Film szak

Szellemkép Szabadiskola

Szellemkép Szabadiskola
1072 Budapest, Dob utca 20. II/25

Iskola: Video szak, filmelméleti ismeretek
OKJ képzés: nem
Képzés típusa: Egyéb
Oktatás helyszíne: Budapest
Képzés időtartama: 4 félév
Telefon: 06-1 321-36-37, 06-30 519-35-88
E-mail: szellemkep@gmail.com
Honlap: www.szellemkep.hu

 

A Szellemkép Szabadiskolában a fotóoktatással párhuzamosan 1994 óta folyik mozgóképoktatás.
Az iskola alapítói a tematika elkészítésekor, az akkor körvonalazódó hazai mozgóképoktatás megalkotásával párhuzamosan, egyéb kísérleti oktatási struktúrákba tapasztalatokat szerezve, s azokkal együttműködve alkották meg az akkor még egységesen nem létező tantervet. Az azóta kialakult mozgóképoktatási intézmények - a Filmművészeti Egyetem kivételével - az egyre divatosabb általános médiaismereteket tanítják, illetve zömében elméleti jellegű képzést végeznek. Központosított struktúrájuk nem teszi lehetővé a gyakorlati képzés hangsúlyozását. A Szellemkép etűd rendszerével és technikai felszereltségével az elmélet és a gyakorlat egységét megteremtve, s azok egymást erősítő kölcsönhatását kihasználva alakította ki a rövidfilmes szakot.

Ennek a szaknak a célja, hogy a végzősök a gondolattól a végleges kivitelezésig, annak minden egyes fázisát önállóan képesek legyenek adás, illetve fesztiválképes minőségben elkészíteni.
 
A Szellemkép partizán technikákat tanít. Az alapvető technikai és filmelméleti ismeretek mellett elsősorban kreatív képzést biztosít, fejlesztve a vizuális gondolkozást, egyfajta szemléletet tanít, amely segít eligazítani a vizuális médiák hazai szemetében értéket keresőknek.