Sport

Így néz ki a WTCC-s Citroën C-Elysée

2013. 07. 24.
Így néz ki a WTCC-s Citroën C-Elysée

Napvilágot látott az első hivatalos kép a C-Elysée-ről, mellyel a Citroën-nek nagy tervei vannak a WTCC-ben.

Márciusban egy rossz minőségű videó szivárgott ki, melyen Sebastian Loeb volt látható miközben egy DS3 versenyautót tesztel. Akkor még nem volt hivatalos bejelentés a WTCC-s projektről, de mára már biztos, hogy jövőre gyári csapattal indulnak a versenysorozatban. Sokan találgattak, hogy vajon melyik modellre esik majd a választás, legtöbben a C4-re tippeltek és tévedtek. A Citroën a legracionálisabb döntést hozta meg azzal, hogy a C-Elysée-re tette le voksát. 

A Citroën C-Elysée egy alsó-középkategóriás autó, melyet a gyártó igazi világautónak szán és olyan hatalmas piacokon kíván értékesíteni, mint Latin-Amerika, Oroszország vagy éppen Kína. Ezért is esett a választás erre a modellre, hisz a WTCC mezőnye egy világbajnoksághoz méltóan valóban bejárja a Földet. 

"A C-Elysée kiválasztása a WTCC-s autónknak hűen tükrözi az elhatározásunkat, hogy a versenyzés aktívan támogassa reklámtevékenységünket." - nyilatkozta Frédéric Benzet, a Citroën vezérigazgatója. 

Az, hogy a C-Elysée-re esett a választás aerodinamikai szempontból is előnyös a Citroën-nek, az előző 3 év bajnok autója, a Chevrolet Cruze is lépcsős hátú.

"Technikai szempontból az, hogy sedan karosszériájú modellt választottunk ideális az aerodinamikára nézve. A C-Elysée ezért a tökéletes választás." - tette hozzá Xavier Mestelan-Pinon, a Citroën Racing műszaki igazgatója.

Az autót ugyanaz az 1.6 literes turbós motor fogja hajtani, mint a DS3 WRC változatát, de itt közel 380 lóerőt lesz képes leadni az új WTCC szabályrendszerrel összhangban.

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Adrenalin Extrém HétvégeAdrenalin Extrém Hétvége
Hamarosan ismét felbőgnek a több száz lőerős motorok a kunmadarasi reptéren. Augusztus 16-18-án kerül megrendezésre a már ...
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptérÚjra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér
Június 29-én ismét elszabadultak a lóerők a kunmadarasi reptéren. A rendezvény reggel nyolc órakor kezdődött a dragosok ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: