Az emberek ízlése nagyon változó, ahány ház annyi szokás, ahogy szokták mondani. A lakberendezésnél nemcsak az számít, hogy egy lakás vagy ház szép legyen. A legfontosabb, hogy a berendezés tükrözze egyéniségünket, szívesen legyünk otthon és ha valaki belép a lakásunkba érezze a melegséget és a családi légkört.

Akár vidéken akár a fővárosban élő embereket vesszük alapul, mindenhol figyelemmel lehetett kísérni a divatot. Az 1960-as és 70-es években Amerikában a hippi korszak hódított, majd hazánkba a 70-es évektől kezdett beszivárogni ez az életstílus. Amely talán nem annyira az emberek viselkedésén jelentkezett, hanem lakásaik bútorain. A mai letisztult formák és színek helyett, abban az időben inkább a színesebb berendezési tárgyak hódítottak. Ezen időszakban a rikítóbb színek voltak a jellemzőek, előszeretettel vásárolták a „kagyló” formájú ülő alkalmatosságokat piros, zöld vagy narancssárga színekben. A berendezési tárgyak inkább a kerekebb, gömbölyűbb formákat kaptak. A falakat általában mintás tapéta ruhába öltöztették. Nem volt túl jellemző az elektromos berendezések otthoni használata. Akkoriban még a televízión is csak fekete-fehérben lehetett a műsorokat nézni. Ezek mellett kezdetleges nagyobb videók társaságába a 70-es évek vége felé már megjelentek a színes televíziók is. A kávéfőzőből az egyszerű gázon melegíthető vízforralós (ún. kotyogós) változat volt megtalálható. A teafőző egy kannából állt, mely füttyszóval jelezte, ha a lélekmelegítő nedű elkészült egy téli estén. A kakaót forraló edényben lehetett melegíteni a gyerekeknek reggeli ital gyanánt. A kihűlt ételt pedig fazékban tudták újra melegíteni az emberek. A mobiltelefon és az asztali számítógép, illetve az Internet az átlag ember számára még ismeretlen volt hazánkban.

Ezzel szemben a 90-es évek elején megjelentek a filteres kávé-, illetve teafőzők és mikrohullámú sütők, melyek kezdetben csak tényleg egyszerű ételmelegítőként funkcionáltak. Ebben az időben a videók egyszerűbb, de jobb változatai is megérkeztek hazánkba, melyek jó társai lettek a színes televíziónak. Ezek a berendezési tárgyak egyszerűségük miatt szinte csak az alap fekete és fehér színekben voltak jelen az üzletekben. Mivel a televízió és a videó egyre elterjedtebb lett, így a külföldről érkezett filmek által sikerült a mobiltelefonoknak és az Internetnek is felkelteni az itthoni emberek érdeklődését.

Az idő előre haladásával a 2000-es évek elejére számunkra is ismertek lettek azok a használati tárgyak, melyek a külföldi országokban már rég elterjedtek voltak. Megjelentek a többfunkciós mikrohullámú sütők, melyek már nemcsak egyszerű melegítésre szolgáltak. A tea- és kávéfőzők igazi fenséges ízeket tártak az otthoni kávéimádók elé. Részesévé váltunk egy nagy egésznek mikor csatlakoztunk az Internet használók népes táborához, így a számítógép és a laptop elkezdte térhódítását Magyarországon. Megjelentek az első nagynak számító mobiltelefonok is melyek „csak” telefonálásra és sms írásra voltak alkalmasak, ekkor kezdték felfedezni őket hazánkban. Az alapszínek mellett egy újabbal gazdagodott a gyártók színskálája, mely a szürke lett. A berendezési tárgyak szögletes és szabályos formával büszkélkedhettek.

Az előbb felsoroltak mellett ma már teljesen más világot élünk, mint 30 évvel ezelőtt. A berendezési tárgyaink a lakás díszét képezik. A színek és a formák kifinomultabbak lettek és nem ragaszkodunk az alap fekete vagy fehér színekhez, illetve ezek kombinációjához. Megjelentek a színes masinák a piacon.

A gyártók rájöttek, hogy az Internet és a tömegkommunikációs eszközök elterjedésével a világ kitárult az emberek előtt. Saját fejlesztőik mellett neves divatszakembereket is bevontak a termékek külsejének kialakításában.

A színek és a minták lehetőséget adtak, hogy a használati tárgyaink egyéniségünkhöz teljes mértékben igazodjanak és ma már nem meglepő egy rózsaszín virágmintás laptop, hozzá illő mobiltelefonnal. A 90-es években megismert kávé-, és teafőzők pedig új formában tűndökölnek mostanra. Nem féltek gömbölyűbb és kissé merészebb designt kölcsönözni a naponta életmentőnek tűnő eszköznek.