Technika/Életmód

Új korszak az esküvői videózásban? 360 fokban az esküvőkön

2016. 01. 06.
Új korszak az esküvői videózásban? 360 fokban az esküvőkön

Manapság nem kérdés, ha esküvőre kerül a sor, a legszebb és megismételhetetlen nap pillanatainak megörökítését legjobb, ha profi fotósra is videósra bízzuk. Az új technológia pedig tökéletes kiegészítője lesz a hagyományos esküvői videóknak.

A hagyományos esküvői videók mindig az adott videós személyiségét, életútját, eddigi tapasztalatait fogják tükrözni. Ezért is érdemes alaposan megválogatni kit választunk, hiszen a technika már mindenki számára adott lenne a fullhd videók készítésére alkalmas telefonok korában. Azonban a videókészítés művészet. Hamár annyi pénzt, időt, energiát beleöltünk abba, hogy a nagy nap tökéletes legyen, és napokkal, hónapokkal, évekkel később viszont szeretnénk látni a legszebb pillanatokat, igen kiábrándító tud lenni a félrészeg nagybácsi által felvett remegős, és inkább a koszorúslányok szoknyájára fókuszáló videó.

Szerencsére manapság már azt nem nagyon kell elmagyarázni, és a legtöbb esküvő ugyanolyan "alapkelléke" már a videós mint a fotós, vagy a násznagy. Azonban a videós megválasztását sem szabad a véletlenre bízni. Az esküvőszervezők már kiépített, megbízható kapcsolatokkal rendelkeznek, de minden párnak magának kell eldöntenie tetszik-e nekik az adott videós stílusa. Az esküvői videókészítés mindig tud csapatjáték is lenni, illetve az az ideális ha a videós nyitott a pár elképzeléseinek a megvalósítására, nem csak megszokás alapján dolgozik. Természetesen a házasulandók jó eséllyel nem filmes képesítésűek, így nem biztos, hogy megtudják határozni a felvételek szögét, a vágás ritmusát, de instrukciókat érdemes adniuk arra vonatkozóan, hogy ők mely részleteket/eseményeket gondolják hangsúlyosabbnak, mely szereplőket szeretnék mindenképpen viszontlátni, akár hosszabban is.

A videós pedig a nagy napon rögzíti az eseményeket. Költségvetéstől függően egyedül, vagy esetleg ketten dolgoznak, hogy a lehető legtöbb pillanatot tudják elkapni. A kamera látószöge azonban mindig fix marad, így MINDENT sohasem fognak tudni felvenni, illetve korlátozott a videó terjedelme is, ha nem szeretnénk 10 órás esküvői videókat mutogatni a családnak.

Azonban ma már létezik a technológia, mellyel egy időben, egyszerre a tér minden részletét lehetséges rögzíteni mozgókép formájában. És az ilyen 360 fokos videók megjelenítéséhez, nem szükséges különleges, méregdrága eszközök használata, ugyanis mind a Youtube, mind a Facebook képes 360 panorámavideók megjelenítésére.
Hogy ez mit is jelent pontosan? Az esküvőn ezzel a technikával felvett videók ugyanúgy vághatóak, szerkeszthetőek, effektekkel láthatóak el, zenei aláfestéssel, csak éppen egyszerre minden irányban történik a felvétel. Vagyis ha elindítjuk az esküvői videót, egyszerre láthatjuk ahogy bevonul a menyasszony, a vőlegény arckifejezését, a násznépet és a teljes környezetet. A videó sokadik megnézésre sem válik unalmassá,hiszen mindig újabb és újabb részleteket fedezhetünk fel rajta.

Többet nem fordulhat elő hogy egy történésről lemarad a videós, vagy egy-egy rokon egyszerűen kimarad a videóból. A 360 fokos videók segítségével újra az események közepén találhatjuk magunkat, a virtuális valóság egy fajtájaként. Gondolják el, mennyire hálás lesz az utókor, a gyerekek, az unokák, akik valóban újra ott lehetnek szüleik házasságán?

360 panorámaesküvői videók készítésére itt találhat ajánlatot.


« Előző cikk
Következő cikk »
Klári néni és Mara néni távolról érezték meg a fesztiválhangulatotKlári néni és Mara néni távolról érezték meg a fesztiválhangulatot
Egy idősotthon két lakója is belekóstolt a fesztiválozás élményébe a FestivalBuddy segítségével. Klári néni és Mara néni ...
Körbenézni egy videóban? A Virtuális Valóság új szintjeKörbenézni egy videóban? A Virtuális Valóság új szintje
Nincsen olyan opció hogy a kamera mögött, mert minden előtte van! Már Facebookon is élvezhetjük. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: