Akármennyire is szeretjük a telet, a sötétséghez és a hideghez nehezen tudunk alkalmazkodni. A hosszú téli esték pedig kimondottan lassan telnek. Ilyenkor esik jól leülni egy izgalmas könyvvel, vagy megnézni egy érdekes filmet a párunkkal.

Ha pedig nyelvtudásunkat is szeretnénk fejleszteni, miért ne néznénk brit filmeket eredeti nyelven? Cikkünkben 3 filmet mutatunk be, mely téli estékre megfelelő választás.

This beautiful fantastic

Kezdjük egy kevésbé ismert romantikus vígjátékkal! A This beautiful fantastic (2016) nem jelent meg hazánkban, így rá vagyunk kényszerítve, hogy angolunkat is csiszoljuk közben. A főszereplők, Jessica Brown Findley és Tom Wilkinson két igencsak különleges embert alakítanak.

A film varázslatos világában találkozunk egy OCD kényszerbetegségben szenvedő könyvtárossal, egy feltalálóval, valamint további különc szereplőkkel. Szó van kertépítésről, meseírásról, repülőszerkezetekről, mindeközben pedig barátságok és szerelmek születnek.

Ez a film garantáltan kiszakít a hétköznapokból és kellemessé teszi a hosszú téli estéket.

A karácsonyi gyertya

Ha eleged van a sablonos karácsonyi filmekből, de mégis átélnéd az ünnepi hangulatot, A karácsonyi gyertya (2013) című filmet érdemes megnézned! Ráadásul egy igazi vidéki angol faluban játszódik.

A falu új lelkésze, Hans Matheson a beilleszkedésért küzd. A falubelieket ezalatt semmi más nem érdekli, minthogy ki kapja meg a karácsonyi angyal által megérintett gyertyát, azaz ki részesül csodában. Időközben azonban világossá válik, mi is az igazi csoda.

Ha unod már a csöpögős karácsonyi mozikat, és szívesen hallgatnál egy kis vidéki brit angolt, ez Neked való!

Úriemberek

Két kedves, családi film után jöjjön valami teljesen más. Guy Ritchie 2019-es filmje a londoni alvilági közegbe visz minket, Matthew McConaughey, Charlie Hunnam és Henry Golding főszereplésével.

A Ritchie-től már megszokott módon ez a brit-amerikai film tele van egymásba fonódó szálakkal, idősíkok közötti ugrásokkal, fura szerzetekkel, ravasz rosszfiúkkal, ami pedig a legfontosabb, humorral!

Angol nyelvtanulóként felsőfok alatt felirattal nézd! Néha ugyanis nehéz követni a pörgős vagy elvont dialógusokat, a szlenget vagy más nyelvi leleményeket. Ha pedig a filmnézés után rájössz, mennyi tanulnivalód van még angolból, nézz körül egy angol nyelviskola offline és online kurzusai között!