Hét szépe

A hét szépe: Pintér Evelin

2012. 10. 05.
   

"Az egész életem egy őrültség" - Beszélgetés Pintér Evelin modellel

 

Mesélnél arról, hogy is kezdődött a te esetedben a modellkedés? Már gyerekkorodban is olyan kislány voltál, aki mindig nézegette magát a tükörben?
 
Kiskoromban, mint minden lány, én is szerettem felvenni az anyukám és a nagymamám "kopogós cipőit" és "pörgős szoknyáit, azonban nem volt életcél nálam a modellkedés. Sokáig csúfoltak a magasságom miatt, ezért inkább görnyedve jártam, és eszembe sem jutott, hogy ilyen adottsággal akár modell is lehetnék.
 
Akkor végülis hogyan kerültél a kamerák kereszttüzébe?
 
2009 nyarán részt vettem egy modelltáborban, ahol megismertem a mostani fodrászomat. Később ő keresett meg, hogy lennék-e a modellje a Fodrász Magyar Bajnokságon, amit szívesen elvállaltam. A verseny szünetében lépett oda hozzám egy modellügynök, aki azonnal szerződést ajánlott. Végül kettős sikerrel térünk haza: ő magyar bajnok lett, én pedig modell.
 
S a szüleid hogy élték meg azt, hogy a lányuk ezt a könnyűnek nem éppen nevezhető karriert választotta?
 
Az egész családom maximálisan támogatott a döntésemben, annak ellenére, hogy meg volt (és a mai napig meg is van) bennük az egészséges féltés. Persze emellett nagyon büszkék rám.
 
Mennyire vagy kritikus önmagaddal szemben?
 
Maximalistának tartom magam, éppen ezért nagyon kritikus vagyok magammal szemben, de ez szükséges ahhoz, hogy mindig jobb és jobb legyek.
 
Ha röviden össze kellene foglalnod az életcélodat, hitvallásodat, akkor mi lenne ez a -nevezzük így- küldetés?
 
Az egyetem után mindenképp szeretnék egy saját vállalkozást indítani, esküvőszervező szeretnék lenni. Emellett szeretnék tovább foglalkozni a sporttal is, illetve tervbe van véve egy kutyamenhely létrehozása is. Meg persze folytatni szeretném a modellkedést, ameddig csak lehet.
 
Miért éppen az esküvőszervezés és a kutyamenhely?
 
Az esküvőszervezés azért, mert szeretek másoknak segíteni, és miben lehetne jobban, mint egy esküvő megszervezésében. Ezzel leveszek egy terhet az ifjú pár válláról, és a nagy napon az ő örömük az én örömöm is egyben.
 
A kutyamenhely pedig azért, mert nagyon szeretem a kutyákat, de sajnos manapság egyre többen rakják ki kedvencüket az utcára, ezzel a halál szélére sodorva őket. Mindenképp szeretnék segíteni az elárvult kutyusoknak.
 
Mi volt a legeslegnagyobb őrültség, amit eddigi életedben elkövettél?
 
Nekem az egész életem egy őrültség. smileNem igazán tudok konkrét eseményt kiemelni, nagyon sok volt.
 
 
Melyik testrészedet szereted a legjobban?
 
A számat és a szemeimet. De lassan kezdek megbékélni a lábaimmal is. smile
 
Mi a véleményed a plasztikáról?
 
Nem tartozik a kedvenceim közé, de nem is ítélem el. Ha valaki jobban érzi magát attól, hogy átszabatja magát, akkor csinálja, viszont én személy szerint nem feküdnék ilyen okokból kés alá. Természetesen kivételt képeznek az egészségügyi okokból végrehajtott műtétek.
 
Eddigi munkáid közül melyik áll legközelebb a szívedhez? Van kedvenced?
 
Nagyon szeretem az idei Esküvő Kiállításra készült anyagot, ami Abonyi Emília, Abonyi Barbara és Lovagi Milán keze munkája, illetve közel állnak a szívemhez a Molnár Arnold által készített fotók is.
 
A formában maradás érdekében alighanem rengeteget kell sportolnod is. Melyik sport a kedvenced?
 
Nagyon szeretek konditeremben edzeni, a kedvenc sportom viszont a foci.
 
Mennyire kell odafigyelned az alakodra? Az a típus vagy,aki ha megeszik egy töltött káposztát, máris felszalad rá 2 kg, vagy ehetsz, amennyi jólesik, semmi gond...?
 
Mivel állandóan mozgásban vagyok, nem igazán kell odafigyelnem arra, hogy mikor mit eszek, illetve hízékony sem vagyok túlzottan. Pizza mindenek felett!
 
 
Van kedvenc csapatod?
 
Mivel lokálpatrióta vagyok, az egyik kedvenc csapatom a Szombathelyi Haladás, a másik pedig az MTK, de ez utóbbi inkább családi okok miatt, ugyanis a dédnagyapám szövetségi másodkapitány volt a magyar válogatottnál, illetve később sokáig ő volt az MTK elnöke. Talán innen van a nagy fociszerelem...
 
A mindennapi életben mekkora hangsúlyt fektetsz az öltözködésedre?
 
Nagyon nagyot. Képes vagyok reggelente ötször átöltözni, ha nem tetszik magamon az adott ruha. A divatot nem követem görcsösen, inkább azt veszem meg, ami illik a stílusomhoz.
 
Mi a legjobb önbizalom növelő praktikád?
 
Konkrét praktikám nincs, de egy Sexy and I know it  szintű zene szerintem akárki önbizalmára képes hatni.
 
Melyik eddig elért eredményedre vagy a legbüszkébb?
 
2009-ben, majd 2010-ben a Citistar webmagazin (www.citistar.hu) engem választott az év modelljének.
 
Mi a maximum, amit bevállalsz egy fotózás kapcsán? Vannak elveid? Mennyire ragaszkodsz azokhoz?
 
Ragaszkodok az elveimhez, eszerint a maximum a fehérneműs fotózás, ennél többet nem vállalok be.
 
 
Később se? Semmi pénzért?
 
Soha és semmi pénzért.
 
Jelenleg milyen felkéréseid, munkáid vannak?
 
Most a tanulás és a munka teszi ki az időm nagy részét, ezért kevesebb munkát tudok vállalni, viszont a közeljövőben lesz három fotózásom és egy kampányom az egyik ruhabolttal kapcsolatban.
 
Mit jelent számodra a sminkelés? Szerinted mi a jó smink titka?
 
Szerintem a hétköznapi smink titka egyszerű: a kevesebb néha több. Nem szoktam sok sminket használni, szempillaspirál, szemhéjtus és szemceruza a maximum, illetve a színezett hidratálókrém. Speciális szépségtrükként talán a hideg vizes arcmosást tudnám javasolni.
 
Hogy lehet véleményed szerint elkerülni a modellszakmához kapcsolódó buktatókat?
 
Ez egy tipikusan olyan szakma, amiben nagyon észnél kell lenni. Sok naiv lány van, akiket nagyon könnyű kihasználni, éppen ezért időben fel kell nőni és észrevenni a csalókat.
 
Vannak konkrét jelek, amiből ez egyértelműen kiderül?
 
Gyanús lehet például, ha egy ügynökség több tízezer forintot kér egy portfólióért. Nagyon sokan bedőlnek nekik, egy igazi ügynökség viszont megcsináltatja az adott lánynak a portfólióját, ha lát benne fantáziát.
 
Milyennek szeretnéd most látni magad mondjuk 10 év múlva?
 
Szeretnék minél nagyobb sikereket elérni mind a modellkedés, mind az esküvőszervezés terén, illetve szeretnék elvégezni egy fociedzői tanfolyamot is. Remélem, hogy 10 év múlva lesz egy saját lakásom és az álomautóm kulcsát is a kezemben tarthatom.
 
Apropó, álomautó. Sok nőnek az autókkal kapcsolatos fogalmai kimerülnek nagyjából a következőkben: fontos pl., hogy szép legyen a színe, hogy bőr legyen az ülőgarnitúra, na és hogy elektromosan, belülről vezérelhető legyen a visszapillantó tükör... (nem kell kívülről nyúlkálni fagy vagy éppen kánikula idején)... Te is ezek a lányok közé tartozol, vagy azért számítanak a műszaki paraméterek is? Vagy azt inkább a pasidra, vagy a környezetedben levő férfiakra szoktad bízni?
 
Nem, én semmit nem bízok a férfiakra.(nevet) smileViccet félretéve, nagyon is számítanak nálam a műszaki paraméterek, persze a kinézet és a belső is nagyon fontos. Imádom a sebességet, ezért leginkább a jól terhelhető autókat szeretem.
 
Köszönöm szépen az interjút!
 
A fotókat készítette:
Lovagi Milán,
Molnár Arnold - http://molnararnold.hu

Benkő Péter
 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: