Programajánló

Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa - Jegyrendelés Lejárt.

2013. 07. 02.
Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa - Jegyrendelés

Július 21. Havanna legforróbb hangulatú zenés klubja, a BUENA VISTA SOCIAL CLUB a kilencvenes évek közepén vált világhírűvé. Ry Cooper producer és Wim Wenders rendező nagy sikerű dokumentumfilmje ekkor ismertette meg e nagyszerű muzsikusokat és a zenéjük által képviselt életérzést a nagyvilággal.

A zenekar meseszerű története a Castro előtti időkre nyúlik vissza, amikor az immár világmárkává érett nevű klub virágkorát élte. Akkoriban a Buena Vista és a hozzá hasonló, főleg feketéket tömörítő társasági klubok jellemezték a gyakran baráti, családi szálakra épülő társadalmi életét. E helyek a nosztalgikus, idillikus Kuba-kép megtestesülései voltak, a nagy beszélgetések, kártyapartik, szivarsodrások és persze az autentikus kubai muzsika szigetei. 

Cooper a 90-es évek közepén határozta el, hogy leporolja a rá hatalmas benyomást tevő klubot és zenéjét, felkutatja az eredeti muzsikusokat és újra zenekarrá szervezi őket. Munkájának sikerét a BUENA VISTA SOCIAL CLUB című album 5 millió eladott példánya és a Grammy-díj igazolta, a dokumentumfilmet pedig Oscarra jelölték. 

A zenekart ma egy sor veterán zenészlegenda illetve azok leszármazottjai alkotják. A nézők a koncerteken a legendás filmből is jól ismert arcokkal találkozhatnak, mint pl. a trombitás Barbarito Torres, a harsonás Guajiro Mirabal, valamint az Orquesta zenei igazgatója, Jézus Aguaje Ramos. Az olyan tehetségek, mint Carlos Calunga és Idania Valdés énekesek, vagy a virtuóz zongorista, Rolando Luna mellett az idei turné különleges vendégei: Omara Portuondo énekesnő és a kubai zene nagykövetének nevezett Eliades Ochoa. 

A margitszigeti koncert a nyár egyik legizgalmasabb és legjobban várt bulija lesz, rummal, szivarral és a kubai dallamokat megszólaltató legendákkal.

Jegyrendelés a koncertre itt.

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Programajanlo
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Budapest Bár koncert  - JegyrendelésBudapest Bár koncert - Jegyrendelés
Július 13. Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének ...
VI. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLVI. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL
2013. július 30 - augusztus 3.KISHARSÁNY – NAGYHARSÁNY – PALKONYA – VYLYAN TERASZ - BEREMEND ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: