Fotó Tanfolyam

Digitális Fotótanfolyam


Cím: Budapest VIII. Orczy út 1.

Iskola: Digitális, Filmes
OKJ képzés: nem
Képzés típusa: Egyéb
Oktatás helyszíne: Budapest
Képzés időtartama: 1 félév
Telefon: 06-20/390-1560
E-mail: cs.csaba@interware.hu
Honlap: www.digitalisfototanfolyam.hu
Digitális és filmes fotótanfolyam ismertetése
Az utóbbi időben a fotózás széles körben elterjedt hobbivá vált. Szinte minden háztartásban van már digitális fényképezőgép. A megfelelő tudás megszerzése és a fortélyok ismerete nélkül azonban önmagában a felszerelés és az ambíció is kevésnek bizonyulhat. Fotóiskolánkban a hazai fotósélet kiválóságai, elismert fotográfusok szakavatott útmutatásával sajátíthatják el a hallgatók a digitális és filmes fotózás technikáját. A szakmai tudás elsajátítása mellett fontos szempontnak tartjuk, hogy tanulóink minél inkább örömüket is leljék a fotózásban.
Kiket várunk?
A teljesen kezdőktől a gyakorlottabb fotózni vágyókon át bárki jelentkezhet, beleértve azokat is, akik évek vagy akár évtizedek óta fotóznak és csak a tudásukat akarják tökéletesíteni.
Akadhatnak, akik nem rendelkeznek még felszereléssel, talán nincs elég információjuk a gépvásárláshoz, számukra a képzés idejére díjmentesen biztosítunk fényképezőgépeket és minden szükséges felszerelést. Noha tanfolyami hallgatóink többsége hobbifotós, iskolánk diákjai közül többen is a Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjai illetve más rangos fotóverseny győztesei lettek. Sok végzett hallgatónak jelent meg képe hazai és nemzetközi sajtótermékekben.
Milyen gépekkel dolgozunk?
Alapvetően digitális tükörreflexesekkel, ezekkel kiváló minőségű felvételek készíthetőek. Ha még többet szeretnénk kihozni a képalkotás adta lehetőségekből, akkor érdemes ún. középformátumú filmekkel, gépekkel fotózni, így típustól és képmérettől függően akár 30-40 megapixeles képeket is rögzíthetünk. Tanfolyamunkon lehetőség van professzionális fotófelszerelések kipróbálására is.
Oktatási  módszerünk
Az elméleti háttér mellett sokrétű gyakorlati képzést biztosítunk kiválóan képzett, a fényképezést művészi fokon gyakorló, segítőkész szakemberek segítségével.
A tanfolyami foglalkozásokon felül fakultatív jelleggel folyamatos konzultáció zajlik néhány fős csoportokban, ami a számos tanfolyami anyag feldolgozásában hasznos segítséget nyújt.
Az előadásokat keddenként 18:30-tól tartjuk, a gyakorlatokat egyéni jelentkezés alapján szombaton és vasárnap, alkalmazkodva a hallgatók időbeosztásához. Az előadások után és a gyakorlatokon az oktatók készséggel állnak rendelkezésre a felmerülő kérdések megválaszolására.
Gyakorlatok, időbeosztás
A gyakorlatok időpontjai alkalmazkodnak a hallgatók változó időbeosztásához. A hétvégeken lebonyolításra kerülő gyakorlatok előtt pár nappal Ön dönti el, hogy az adott hétvégén szombaton vagy vasárnap, ezen belül is délelőtt, kora- vagy késő délután vesz részt illetve több hétvége közül is lehet választani egy adott gyakorlatból. 
A természetfotózások jellemzően 6-7 fős csoportokban vannak külső helyszíneken, műtermi modellfotózás 5-6 fő részvételével egy professzionális stúdióeszközökkel felszerelt fotóműteremben, a divatfotók és kifutók világában jártas modellekkel, sminkes-fodrásszal, stylisttal.
Két gyakorlat nem Budapesten lesz, hanem dunántúli természetvédelmi területeken, ez a két gyakorlat nem 2-3 órás, mint a többi, hanem egynaposak, reggeli kezdéssel naplementéig tartanak.
Kiscsoportos konzultációk folyamatosan lesznek a tanrenden felül, itt 3-4 fővel vesszük át mindig a tanultakat, több idő van egyéni kérdések megválaszolására, továbbá ez a foglalkozás segíti a tananyag tökéletes elsajátítását.

 

Az előadásokat és gyakorlatokat minden szakterületről a hazai fotográfia jeles képviselői tartják:

 

 

Szandelszky Béla,  az Associated Press Hírügynökség fotóriportere, többszörös Magyar Sajtófotó díjas és különdíjas
Korniss Péter  Kossuth díjas fotóművész, dokumentarista fotográfus
Nagy Gy. György  természetfotós , az Év Természetfotósa pályázat többszörös díjazottja, számos hazai és nemzetközi természetfotós verseny nyertese
Jung Zseni  fotóművész
Kőhalmi Péter  Magyar Sajtófotó díjas fotóriporter
Körmendi Imre  műtermi fotográfus, tárgy- és ételfotós
Szüts Miklós  festőművész, fotográfus, művei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyűjteményben Magyarországon
Matis Edit  hazai hírességek sminkese illetve divat- és lakberendezési anyagok stylist-ja

Asztalos Tamás  kiadványszerkesztő, tipográfus, szakoktató

 

Díner Tamás  fotóművész