelmeseiAz infokommunikáció szerelmesei
15 éves a hazai online reklámpiac! Magyarországon az 5 milliót is meghaladja azoknak a száma, akik különböző eszközök segítségével, ...
Válogatás tudatos szülőknek - készségfejlesztés felsőfokonVálogatás tudatos szülőknek - készségfejlesztés felsőfokon
A gyerekek imádják a játékos feladatokat. A tudatos szülők lapja kifejezetten a gyereknevelésről szól. Mindezt úgy, hogy ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: