Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemellet sokféleképpen lehet készíteni. Van aki tesz bele sajtot is, az eredeti recept szerint azonban csak fűszervajat töltünk a húsba.
Hozzávalók
- 2 fél csirkemell filé
- vaj
- petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- mustár
- citromlé
- panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A töltelékhez fűszervajat készítünk egy tálban. Ehhez a vajat elöl hagyjuk szobahőmérsékletlen, hogy megpuhuljon. Ezután a vajat összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, mustárral és egy kevés citromlével. Az elkészült fűszervajat 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan zsebet vágunk rajta. Beletöltjük a lehűtött, megdermedt fűszervajat, majd megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában. Én nem szoktam duplán panírozni, ha elég hideg a fűszervaj, akkor nem fog kifolyni sütés közben. Közepesen forró olajban mindkét oldalát pár percig sütjük. Ha egy elkészült szeletet félbevágunk, ki kell folynia a fokhagymás fűszervajnak.