Sport

Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér

2013. 07. 04. • Szerző: bgfoto
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér

Június 29-én ismét elszabadultak a lóerők a kunmadarasi reptéren. A rendezvény reggel nyolc órakor kezdődött a dragosok edzésével. A motorosok után az autósok tréningeztek. Közben a drift pályán is beindultak az események.

 

 A délelőtti órákban ők is csak ismerkedtek a pályával és az autóval. A kunmadarasi reptér érdes felülete elég gumigyilkos volt. Ez az edzés elején fel is adta a leckét a Street kategóriában induló kezdő driftereknek, de az idő előrehaladtával, látványosan javult a teljesítményük. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a sebesség szerelmeseihez, hiszen a déli órákban erőteljes borulás érte el a repteret. A nézők többsége a kijárat felé vette az irányt, így csak a legfanatikusabbak maradtak kint a versenyen. Sajnos a borulás nem csak fenyegetés volt, mert rövid időn belül elérte a repteret egy kiadós eső. A versenyt azonnal leállították, főleg a dragosok miatt, akiknek semmilyen tapadás nem volt a pályán, így elég veszélyessé vált volna a további küzdelmük. A maradó szurkolók azonnal megrohamozták a sörsátrakat, menekülve az esőtől. Szerencsére amilyen gyorsan jött a zuhi, olyan gyorsan is távozott. A dragosoknak várni kellett, hogy száradjon a pálya, így a figyelem központjába a drift került. Az eső áztatta betonon látványos csúszásokat láthattunk a drifterektől. Időközben a nap is kisütött, így rohamosan száradni kezdett a vizes felület. A dragos oldalon is indultak az események. Kunmadarason most először kamion gyorsulást tartottak.
 Nyolc szörnyeteg érkezett a pályára, és két körben mérték össze egymással az erejüket. Közben a drifter oldalon véget értek az edzések, így élesben ment a verseny. A páros csatákat a Street kategória kezdte, ők egymás után teljesítették a pályát és pontozás alapján döntöttek a továbbjutás sorsáról. A dobogó harmadik fokára Klen Krisztián, a másodikra Bartha Dániel állhatott fel. A versenyt a kategória legjobbja, Róna Péter nyerte egy újonnan elkészült S14-es Nissan volánja mögött. De ezzel nem ért véget a megmérettetés, hiszen azonnal kezdtek a Pro kategóriások. Itt a versenyzőket kettesével engedték ki a pályára. A Tsuiso csatát Dely Domonkos és Radák János kezdte. Az első kört Radír nyerte, de a másodikban defektet kapott, nem tudta a kijelölt területen belül tartani az autót, kisodródott és megállt. A szabályok értelmében nulla pontot kapott, így Dely Domonkos jutott tovább. A második csata Simon Csabára és Sándor Ádámra várt. Simon Csabi nem tudott hibátlanul autózni, az első körben megpörgött, így nulla pontot kapott. Másodszorra sem volt jobb a helyzet, hiszen két kerékkel elhagyta a pályát, így most sem szerzett pontot. Sándor Ádám jutott tovább. Következett Túri Attila és Sándor Ádám csatája. Ismét Sándor Ádámnak sikerült győzedelmeskednie, hiszen Túri a második körben kicsúszott, míg ellenfele nem hibázott. Az elődöntők után, jöhettek a helyosztó párbajok. Túri Attila, Simon Csabival küzdött volna a harmadik helyért, de ez a csata elmaradt, így kezdődhetett a döntő, ami egy kicsit furcsára sikeredett. Mindkét döntős ugyan azzal az autóval nevezett a versenyre, ráadásul Dely Domonkos nem a saját autójával, hanem Simon Csabitól kölcsönkapott a BMW-vel ment a döntőbe. Az első körben nem is nagyon érezte a kölcsönvasat, de a második körre, már belejött a küzdelembe. Minden erőfeszítése ellenére Sándor Ádám – Domi BMW-jével - bizonyult a jobbnak így ő nyerte a kunmadarasi versenyt. A drift végeredménye:

 

 
Street kategória                          Pro kategória
1.      Róna Péter                             1. Sándor Ádám
2.      Bartha Dániel                                    2. Dely Domonkos
  1. Klen Krisztián                        3. Túri Attila
A dragos oldalon sorra döntögették a csúcsokat a versenyzők. A motorosoknál Lencsés Dániel a Superstreet kategóriában 8.0-ás idejével jelezte, hogy igen is nagy esélye lesz az augusztusi versenyen a nemzetközi mezőnyben. Az autósoknál is születtek rekordok! Kohári Zoltán dragjával 7 másodperces időt futott, így sporttörténelmet írt.
Mindent összegezve - a rossz időjárástól eltekintve – egy remekül összehozott és igen izgalmas rendezvénynek lehettek szemtanúi a kilátogatók!
 
Ha érdekel a drift és a sport világa, lájkold Facebook oldalunkat, ahol elsőként értesülhetsz híreinkről:
https://www.facebook.com/pages/Journality-Sportmánia

 

 


Szerző:
bgfoto
bgfoto
Salgótarján
Férfi
1985
Követem
Adrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Adrenalin Extrém Hétvége
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér
Salgó Midex Rally 2013 képgaléria
Ha nyár, akkor Kunmadár!
Salgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló
Midex Salgó Rally 2013
Midex Majális
Autó Motor Tuning Show 2013
Ken Block az AMTS-en! Autó Motor Tuning Show beszámoló
Készülj az év legnagyobb autós, motoros eseményére!
Autóélesztő Party
Salgótarján - évad záró autós buli
Drift Bajnokokat avattak a tököli reptéren
I. BMW találkozó Salgótarján
Toyota Kupa 2012
Toyota Kupa, díjugrató magyar kupa
King of Europe Hungaroring videós összeállítás
King of Europe a Hungaroringen
King of Europe a Hungaroringen
Sprintelés Cereden
Salgótarján I. Reklám Press - Quasimodo Nemzetközi Erősember Szuperkupa
Salgótarján: Erős ember verseny, HE-DO Kupa

« Előző cikk
Következő cikk »
Így néz ki a WTCC-s Citroën C-ElyséeÍgy néz ki a WTCC-s Citroën C-Elysée
Napvilágot látott az első hivatalos kép a C-Elysée-ről, mellyel a Citroën-nek nagy tervei vannak a WTCC-ben. ...
Salgó MIDEX Rallye 2013 BeszámolóSalgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló
Az elmúlt hétvégén újra visszatért Salgótarjánba és környékére az RTE mezőnye. A verseny hivatalosan péntek délután indult ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: