Technika/Életmód

Új Xperia okostelefonok és táblagép a Sonytól

2012. 09. 28.
Új Xperia okostelefonok és táblagép a Sonytól

2012. szeptember 27. – Budapest, Magyarország – A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) bemutatta hazánkban a legújabb Xperia™ okostelefonjait a Sony Corporation első Xperia Tablet-jével együtt. Az Xperia T, mely a legújabb James Bond moziban – Skyfall – is szerepel majd, a vállalat legújabb zászlóshajója. Ez az okostelefon a Sony legjobb HD kijelzőjét és kameráját, valamint az NFC által támogatott ’One touch’ technológiát kínálja a felhasználóknak. Az Xperia J szemet gyönyörködtető dizájnja és kategóriájában kiemelkedő kijelző mérete révén kiválóan ötvözi a stílust a megfizethetőséggel. Az „Xperia élmény” pedig elsőként az Xperia Tablet S készülék révén lép be a táblagépek világába.

 

Az Xperia T várhatóan októbertől két operátornál – T-Mobile és Vodafone – lesz elérhető. Az operátori ajánlatokról, és a készülékek áráról később adunk tájékoztatást. Az Xperia J októbertől várhatóan 79.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron vásárolható majd meg a Sony Centerekben.
 
Xperia okostelefonok: a Sony technológiáinak és dizájnjának legjava
A Sony legjobb kijelzőjének, kamerájának és kapcsolódási képességeinek köszönhetően, az Xperia T tulajdonosok a HD élményt mostantól bármilyen megjelenítőn, szinte bármikor élvezhetik.
Mindkét készülék (Xperia T és Xperia J) ugyanazt a vékony, íves dizájnvonalat követi, mely a díjnyertes* Xperia arc illetve Xperia arc S készülékeknél mutatkozott be.
 
Xperia Tablet S: cseppálló borítás, jobb közösségi élmény
A Sony új táblaszámítógépe az Xperia márkanevet viseli, mivel hivatalosan is a gyártó mobilcsaládjához tartozik. A hordozhatóság azonban nemcsak a névben jelenik meg, a Sony számos egyedi alkalmazást fejlesztett az eszközhöz, melyek segítségével a Tablet S a család szórakoztató-központjává válhat. A prémium anyagok használata és a formatervezés vonzó megjelenést adnak az eszköznek, melyet kényelmesen lehet használni akár otthon, akár útközben vagy az irodában. Az NVIDIA® Tegra® 3 négymagos processzor és a 4.03-as Android operációs rendszer erőteljes hátteret biztosít a médiafogyasztáshoz, az alkalmazások és a játékok futtatásához.
 
A cseppálló borítás megvédi a Sony Tabletet a véletlenül kiboruló folyadéktól, és lehetővé teszi, hogy kedvenc receptünket főzés közben nedves kézzel lapozgassuk az érintőképernyőn.
 
A Socialife alkalmazás a Sony fejlesztése, egyedi alkalmazásként kerül a Tabletre. Segítségével megnézhetjük, rendezhetjük és menedzselhetjük közösségi életünket az ismerőseink üzeneteivel együtt. Az érdekes híreket és cikkeket elmenthetjük későbbi olvasásra, és az alkalmazás a barátaink által olvasott cikkek alapján felhívja a figyelmünket az érdekes történetekre, témákra és olyan egyéb tartalmakra, melyek számot tarthatnak érdeklődésünkre.
 
A Sony Xperia Tablet S több folyamatot is jól kezel. A Sony egyedi fejlesztésű „Small Apps” alkalmazása lehetővé teszi például, hogy megváltoztassuk a televízió hangerejét vagy csatornát váltsunk, miközben a Tableten az internetet böngésszük. A Small Apps kezelőfelületéhez hozzáadhatjuk kedvenc alkalmazásainkat, így testre szabott multifunkciós eszközt faraghatunk belőle.
 
Az Xperia Tabletet felkészítették arra is, hogy többen használják. Vendégfiókot hozhatunk létre a családtagjaink és a barátaink számára, ők pedig a saját profiljukhoz kötődően testre szabhatják a hátteret, az ikonok és az alkalmazások elrendezését.
 
A Sony Xperia Tablet S 2012 októbertől érhető el három változatban (WiFi-s 16 GB-os, valamint 3G-s 16 GB-os, illetve 32 GB-os) színes tokok, állványok és dokkolók, valamint más kiegészítők széles választékával együtt.
 
Még több szórakoztatás a Sony médiaalkalmazásaival
A médiaalkalmazások (“WALKMAN®”, Album és Filmek) a legjobb Sony technológiákat gyűjtik egybe és kapcsolják össze számos szórakoztató szolgáltatással, valamint szerves részét képezik annak a felhasználói felületnek, mely az Xperia okostelefonokon, tableteken és VAIO PC-ken kínál egyedülálló szórakozási élményt.
 
 • A “WALKMAN” alkalmazásban a Sony ClearAudio+** módnak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél tisztább hangokat élvezhetnek a zeneszámok lejátszása során. Ezen kívül rengeteg zenét érhetnek el az alkalmazás segítségével, legyenek azok a PC-n tárolt számok, vagy a Facebook barátok által “lájkolt” slágerek.
 • Az Album alkalmazás az intuitív kezelői felületet (melyben a felhasználó nézegetheti, rendezheti vagy megoszthatja képeit) ötvözi a közösségi albumokkal, mint például a Facebook.
 • A felhasználók a videó tartalmakat kiváló kép- és hangminőségben élvezheti a Filmek alkalmazás segítségével, valamint lehetőségük nyílik a Gracenote adatbázisában található filmértékelések elérésére is.
 
Az Album és a Filmek alkalmazásokkal a felhasználók az otthoni média szervereken tárolt képeiket és videóikat a távolból is elérhetik.
 
 
‘One touch’megosztás
A Sony komoly hangsúlyt fektet az NFC technológiára is, mely már nem csak a mobil fizetésekben és e-jegyekben jelenik meg. Mostantól a felhasználók hosszas párosítási beállítások nélkül, csupán egy érintéssel tudják zenéiket és fényképeiket azonnal a különböző NFC képes Sony készülékekkel lejátszani. Az Xperia T tulajdonosok például vezetékek nélkül tudják továbbítani (streamelni) zenéiket a Sony SRS-BTV5 NFC-képes hangszóróra.
 
Termék részletek
 
Xperia T főbb tulajdonságai:
 • 4.6”-os HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel a pengeéles képekért
 • 13 megapixeles Sony Exmor R™ szenzoros fényképező, Gyorsfotó funkcióval, mellyel készenléti állapotból is alig másfél másodperc egy kép készítése
 • Full HD (1080p) hátlapi és HD (720p) előlapi kamerákkal
 • Egyszerű ‘One Touch’ kapcsolódás NFC segítségével
 • PlayStation™ tanúsított készülék
 • Legújabb generációs 1.5 GHz-es kétmagos processzor a megnövelt akkumulátor idő, gyorsabb teljesítmény és szebb grafika érdekében
·         Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer. A későbbiekben frissíthető Android 4.1 (Jelly Bean) verzióra. A frissítés ütemezésével kapcsolatos információkról később adunk tájékoztatást.
 • MHL kapcsolódás, hogy nagy képernyős lejátszásnál is tölteni lehessen a telefont
 • Az Xperia TV Dock segítségével képek és videók megjelenítése HDMI képes TV készüléken (egyidejű töltéssel).
 • Néhány piacon az Xperia T Xperia TX néven kerül forgalomba
 • Elérhető szín – fekete
 
Xperia J főbb tulajdonságai:
 • 9.2 mm vékony, stílusos dizájn
 • Nagyméretű, 4.0”-os FWVGA kijelző
 • Közösségi média frissítések jelzése különböző fényeffektekkel
 • 5 megapixeles autófókuszos kamera
 • Előlapi chat kamera
 • Elérhető színek – fekete, fehér

 

Google


« Előző cikk
Következő cikk »
Nem csak hallgatnak, hanem KREÁlnak is – Marie Claire Fashion DaysNem csak hallgatnak, hanem KREÁlnak is – Marie
A KREA Kortárs Művészeti Iskola tanulóinak divatbemutatóján sejtettem – később ki is derült – hogy a mi stílusunkat ...
"Quarterlife crisis" vagyis kapunyitási pánik.
A kapunyitási pánik a 21-35 éves korosztályt érintő válság. A köztudatban egy olyan hibás kép él a fiatalokról, mely szerint ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: