14:00 Olimpikonok és sportolók kerekasztal-beszélgetése. A beszélgetés résztvevői: Katus Attila, dr. Kiss Gergely, Kozmann György, Kiss Tamás, Czanik Balázs, Rippel Brothers, Storcz Botond, Bárdosi Sándor, Mizsér Attila.

14:10 Ozsváth Miklós a Magyar Síszövetség volt főtitkára, a síszervező, edző, a síőrültek blogjának vezetője. A magyar sísport jelenkori sikereiről beszélt. Miklós Edit olimpiai 7. helyét, a világkupa bronzérmét, ill. a nemrég lezajlott vb 17. helyét. „Ki kell tartanunk abban, amiben hiszünk!” – emelte ki. „El kell menni a határokig! A határ lehetőség. Ezt viszont csak úgy érhetjük el, ha elhagyjuk a komfortzónánkat” – tette hozzá. „A siker egyenlő a céllal?” – tette fel a kérdést. „Nem, mert maga az út a fontos, amelynek során elérjük azt.” – válaszolta meg a kérdését. Gnóthi szeauton! Ismerős? Ismerd meg önmagad! Így már biztos mindenkinek az! A delphoi jósda falán lévő örökérvényű felirat. Végül Ozsváth Miklós útravalója: „Ne hallgassunk arra, aki azt mondja, hogy NEM!”

14:20 Deniz az egyik legsikeresebb hazai rapper két számmal készült a közönségnek. Mindkettő telitalálatnak bizonyult már csak a szövege miatt is. Refrén 1: „Soha ne add fel, érd el az álmaid, A kudarcok ne törjék a szárnyaid, Gyerünk állj fel próbáld meg még egyszer, Nem létezik olyan, mit nem érhetsz el.” Refrén 2: „Az igazi hős nem Superman vagy Batman. Az igazi csoda ott él benned és bennem.”

14:30 Rubint Réka és Schobert Norbert fellépése következett. Külön-külön beszéltek a közönségnek a sikerhez vezető út receptjéről. Norbi azt emelte ki, hogy a siker nem dicsőség. Illetve, hogy a járt utat a járatlanért hagyj el! „Pénzért lehet boldogságot venni” – tette hozzá. Ő az embereket négy kategóriába sorolta: okos, szorgalmas, buta, lusta. Ez mondjuk nem volt valami szerencsés, ahogy az autópályás-hasonlata sem! E szerint a magyarok nem engedik a tehetséges embereket kibontakozni, és 80-nal hajtanak a belső sávban, miközben valaki 200-zal menne… (De hát 130 km/h a megengedett sebesség, Norbi!) A Réka inkább az összefogásra és az együttműködésre hívta fel a figyelmet. „Senkinek sem könnyű.” – mondta. Együtt viszont könnyebb, ahogy nekik is, hiszen ők ketten már 14 éve vannak együtt. „Baj, hogy ha a sikeres emberek elfelejtik, hogy honnan jöttek, hogyan indultak” – mondta. „A pénz mellett fontosak azok az emberek, akikre számítani lehet.” – zárta mondandóját Réka.

14:45 Az Animal Cannibals – Ricsipí és Qka MC – formáció valami egészen hihetetlen, de igaz, 26 éve (!) nyomatja nekünk a süket szöveget! Nagy köszönet érte srácok! 1989-ben állt össze a páros, 1995-ben pedig már robbantottak is. A Takarítónő című slágerüket nincs ember, aki ne ismerné, mindenki rongyosra hallgatta már, és ezt most szerencsére újra megtehettük!

15:00 Dr. Papp János az E-fit sikersztori letéteményese. Egy sokak számára ismert és közkedvelt, mára igencsak elterjedt edzésforma magyarországi bevezetője. Az edzés, vagy inkább technológia lényege, hogy apró elektromos impulzusok stimulálják a különféle izomcsoportjainkat. Az edzésidő lerövidül, a munka mégis hatékony, így szép eredmény érhető el rövid idő alatt.

15:10 A lóerő szerelmesei blokkjának résztvevői: Talmácsi Gábor egykori 125 m3 motor vb győztes, illetve kétszeres bronzérmes. Újabban sportvezető, csapatfőnök, csapattulajdonos. Németh Ottó Dakar-résztvevő, csapatvezető, és nem utolsósorban kiváló marketing szakember. Végül, de nem utolsósorban Tarsoly Mátyás motorversenyző, szintén Dakar-résztvevő. Ők hárman beszélgettek, miközben a kivetítőn egy ötletes Dakar-kedvcsináló film pörög. A középkorban játszódó történet annyira jó volt, hogy az igazat megvallva, teljesen elvonta a figyelmemet a beszélgetésről… Talán szerencsésebb lett volna, ha azt a beszélgetés előtt vagy után vetítik le.

15:30 BRV, azaz a Benned Rejlő Vezető. Két alapítója, Varga Róbert és Vészi Gábor foglalja el a színpadot. Fejlődés, integrálás, megvalósítás és ehhez hasonló vezényszavak jelennek meg a kivetítőn. A két úriember legfontosabb üzenete talán az volt, hogy személyes felelősséget kell vállalnunk az életünkért. Csak ezt követően válhatunk jó vezetővé! Csak két dolgot tehet mindenki: vezethet vagy félrevezethet. Nagy különbség. Jó példát kell mutatnunk. Zárómondatuk ez volt: Adni a legjobb kommunikáció. Ezt egy parádés távol-keleti rövidfilmmel támasztották alá, ami már-már katartikus élménnyel ajándékozta meg a Sportaréna közönségét.

15:45 Kemény Dénes következett, aki háromszoros olimpiai bajnok edző a magyar vízilabda válogatottal. Tapsvihar. „Mi a siker titka?” – tette fel önmagának a kérdést. Van egyáltalán titka? Nincs. Ötletes képes, szöveges prezentációjában beszélt a vízióról, a közös útról, a veszélyekről és végül a szeretetről. Ezeket a fogalmakat a 2000-es sydney-i, ill. a 2004-es athéni olimpia köré helyezte el. Kemény Dénest 1997-ben nevezték ki a válogatott élére. Víziója 2000, Sydney volt. Olimpiai arannyal természetesen! A csapat a közös út során napi 6-7 órát edzett, legfontosabb eszközei a következők voltak: úszószemüveg, súlyzó és energiaital. Ezt kezdetben kétkedve fogadták a játékosok, mondván ők a vízilabda braziljai. „Oké, de az ellenfeleink nagyon sokat edzenek, hogy ezt kompenzálják.” – válaszolta nekik a mester. Persze, hogy neki lett igaza, amit mi sem bizonyít jobban, mint a kinevezésének évében aratott sevillai Eb arany! Tapsvihar. A veszélyek: Benedek Tibor az egyedüli vezéregyéniség. Az egyéni sikert fel kell, hogy váltsa a csapatsiker! Aztán veszély, hogy a fontos pillanatokban hiányzik a vagányság, és bizony pont ilyenkor meg-megremeg a kéz. Kemény kiemelte, hogy ez tipikus magyar (csapat)sport sajátosság. Van benne valami! További veszélyforrás lehet, ha a dicsőség (pl. olimpiai bajnoki cím) az ember fejébe száll. Molnár Tamás esetében azonban erről szó sem lehetett. A kiváló játékos mindig arra törekedett, hogy tovább fejlődjön, új elemeket vett a repertoárjába, nem dőlt hátra, hanem még keményebben edzett és plusz képességeket szerzett a további sikerekért. A szeretet minden estben (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking) megvolt a magyar vízilabda válogatott tagjai között. A szoros barátság és egymás segítése elengedhetetlen volt a három olimpiai aranyérem megszerzésében. Tapsvihar. Kemény Dénes előadását egy rövid videóösszeállítással zárta, melyben az athéni diadalt idézhettük fel immáron sokadszorra. Nem lehet megunni! Tapsvihar.

16.00 Nem adom fel alapítvány – Papp Szabolcs, aki a küzdés igazi mestere. Az erdélyi fiatalember öt hónapos kora óta mozgáskorlátozott. De nem haszontalan! Ember ő is! Tenni akaró ember. Aki rájött, hogy saját magának kell megfelelnie. Neki kell irányítania az életét. meg kell keresnie a kenyérre valót. Hihetetlen erő és akarat lakozik benne. Tényleg le a kalappal előtte! Tapsvihar. Ő 22 éves korában annak örült, hogy adózhat. Örült, mert ez azt jelentette, hogy van fizetése. Hihetetlen. Végül a küzdelem fontosságáról beszélt, és arról, hogy soha ne adjuk fel! No meg a boldogságról, és arról, hogy igenis merjünk boldognak lenni! Tapsvihar.

16:15 Magyar Virtuózok Kamarazenekar. A komolyzene újabban nagy divat, ez most is bebizonyosodott. A Virtuózok Kamarazenekara igazi klasszikusokat játszott és nagy sikert aratott.

17:45 A motivátor Szabó Péter lépett színpadra, aki fel is tette a kötelező kérdést: Van-e céljuk? „Van” – válaszoltuk. Kell, hogy legyen célunk. Azt mondta, hogy csak 10% az, ami történik velünk, és 90% az, hogyan reagálunk erre. Kiemelte, hogy mindig van választásunk. És, hogy minden lehetséges. Hatalmas problémának tartja a társas kapcsolatok leépülését, és az emberek egymástól való elidegenedését. Ennek kiváltó oka a közösségi oldalak elterjedése – szerinte. De a végén mindenkit megnyugtatott: „Van élet a halál előtt.”

18:00 Kyra tánc show, majd a Supergirls akrobatikus rock & roll táncelőadása.

18:15 A Scitec Nutrition sikersztorija. Vörös Zoltán mesélt a testépítésről. Jelszava: Győzni, vagy névtelenül elbukni. „Lehet jobban csinálni!” Rendkívül fontos számára az inspiráció. A fitnessben és a testépítésben egyértelműen Arnold Schwarzenegger az inspiráció. Ő volt az, aki szinte a semmiből a csúcsra jutott és igazi példaképpé vált. „Járd a magad útját!” – tanácsolta mindenkinek.

18:45 Danny Blue Uri Geller utódjaként ismert mentalista. Gondolatolvasás, tárgyak mozgatása, manipuláció, azaz egészen hihetetlen képességekkel rendelkezik Danny Blue. Ebből most a gondolatolvasást mutatta be közönségének. Danny Blue három tanácsa: 1. Tűzz ki magadnak egy célt! 2. Tervezd meg, hogyan éred azt el! 3. Érkezz meg oda, de ne egyedül! Azaz osztozzunk és örüljünk azokkal, akik segítettek nekünk.

19:10 Julia Carpenter dj szettje.

19:25 Kollár Steve Terminátor-showja. Fergeteges electric boogie produkció a táncmestertől. A fellépése alatt több ízben is felcsendült a jellegzetes Terminátor zene, a nagy pillanat hamarosan elérkezik!

19:30 Andy Vajna. Angolul beszélt a közönséghez, hogy a moderátor gyakorolhasson egy kicsit Arnie előtt. A magyar filmbiztos szépen felkonferálja a mai nap sztárvendégét, aki miatt a legtöbben ellátogattak ide a Papp László Sportarénába. „Itt van Arnold Schwarzenegger, a Terminátor!”

19:35 ARNOLD SCHWARZENEGGER (A kivetítőn feliratozva.) „Nagyon szépen köszönöm! Jó újra itt lenni!” – kezdi beszédét a legenda. Megemlíti az 1988-as Vörös Zsaru című filmet, amelynek moszkvai jeleneteit teljes egészében itt Magyarországon forgatták le. Schwarzenegger előadásának pilléreit az általa megalkotott 6 szabálya jelentette. Erre fűzte fel a majd egyórás beszédét. Lássuk hát a 6 szabályát, amelyeket betartva Te is bajnok és főszereplő lehetsz!

  1. szabály: Találd meg a célod!Arról beszélt Arnie, hogy a II. vh-t követően nem igazán látott perspektívát Ausztriában. (A sztár egy Graz melletti kis faluban, Thalban született 1947-ben.) A családja azt szerette volna, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen, azaz ő is rendőr legyen. De ez az ő akaratuk volt, és nem az övé. Nem akart normális, hétköznapi munkát végezni. Többre vágyott, más célt tűzött ki magának. Amerikába ment, hogy megtalálja önmagát. Munka, munka és munka. Kőkeményen edzett, mert testépítő bajnok és filmsztárrá akart válni. Víziója, álma volt. Arról is beszélt, hogy szerinte az amerikaiak általában nem szeretik a munkájukat. Ő semmiképp sem szeretett volna ilyen emberré válni. Helyett inkább minden egyes lépéssel közelebb került a céljához. Számára ez a súlyzók emelgetés, azaz a testépítés volt. A megfeszített munkája eredményeként Londonban ő lett minden idők legfiatalabb Mr. Universe győztese. A Conan, a barbár (1982.) című filmjének egyes jeleneteit szintén hazánkban forgatták. A kezdő színésznek sziklákon kellett csúsznia, másznia, csupa seb lett és vérzett. Őt nem érdekelte a fájdalom, tudta, hogy ez is hozzátartozik fejlődéshez. Aztán Conan, a barbár egy gyors mozdulattal levágta azzal a hatalmas karddal az ellenfele fejét…
  2. szabály: Soha ne gondolkodj kicsiben!„Az emberek többsége – sajnos – ezt teszi” – mondja. „Ne elégedj meg! Én mindig és mindenben a legjobb akartam lenni!” – teszi hozzá. Testépítésben, filmekben, és a politikában is. „A legjobb színész szerettem volna lenni! Illetve nem csak politikus akartam lenni, hanem Kalifornia kormányzója akartam lenni!” – folytatja. „Gondolkozz nagyban!” – tanácsolja mindenkinek Schwarzi.
  3. szabály: Ne hallgass a kétkedőkre!„Én állandóan csak azt hallgattam, hogy nem, nem és nem.” – mondja. „Meg, hogy lehetetlen, nem történhet meg, stb.” – teszi hozzá. „Pedig igen! Minden megtörténhet!” – mondja. Hollywoodban akkoriban Al Pacino volt a sztár. Ő meg a szörnyű akcentusával kezdetben nem is tudott érvényesülni. „Hogy is hívnak? Schnitzer?” – kérdezték tőle Hollywoodban. „Ezzel a névvel maximum egy német tisztet vagy egy birkózót játszhatnál el.” – mondták neki. Ő azonban nem hátrált meg. Angolt tanult, és hamarosan filmszerepeket kapott. Az első a Hercules New Yorkban (1970.) volt, majd később jött az Acélizom (1977.) c. dokumentumfilmje. A Conan, a barbár rendezője azt mondta neki, hogyha nem lett volna egy Arnold Schwarzeneggere, akkor építeni kellett volna egyet a filmjéhez. Aztán 1984-ben a Terminátor első részében a filmtörténet egyik leghíresebb mondata hangzott el szájából: „Visszatérek!”. Ott abban a pillanatban, a rendőrőrs portáján pontosan úgy beszélt, mint egy robot. „Ha hallgattam volna a kétkedőkre, akkor még mindig Ausztriában jódliznék.” – nevetteti meg az arénát. „Ne higgy a kétkedőknek!” – hangzik el jótanácsa.
  4. szabály: Felejtsd el a B-tervet! „Egyedül a célodra koncentrálj!” – mondja. „Soha ne kételkedj magadban!” – folytatja. A kudarc – elmondása szerint – nem számít. „Állj fel és próbáld meg újra!” – tanácsolja. „Fókuszálj a víziódra!” – fejezi be 4. szabályát.
  5. szabály: Dolgozd rojtosra a segged! „Ha nincs fájdalom, akkor nincs fejlődés!” – kezd bele 5. szabályának taglalásába. „Munka, munka, munka.” – adja ki az ukázt. „Ha nem fáj, az nem jó, akkor még keményebben kell dolgoznod!” – teszi hozzá. „24 óra áll rendelkezésedre. Ha 6 órát alszol, akkor 18 órád marad. Ha 8 órát alszol, akkor csak 16. Oké, 8 órát dolgoznod kell. De még így is marad 8 óra. Akkor miről beszélsz, hogy nincs időd?” – teszi fel a kérdést mindenkinek. „Ne vesztegesd el az időd!” – javasolja. „Zsebredugott kézzel nem mászhatod meg a siker csúcsát!”
  6. szabály: Adj vissza!„Ne csak magadra gondolj, hanem másokra is!” – mondja. „Segíts másoknak!” – teszi hozzá. Boldogan gondol vissza hét évig tartó politikusi pályafutására, ami elmondása szerint élete egyik legjobb időszaka volt. Éspedig azért, mert valami jót tehetett az emberekért. „Imádom Budapestet, történelmi város. Nem tudom, hogy jó ötlet volt-e, hogy elszakították Magyarországot Ausztriától, nem lenne rossz újra egyesíteni.” – veti fel meglepő ötletét Schwarzenegger. Beszédében kitért az 56-os eseményekre és az orosz elnyomásra is. Elmondta, hogy apja egy ausztriai menekülttábort vezetett 1956-ban, és ő ott szerezte első magyar barátait. „Adj vissza valamit!” – ismételte el újra.

„Ha követed a szabályokat, akkor sikeres leszel és győzelmeket aratsz az életedben!” – zárja mondandóját Arnold Schwarzenegger. „Visszatérek!” – fenyegeti meg a nagyszámú közönséget pontosan úgy, ahogy anno a Terminátorban.

Arnold Schwarzenegger pár perc múlva valóban visszatért a színpadra, hogy pár kérdésre válaszoljon. A beszélgetés alatt kiderült, hogy fiatal korában a szobája falát teleragasztotta az akkori híres testépítők és bokszolók posztereivel. Amikor édesanyja meglátta a szinte pucér férfiak képeit kisfia szobájában, azonnal hívta a család orvosát… Érdekes volt az is, amikor Arnie arról beszélt, hogy a mai világban a sok kütyü mennyire elvonja a fiatalok figyelmét az igazi célokról. Az ő idejében nem volt tv-jük sem, így volt bőven ideje gondolkodni, kitalálni, hogy mit szeretne csinálni, hogy ki akar lenni. Fontosnak tartja, hogy mindenki megtalálja azt ami lázba hozza.

Végezetül egy rákból kigyógyult fiatal megy fel a színpadra, hogy köszönetet mondjon Schwarzinak a gyógyulásáért. A fiú is testépítő, aki a csodával határos módon meggyógyult a halálos betegségből. Egy rajzot dedikáltat a sztárral, aki gyorsan meg is jegyzi, hogy nagyon jó a kép, de az ő bicepsze bizony nem volt olyan nagy, mint itt a rajzon! Mindenki nevet. Arra kéri a fiút, hogy feszítsen egyet. A srác bicepszét látva elismerően bólint a sokszoros testépítő bajnok. Tapsvihar hallatszik. Végül egy desszertet nyújt át a fiú Arnoldnak. „Jaj ne, ha ezt megeszem, akkor majd csinálhatok egy rakás felülést!” – viccelődik a sztár.

Mi meg nevetünk még egy sort, miközben Arnold Schwarzenegger határozott, gépies, már-már Terminátoros lépéseivel távozott a színpadról. Felejthetetlen élmény volt őt így testközelből látni és hallgatni. Nagy köszönet érte a szervezőknek!