Túró rudi pite
Az alábbi recept a Street Kitchen oldaláról származik. Az összetevők mennyisége 24 cm-es piteformához elegendő. Az eredeti recept szerint ki kell nyújtani a tésztát, de én egyből a formába nyomkodtam. Az eredmény így is tökéletes lett.
Tészta elkészítése
- 70 g vaj
- 70 g porcukor
- 1 db tojás
- 120 g liszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába. Hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, tegyünk rá alufóliát és arra nehezéket, például babot. 180 fokon légkeveréssel 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát és a nehezéket. További 8 percre visszatesszük a sütőbe.
Töltelék elkészítése
- 500 g krémes állagú túró (nem rögös)
- 175 ml tejföl
- 50 g porcukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 20 g hidegen oldódó porzselatin
A hozzávalókat összekeverjük és a kihűlt tésztára öntjük.
Csokis réteg
- 150 ml habtejszín
- 150 g 52%-os étcsokoládé
- néhány túró rudi a díszítéshez
A tejszínt felforraljuk és az étcsokira öntjük. Csomómentesre keverjük és ráfolyatjuk a túrós töltelékre. A tetejét túró rudival díszítjük.