Technika/Életmód

Üdv Advent! - Divatbemutató

2012. 12. 13. • Szerző: Silynt
Üdv Advent! - Divatbemutató

A Magyar Divat Szövetség egész napos divatbemutatóval és vásárral köszöntötte az Adventet, 2012. december 2-án vasárnap a Rátkai Márton Klubban.

A program különlegessége volt, hogy a fiatal, befutott tervezők bemutatott ruháit nemcsak hogy testközelből vehette szemügyre a közönség, de próbára, és kedvezményes vásárlásra is volt lehetőség a helyszínen. Kézműves kiegészítők, bizsuk, sapka, sál, kalap, kesztyű, táska, pénztárca, és finom csokoládékülönlegesség tették teljessé a napot a nagyérdemű számára. A bemutatók sorozatát a Nagy Lovas Kft. indította, fekete-fehér hímzett lovaglóruháival, strasszos lovaglócsizmáival, és kiegészítő kellékeivel, melyekkel új, divatos arcát mutatta be a lovassport-viseletnek.
 Ezt követte a HANNAH-mixa moda elegáns őszi kollekciója. A zöld egy merész varázsát öltötte kosztümbe, melegítette fel ezt meleg barna zakóval, és zárta le az évszakot a kicsit hidegebb kabáttal.
 A Green Culture szokatlan vagánysággal egy remekbe szabott fekete-fehér szmokinggal lepte meg első ízben a közönséget, amit aztán merész vonalakat követő kosztümjeivel, forró hangulatú csipke koktél-és kisestélyi ruháival, és elegáns, mégis bájos gyermek kosztümjeivel vezetett le. A márka Szabó Kriszta, fiatal tervező elhivatottságát tükrözi a környezettudatosság felé, hiszen kreációi kizárólag öko anyagokból készülnek.
 A tél beköszöntét Tugyi Gabi sapka, sál, és muff kollekciója üdvözölte.
 A harmadik felvonás színes kavalkádja sodorta magával a nézőket Lovász Márta kollekciói láttán. Modern, egyszerű szabású kosztümjei, visszafogottan csillogó koktélruhái és bámulatos estélyi ruhái hűen ábrázolják tervezőjük egyéniségét, és viselik ismert nevét a szakmában.  

A régi korok romantikáját bemutató Terra Natura egy új téli kollekcióval örvendeztetett, hiszen a vaj-krém dominanciát most az ősz-tél minden meleg árnyalata váltotta fel, letisztult, mégis izgalmas vonalakkal, puha formákkal, lélegzetelállító csipkével, itt-ott éles kontrasztokkal. Ezt a sokszínűséget, bátorságot, a mesterien átgondolt anyaghasználatot, és motívumsokaságot csodálhatták meg a nézők Mészáros Judit összeállításában.
Végül, de nem utolsó sorban a LACCA vitte különleges utazásra a résztvevőket a csíkok és kockák, a pamut és a bőr, a muszlin és szatén csodás világába, mindezt kosztümök, koktélruhák és estélyi ruhák formájában.
A bemutatók utáni vásár alatt az édességek legnagyobbikának, a csokoládénak kínálatát, a kézzel készült kiegészítők, a táskák, pénztárcák, kendők, sapkák, sálak, kesztyűk hadát vehették szemügyre az eseményre látogatók, próbálhattak, vásárolhattak kedvükre. A nap szépségét leginkább azonban Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség Elnökének kitartó és lelkes részvétele jelentette, aki korát meghazudtolva sürgött-forgott, beszélgetett és mosolygott, az elejétől a végéig kitartóan, és szakmai szemmel kritikusan követte végig az elmúlt vasárnap minden egyes mozzanatát.

 


Szerző:
Silynt
Balatonfenyves

1985
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
A gondolat tuningol?A gondolat tuningol?
Nem lesz csak álom esős időben senki számára, a tárgyak gondolattal való mozgatása 2020-ban, mert Kiotóban az ATR cég kutatói ...
Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg gyermekünk intelligenciáját?Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg
Írni, olvasni, számolni tudó, több nyelven beszélő kisbabák? Ez nem egy mai siker sci-fi mozifilm történetének elemei, hanem ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: