Kijevi csirkemellet sokféleképpen lehet készíteni. Van aki tesz bele sajtot is, az eredeti recept szerint azonban csak fűszervajat töltünk a húsba.

Hozzávalók

  • 2 fél csirkemell filé
  • vaj
  • petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • mustár
  • citromlé
  • panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

A töltelékhez fűszervajat készítünk egy tálban. Ehhez a vajat elöl hagyjuk szobahőmérsékletlen, hogy megpuhuljon. Ezután a vajat összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, mustárral és egy kevés citromlével. Az elkészült fűszervajat 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan zsebet vágunk rajta. Beletöltjük a lehűtött, megdermedt fűszervajat, majd megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában. Én nem szoktam duplán panírozni, ha elég hideg a fűszervaj, akkor nem fog kifolyni sütés közben. Közepesen forró olajban mindkét oldalát pár percig sütjük. Ha egy elkészült szeletet félbevágunk, ki kell folynia a fokhagymás fűszervajnak.