Az alábbi recept a Street Kitchen oldaláról származik. Az összetevők mennyisége 24 cm-es piteformához elegendő. Az eredeti recept szerint ki kell nyújtani a tésztát, de én egyből a formába nyomkodtam. Az eredmény így is tökéletes lett.

Tészta elkészítése

  • 70 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 120 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor

A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába. Hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, tegyünk rá alufóliát és arra nehezéket, például babot. 180 fokon légkeveréssel 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát és a nehezéket. További 8 percre visszatesszük a sütőbe.

Töltelék elkészítése

  • 500 g krémes állagú túró (nem rögös)
  • 175 ml tejföl
  • 50 g porcukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 20 g hidegen oldódó porzselatin

A hozzávalókat összekeverjük és a kihűlt tésztára öntjük.

Csokis réteg

  • 150 ml habtejszín
  • 150 g 52%-os étcsokoládé
  • néhány túró rudi a díszítéshez

A tejszínt felforraljuk és az étcsokira öntjük. Csomómentesre keverjük és ráfolyatjuk a túrós töltelékre. A tetejét túró rudival díszítjük.