Zene

Öt hangon - Pentatonix

2014. 01. 23. • Szerző: Gawain312
Öt hangon - Pentatonix

A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még fel sem tudjuk fogni, azonban már most rengetegen megtalálták tehetségük kifejezésének legújabb lehetőségét.

Így van ezzel a The Piano Guys, a Rolling Stone magazin által is elismert Galloway Gallego, aki performanszaiban jelnyelven osztja meg véleményét a világgal, a siketek életét is bevonva a köztudatba, ezzel is maradandót alkotva.
Ezúttal a Pentatonix (PTX) együttes munkáját mutatjuk be. Az acapella mint stílus, a capella formában zenei kíséret nélküli kóruséneket jelent és mint stílus a XV. században jelent meg és a XVI. században terjedt el.
Mára azonban remek terepet biztosít a különböző kórusoknak, egyházi, egyetemi vagy épp a hivatásosok környezetében.
A PTX 2011-ben, a Sing-Off, egy az amerikai NBC csatornán megrendezett acapella verseny harmadik évadának győzteseiként tűntek fel. Esetükben semmiképp sem lehet tehetségbeli hiányokat emlegetni.
A tagok, Scott Hoying, Kirstie Maldonado  Mitch Grassi, a basszus vokál Avi Kaplan és az ütemért felelős beatboxer, Kevin K.O. Olusola.
Igazán irigylésre méltó eredményeik mögött komoly és alázatos munka, rejtőzik.

Kirstie Maldonado a texasi Állami Énekkar tagja volt, majd az Oklahoma Egyetemen tanult. Az Arlington Theatre tagja volt nyolc éven keresztül, ahol különleges hangképzést tanult.

Scott Hoying nyolc éves kora óta ad elő, zongorán játszik és dalokat ír. Érettségit követően a Dél-kaliforniai Egyetemen csatlakozott a SoCal, egyetemi acapella kórushoz. Texasi sporteseményeken előadóként a nemzeti himnuszt és az Iten áldja Amerikát című dalokat énekelte.

Mitch Grassi a legfiatalabb tagja az együttesnek, éppen csak leérettségizett, amikor belecsöppent a PTX-be. Addig az Arlington Theatre tagja volt. Underground club és elektronikus zene forrásaiból merít. Először ifjúsági tehetség kutatóban tűnt fel.

Hasonlóan komoly zenei pályán mozog Avi Kaplan, az együttes basszusa. A klasszikus és komolyzene területén is aktív, emellet gitáron játszik és maga is dalszerző. A Mt. San Antonio College méltán híres acapella együttesébe 2007-ben kezdett, majd 2008-ban a Fermata Nowhere tagja lett, amely energikus acapella csoportként nyert a komoly elismerést jelentő ICCA bajnokságon. Avi megkapta a Legjobb ritmus szekciódíját és számos más, jazz és egyéb együttesekben működött közre érdemiekben a PTX előtt.

Kevin KO Olusola Owensboro-ban, egy Kentucky állambeli kisvárosban született, nigériai pszichiáter apa és granadai nővér anya gyermekeként. Kevin igen korán csöppent a zene világába zongorán és csellón és szaxofonon is játszik. Kétszer is szerzett végzettséget a Carnegie Hall-ban szólistaként és cselló-szaxofon területeken. A Yale Egyetemen Kelet-Ázsiai tanulmányokat hallgatott, és ösztöndíja részeként tizennyolc hónapot töltött Kínában, beszéli a nyelvet. Ezidőtájt fejlesztette ki a celloboxing eszközét, mely végső soron a PTX-hez vezető útra terelte. 2012-ben Montreaux-i Jazz Fesztivál fellépője volt.

A Pentatonix ennek tükrében egy különleges kísérlet eredményének tekinthető. A megtekintések és a rajongók száma mindenképpen ezt látszik alátámasztani. Az együttessel olyan tehetségek is közreműködtek, mint a szintén a videómegosztón híressé lett Lidsey Stirling, vagy az Amercan Idol versenyzője, Todrick Hall.


Szerző:
Gawain312
Gawain312
Budapest
Férfi
1985
Követem
A wild guess
A történetmondás jövője
Öt hangon - Pentatonix
Francia csavar - Az elismert Alföldi
Akikről nem beszélünk
Árulkodó kereső
The Piano Guys - A világ 7 csodája
Nyelv és diploma
Ponci a hős
Bábel-effektus
A gyilkosság illúziója - könyvajánló
Ayreon – The Human Equation
Villámcsapás – filmajánló
Hawking – Zseni a vásznon
Különleges alkalom
Neverwinter Online
Egyenjogúság? Kérdés?
A jó kalmár a világ jótevője - Kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Múzeumban
Idegenek a városban
Nyugtalanító kétség
A divat új Püthiája?
The Piano Guys
Hiányos adatok
A nézettségi hadjárat áldozatai
A munka hálója
Crescendo
Hogyan lettem hiánycikk?
Parti Nagy Lajos – Fülkefor és vidéke - Belvárosi Színház
Logikai bukfenc
Tanulás és öröm
A végéről kezdve – Bródy János – Az Illés szekerén
Ámítástechnika mesterfokon
A diákokat lelövik, ugye?
Célok és módszerek – Soron kívül
Célok és módszerek – Második rész
Tabuk nélkül
Collateral – A halál záloga
Duncan Shelley – Az igazság napja
Órák - filmajánló
Célok és módszerek - Gondolatok a diákok tüntetéséhez
Gondolatok az Útravalóhoz Müller Péter „Az élet művészete” című előadása alapján
Bohumil Vurm: Európa titkos története
Démoszthenész másképpen - A király beszéde
Müller Péter: Útravaló - Könyvajánló
Munka és magánélet
A legdrágább kincs
A nevem Khan - Film ajánló
Churchill nyomában - könyvajánló

« Előző cikk
Következő cikk »
Valentin nap Hooligans módra

Valentin nap Hooligans módra
A 2014-es koncertturné első állomásaként február 15-én a Barba Negrába érkezett a Hooligans egy nagy Valentin partit adni. ...
Phoenix Project - magyar heavy metal zenekarPhoenix Project - magyar heavy metal zenekar
A Phoenix Project zenéje a 80′-as évek heavy metal vonalát követi, klasszikus rock és metal elemekből építkezik, olyan ...

Legnépszerűbb cikkek »
Az X-faktor mosolygós „cukisága” – Kováts Verával beszélgettünkAz X-faktor mosolygós ;cukisága; – Kováts Verával
Kováts Vera az X-Faktor tavalyi szériájában tűnt fel. A mindig mosolygós lány bejutott az X-faktor döntőjébe,és ott meg ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: