Rohamos sebességgel terjed egy kedves használati útmutató kullancsok eltávolításáról. Nem csak baromság, de veszélyes is!

Minden létező közösségi felületen pestisként terjed a hír, miszerint a testünk vérét jóízűen szürcsögő kullancsot békésen „rá lehet venni”, hogy máshol folytassa áldásos tevékenységét. A jótanács szeint vegyünk egy szál gyufát és körözzünk a bőrünkben lévő kullancs körül. Hogy miért? Mert a kullancs nagyon szereti a foszfor illatát, ezért rá fog mászni a gyufaszálra. Igen. Jobban szereti a foszfort, mint a vért. Bizony. Gondoljuk csak el, milyen felelőtlen lenne egy kullancsot bezárni egy egész gyufásdobozba! Annyira meghízna, hogy utána már tényleg nem tudna egyetlen emberre sem rámászni, mert ha ráugrana valakire a 70 kilójával, az menten hanyatvágódna.

Először is: a kullancs annyira szereti a foszfort, mint bármilyen más mérgező anyagot. Nem tudom mennyire egyértelmű ez… Annyira vágyik foszforra, mint ciánra, vagy patkányméregre. Ezt tiztáztuk. De ha valamelyik megzavarodott, táplálkozásilag baromira rosszul informált kullancs, valami abszurd perverziótól vezérelve mégis vonzódna a foszforhoz, akkor sem segítene semmit a gyufaszállal való varázslás. A mai gyufa feje ugyanis NEM tartalmaz már foszfort, csak oxidáló anyagokat!!

Minden kullancsokkal foglalkozó forrás egybehangzóan ugyanazt írja: „A kullancs hatékony eltávolítására használjon kullancs eltávolító csipeszt.”

A kullancsot minél előbb el kell távolítani, mert veszélyes lehet! A fenti baromsággal kísérletezni csak veszélyes. (Persze magát a szöveget terjeszteni a legnagyobb felelőtlenség, megírni pedig különösen az volt).