Újságíró képzés

Budapesti Újságíró Akadémia


Budapest, 1039 Kelta u. 2.

Iskola: Gazdasági szakújságíró, Magazin- és bulvárújságíró, Sportújságíró, Politikai szakújságíró, Televíziós riporter, szerkesztő és műsorvezető
OKJ képzés: nem
Képzés típusa: Egyéb
Oktatás helyszíne: Budapest
Képzés időtartama: 4 félév
Telefon: 454-76-00
E-mail: bua@zskf.hu
Honlap: http://www.zskf.hu/?page_id=511

 

A multinacionális médiacég, a Ringier, a Népszabadság és a Zsigmond Király Főiskola közösen felsőfokú szakirányú szakújságírás-továbbképzéseket hirdet. A képzések célja, hogy a hallgatók megismerjék a sport-, a magazin- és a bulvár-, valamint a politikai újságírást, és ők maguk is képesek legyenek ezeken a területeken dolgozni.
Ennek érdekében szerkesztőségi és kiadói szakmai gyakorlatot szerezhetnek Magyarország néhány legjelentősebb offline és online médiumánál, megtanulják, hogyan működnek a lapkiadók, a médiavállalkozások, azaz, többek között, hogy mi a médiamenedzsment, hogyan működik a hirdetésszervezés, megismerik adott szakterület és téma legújabb fejlődési irányait, a legfrissebb és szükséges médiaszakmai kutatások eredményeit.
Belső gyakorlatokon sajátíthatják el a hírelemzést, a közösségi újságírást és az információkeresést/-szűrést.
A gyakorlati órákat a Ringier Magyarország Kiadó munkatársai, illetve a Blikk, a Vasárnapi Blikk, a Hot!, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a Népszabadság újságírói tartják.