Film pályázat

myMangoo - film-, és műsorkészítési pályázat Lejárt.

2013. 07. 15. - 2013. 10. 01.

A verseny, amin mindenki nyer! – myMangoo film-, és műsorkészítő pályázat

A verseny pályázati időszaka: 2013. július 11. – szeptember 30.
A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.
 
A myMangoo célja a pályázat elindításával, hogy a profi vagy amatőr film-, és műsorkészítők megmérettessék magukat egy olyan platformon, ahol a zsűri szerepét a nézők töltik be. A magas pénzdíjjal a myMangoo a legtehetségesebb magyar alkotókat kívánja támogatni, hogy további filmeket, műsorokat készíthessenek. A myMangoo új alternatívát kínál a filmkészítésben jártas magyar szakembereknek és tehetségeknek, hogy alkotásaikért a jövőben is anyagi elismerésben részesüljenek. A pályázat célja továbbá, hogy a nézők igényes és érdekes tartalmak közül válogathassanak az újonnan indult platformon.
 
Mi a myMangoo?
A myMangoo egy olyan újonnan indult online televíziós platform, amelyre profi vagy amatőr alkotó egyaránt ingyenesen feltöltheti filmjét vagy műsorát. A készítő meghatározza, hogy mekkora összegért nézhetik meg az alkotását, a néző pedig eldöntheti, hogy fizet érte vagy az egyedülálló nézőtámogató rendszer keretében reklámot néz, amivel ingyenes kreditre tesz szert. A myMangoo-n a hirdető egy pozitív, a szórakozást támogató szereplőként jelenik meg, hiszen megtekintett reklámjaiért a célcsoport tagjai ingyenesen több órányi anyagot nézhetnek az oldalra feltöltött műsorokból.
 
 
A pályázati kiírás online verziója itt érhető el: http://www.mymangoo.com/contest/
 
Nevezési feltételek
Pályaművet 5 kategóriában - animáció, humor, dokumentumfilm, játékfilm, hobbi* - lehet feltölteni. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a feltöltött tartalom a feltöltő tulajdonát képezze, és a verseny ideje alatt ne legyen elérhető semmilyen más felületen/médiumban. A versenybe nem csak frissen elkészült filmmel vagy műsorral lehet nevezni. A feltöltött filmre és műsorra nincs időkorlát, bármilyen hosszúságú alkotás indulhat a versenyben.Minden pályázónak egységesen 1,2 amerikai dollár/óra értéket kell meghatározni tartalmának megnézési díjára. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a versenyzők egyenlő esélyekkel induljanak, mert így az alkotások megnézéséről nem az értük fizetendő díj nagysága dönt. Másrészt a pályázók a verseny ideje alatt is megkapják a myMangoo díjtáblázatában meghatározott juttatásukat a tartalmaik megtekintése után, függetlenül a verseny kimenetelétől.
A pályázók előtt nyitva áll a lehetőség, hogy az esélyüket növelendő a feltöltött alkotásukat promótálják közösségi felületeken, vagy bármely más módon.
 
A pályázatra bárki jelentkezhet, aki 18. életévét betöltötte. A pályázaton való részvételhez a myMangoo oldalán ’STÚDIÓ’-ként kell regisztrálni. A regisztrációval a versenyző elfogadja és kijelenti, hogy megfelel az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak.
Egy stúdió több filmet is feltölthet, viszont az egy stúdióhoz tartozó filmek nézettségi adatai nem adódnak össze. A versenyben a filmek, műsorok önállóan szerepelnek.
Általános szerződési feltételek
 
Nyeremények:
Összdíjazás: 5,5 millió forint
Fődíj: 3 millió forint
Az abszolút győztes, akinek összesítve a legtöbb percet néztek meg a filmjéből, műsorából, 3 millió forint pénznyereményben részesül.
Az egyes kategóriák legnézettebb alkotásáért pedig 500 000 forintot vehet át a készítő.
 
Zsűri:
A zsűrit a nézők alkotják. Akinek összesítve a legtöbb percet néztek meg az alkotásából az nyer.
 
Határidők:
Feltöltési időszak: 2013. július 11. – 2013. szeptember 30.
Verseny időszak*: feltöltéstől számítva – 2013. december 31.
Eredményhirdetés: 2014. január 15.
A nyertes alkotásokat és a pályázó nevét vagy stúdiót a myMangoo weboldalán, Facebook oldalán is közzé tesszük. Az eredményről a nyertesek e-mailben is kapnak értesítést.
 
Film-, vagy műsor formátuma:
Támogatott videofájlok: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VP6, VP5, H.263, WMV, MJPEG (ajánlott codec: H.264)
Támogatott audio fájlok: AAC (128KBPS), WMA, MP2, WAV, ADPCM (ajánlott codec: MP3 (160kbps))
 
  • Fájl méret: a maximum támogatott fájl méret 3 GB feltöltés előtt. A maximális hatékonyság érdekében minden 512 MB-nál nagyobb fájlt File Transfer Protocol (FTP) használatával érdemes feltölteni. Általánosságban, minél kisebb a file méret, annál gyorsabb a folyamat.
  • Frame rate: az ajánlott frame rate 24 (23.98), 25, 30 (29.97) fps, azaz kép másodpercenként. Minden ennél nagyobb érték beállítása gyenge felhasználói minőséget eredményez a felhasználó számítógépének nagy CPU felhasználása miatt.
  • Bitráta: az ajánlott bitráta 1,5 mbps a HD minőséghez. A maximum bitráta 3 mbps.
  • Képernyő arány: a szolgáltató mind a 16:9 mind a 4:3 képernyő arányt támogatja. A lejátszás során a feltöltött videó fájl az eredeti képernyő arány szerint kerül lejátszásra.
  • Frame méret: az eredeti fájlt abban a frame méretben érdemes encode-olni, amilyen képernyő arányban kívánják sugározni (pl.: 1024x576 a 16:9 képernyőre, vagy 1024x768 a 4:3 képernyőre). Minden olyan videó, aminek teljes képernyőre is alkalmasnak kell lennie, minimum 1024 szélesség javasolt.
  • Pixel: a feltöltendő videó fájlnak isomorphic (négyzet) pixellel kell encode-olva lennie. Anamorphic (téglalap) pixeles fájlok torzulni fognak lejátszáskor.
  • Keyframe: a szolgáltató azt javasolja, hogy a keyframe minden 6 másodpercre legyen beállítva. Azonban a legtöbb esetben be lehet „automata”-ra állítani az encode-oló szoftvert.
 
Szabályzat
A feltöltött alkotásoknak témájukban összhangban kell lenniük a meghirdetett pályázati kategóriák valamelyikével. A pályázó pályaművének feltöltésével beleegyezik adatainak (stúdiónév, név, település) nyilvánosságra hozatalával. A versenymunka elkészítési díja az alkotót terheli.
 
A pályázó tudomásul veszi, hogy a nyertes filmet-,vagy műsort kizárólag a nézők választják ki azáltal, hogy összesítve a legtöbb percet nézik meg egy adott műsorból vagy filmből.
A pályázat kiírója személyiségi és szerzői jogi kérdésekben sem jogi, sem semmilyen egyéb felelősséget nem vállal.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás igénybevétele során a mindenkor hatályos nemzetközi és európai uniós normáknak megfelelő, azzal nem ellentétes; így a jogrendbe nem ütköző magatartást köteles tanúsítani. A felhasználó köteles tartózkodni a tiltott magatartásoktól.
 
A szervező azon pályázók felé, akik nem lettek nyertesek, azokkal szemben semmilyen felelősséggel nem tartozik.
A myMangoo fenntartja a jogot, hogy az olyan pályaműveket kizárja a versenyből, amelyek nem felelnek meg a meghirdetett feltételekben foglaltaknak.
A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy kizárja a versenyből azt a pályázatot és stúdiót, amelyről nyilvánvalóvá válik, hogy:
  • a szerzői jogokkal nem a pályázaton induló magánszemély vagy stúdió rendelkezik
  • bűncselekmény kitervelésére, előkészítésére, megszervezésére, vagy végrehajtására bújt fel, illetve válthat ki ilyen hatást
  • élet, testi épség, egészségre ártalmas, vagy azt veszélyeztető hatást fejthet ki; nem reklámozhat, népszerűsíthet a fenti ártalommal járó dolgot, anyagot, eljárást, cselekményt stb.
 
A pályázók tudomásul veszik, hogy a myMangoo a pénznyeremény után annak adó, járulék stb. terheit nem fizeti meg. A feltüntetett összegek tehát e tekintetben bruttó összegek. A nyertes pályázók kötelesek a rájuk vonatkozó adózási szabályoknak megfelelően az illetékes adhatóság előtt bevallani ezen jövedelmüket, illetve a pénznyeremény összegéből megfizetni az adót, járulékot. A myMangoo kizár minden felelősséget azon esetleges károk, és fizetési kötelezettségek körében, amelyek abból fakadnak, ha a nyertes pályázó a rá vonatkozó adózási és egyéb közteherviselési jogszabályoknak nem, vagy nem megfelelően tesz eleget.
 
A kiíró fenntartja a jogot, hogy a versenyt lemondja, ha arra kényszerítő okok jelentkeznek. A pályázat kiírása és a rendelkezések a film-, és műsorkészítési verseny bejelentésétől lépnek érvénybe. A pályázó a pályázat beadásával elfogadja a kiírás feltételeit, a végeredmény ellen fellebbezésének helye nincs.
 
További információ a pályázattal kapcsolatban: palyazat@mymangoo.com


* hobbi kategóriába bármilyen szabadidős tevékenység beletartozik a bélyeggyűjtéstől a gördeszkázásig
* A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat


« Előző cikk
Következő cikk »
A nyolcadik utas a babám! kreatív pályázat a 8. LIFT
Az idei LIFT szlogenje: ;Nyolcadik utas a babám!;. Az alkotói pályázatra ezért a korai sci-fi filmre asszociálva olyan pályaműveket ...
Videó pályázatot hirdetünk HéVÍZIÓ címmel
Lássuk, hogy Te hogy látod! Videó pályázatot hirdetünk HéVÍZIÓ címmel. Készíts egy Hévízhez kapcsolódó alkotást saját nézőpontodból, ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: