Újságíró képzés

Pályázatfigyelő & PR Herald NETISKOLA

Pályázatfigyelő & PR Herald NETISKOLA
1013 Budapest, Attila út 33.

Iskola: Távoktatásos internetes újságíróképzés
OKJ képzés: nem
Képzés típusa: Egyéb
Oktatás helyszíne: Országos
Kontakt személy: Huszerl József
Telefon: 06-30 949-91-58
E-mail: hj@kka.hu
Honlap: http://internetes-ujsagiras-tanfolyam.pafi.hu/

 Tanfolyam időtartama, időpontja: 2011. szeptember 14. - november 2.

Online újságíró továbbképzés indul
 
A közszolgálati médiumokból rövid időn belül nagyjából ezer embert fognak elbocsátani, akik mostantól mind állást keresnek. A Médiaászlegutóbbi kiadása szerint Magyarországon mintegy négyezer médium működik. Nagy részük rendelkezik internetes felülettel is, ahol online újságírókat alkalmaznak különleges technika és szerkesztőségi gyakorlat szerint. Ennek a négyezernek mindössze egyharmada az, amely kimondottan online újságnak tekinthető. És még egy adat a közelmúltból: június 30-áig a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Kompetencia Központjánál mintegy ezerötszáz-tizenhét online sajtótermék kiadója regisztráltatta magát a törvény előírásainak megfelelően.
 
A hazai médiában mindennapos és egyre élesebbé váló küzdelem zajlik a jó és biztos állások megszerzéséért. A pályakezdők ebben a versenyben a gyakorlati tudás minél előbbi megszerzésével juthatnak előnyhöz.
 
Héthetes – heti egy alkalommal tartandó – online újságíróképzés indul augusztus 10-én (szerdán). A távoktatásos online kurzust a Pályázatfigyelőt (www.pafi.hu) kiadó I&I Kft. (amely már korábban is számos sikeres tanfolyamot indított) és a PR Herald Kommunikációs Ügynökség közösen szervezi.
 
A héthetes online távoktatást a szervezők azoknak ajánlják, akiket érdekel az újságírás területe, akik szeretnék elsajátítani a szakma egésze által elfogadott módszereket, valamint, akik érdeklődnek az esettanulmányként bemutatandó médiaprojektek iránt.
 
Érdemes azonban azoknak is elvégezni, akik gondolataikat a jövőben az interneten kívánják publikálni, vagy jelenleg is jelentetnek meg írásokat, blogbejegyzéseket, hanganyagokat, vagy filmeket a neten, de szeretnék ezeket nagyobb szakértelemmel és tudatosabban készíteni.
 
Az online újságíróképzés egyaránt szól az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, leendő vagy gyakorló újságíróknak, helyi lapok önkénteseinek, valamint a médiában jelenleg is állást keresőknek.
 
Aki tud és szeret az interneten keresztül levelezni, weboldalakat böngészni, chat-elni, és fórumozni, annak a virtuális tanfolyamon való részvétel a „játszva tanulás” igazi élményét fogja megadni.
 
A szervezők előzetes elképzelései szerint a tanfolyamra elsősorban egyetemi, főiskolai hallgatók, leendő vagy gyakorló újságíró-jelöltek, viszonylag csekély szakmai gyakorlattal rendelkezők, az újságírás és a szerkesztés iránt érdeklődők fognak jelentkezni.
 
A háromszintű továbbképzést szervezők – Huszerl József főtanácsos, közösségfejlesztő és Dr. Varga Mihály főiskolai docens, a PR Herald (www.prherald.hu) főszerkesztője – reményei szerint a kurzust elvégzők teljes rálátást kapnak a hazai online szerkesztőségek működési elveire, a mindennapos újságírói módszerekre, és képessé válnak arra, hogy mostantól önállóan publikáljanak, és jövedelmet is szerezzenek megjelent írásaik révén.
 
A legmagasabb szintet – a személyre szabott konzultációt –, választók pályaorientációs tanácsokat és egyéni tippeket is kaphatnak, az online médiával kapcsolatos személyes coaching keretében.
 
Hét hétig (szerdánként) délután 16 órától 17 óráig lesznek élőadások, amelyek keretében az egyes témákat megbeszéljük. Az adás ideje alatt a résztvevők chat-en kérdezhetnek a tanároktól.
Az élőadások során kapott feladatokat a tanfolyam virtuális tantermében (www.tanterem.pafi.hu) lehet elküldeni a tanároknak.
 
Szintén a virtuális tanteremben lehet megnézni az egyes adások korábbi felvételeit (ha valaki az adott időben nem tudott volna részt venni a real time órákon), és ugyancsak ott lehet tanulmányozni az egyes témákat alátámasztó szemléltető anyagokat is, amik az elhangzottak jobb megértését segítik.
 
Az azonos időpontokban tartandó előadások az interneten követhetők, az órákat pedig chat-konzultáció zárja le, mely a továbbképzésben elengedhetetlen interaktivitást biztosítja.
 
A tanfolyamról az http://internetes-ujsagiras-tanfolyam.pafi.hu oldalon, valamint a www.prherald.hu tudhat meg többet.