Fotó Tanfolyam

Krea Kortárs Művészeti Iskola

Krea Kortárs Művészeti Iskola
Cím: 1051 Budapest, Október 6. u.

Iskola: Alkalmazott fotográfus
OKJ képzés: nem
Képzés típusa: Levelező
Oktatás helyszíne: Budapest
Képzés időtartama: 2 év
Telefon: 06-1 269-2110
E-mail: krea@kreaiskola.hu
Honlap: www.kreaiskola.hu

 

A KREA iskola 1995 óta nyújt magas szakmai színvonalú, államilag elismert közép- és felsőszintű művészeti képzést Budapesten. Magániskolánk célja, hogy a hazai művészeti életben hiánypótló, szakmailag színvonalas, szellemiségében kortárs, újító, és designközpontú képzést nyújtson a fiatal magyar nemzedéknek. Filozófiánk alapja a kortárs szellemiségű művészképzés és a professzionális szakemberképzés ötvözése, gyakorlat központú oktatás keretében.
Alkalmazott fotográfia – alapszak indul, megszerezhető tanúsítvány minősítése: OKJ állami és nemzetközi Europass bizonyítvány.
A 2009/2010-es tanévtől a KREA Kortárs Művészeti Iskola két éves alkalmazott fotográfus szakot indít, hogy saját gondolatokat megfogalmazni tudó, a fényképészet eszközeit és anyagait készség szinten használó, sokrétűen felkészült szakembereket képezzen. A hallgatók megismerhetik a legfejlettebb digitális és reprodukciós technikákat, az utómunka gyakorlatát és elméletét azért, hogy a legmegfelelőbb eszközt és formát választhassák gondolataik képi megvalósításához. A képzés átfogja a fotográfia különböző műfajait, mint táj- és természetfotó, szubjektív dokumentarista/riport műfaj, autonóm képzőművészeti, koncepcionalista és experimentális fotó. Nagy hangsúlyt fektetünk az alkalmazott fotográfia műfajokra, mint: az építészeti/enteriőr fotó, tárgy/műtárgy reprodukció, modell-, színházi illetve a divat- és reklámfotó. Hogy mindezeket ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthassák a hallgatók rendszeresen találkoznak a szakma legizgalmasabb fotográfusaival, alkotóival, mint Jokesz Antal, Telek Balázs, Szabó Dezső, Kudász Gábor Arion, Dobos Tamás, Perlaki Márton, Benkő Sándor, Barbay Csaba, Villányi Csaba személyes konzultációkon, workshopokon és éles terepgyakorlatokon. Emellett lehetőséget teremtünk, hogy a hallgatók megismerjenek hazai fotográfus szervezeteket, mint a Fiatal Fotóművészek Stúdiója, az ArtBázis és a Lumen csoport. Ha úgy érzed, mélyebb szakmai ismeretekre vágysz, tudni szeretnéd, mit miért teszel, mikor a kamerát a kezedbe fogod, gyere el hozzánk!
(Gerhes Gábor - képzőművész, egyetemi oktató, szakvezető)
Alkalmazott fotográfia – mesterkurzus is indul, megszerezhető tanúsítvány minősítése: magániskolai felsőszintű diploma.
A két éves Okj képzésben sikeresen végzett Kreás hallgatók részére, a főiskolák vizuális kommunikáció fotó szakán végzetteknek, valamint szakmában dolgozó tehetséges fotósok részére a KREA Mesterkurzusokat indít neves mesterek irányításával különböző témákban és műfajokban. Építészeti, és enteriőrfotó – Barbay Csaba, Villányi Csaba /Flashback Stúdió/ vezetésével. Képzőművészeti fotó - Gerhes Gábor neves képzőművész, egyetemi tanár irányításával. Tárgyfotó, reprodukció/műtárgyfotó, ételfotó - Benkő Sándorral /Artfoto/ és Bakcsi Árpáddal. Divatfotó Dobos Tamás fotóművésszel a Fashion Awards díjnyertesével. Iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja,hogy a két év során a hallgatói részt vegyenek az iskolai kiállításokon. A mesterkurzusok részvevőinek folyamatos kiállítási lehetőséget nyújtunk a város különböző kiállítóhelyein, kulturális szórakozóhelyein, bemutatkozhatnak portfolióbemutatókon, nyomtatott sajtó és egyéb médiumok keretein belül. Valljuk, hogy a kiállítás a leghitelesebb eszköz arra, hogy iskolánk kommunikáljon alkotói műhelyének szellemiségéről és a hallgatók alkotásainak színvonaláról a nagyközönségnek, művész- és szakmai köröknek. Fontos kiemelni, hogy a tehetséges hallgatóink részére folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítunk a divattervező, sminkes, enteriőr- és divat-stylist, szakos hallgatók munkáinak fotózásain.