A történet 1954-ben játszódik, amikor Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule (Mark Ruffalo) személyében két rendőrbírót küld-enek a Bostontól nem messze fekvő Viharszigetre, hogy annak a betegnek az ügyében nyomozzanak, aki rejtélyes módon tűnt el az elmegyógyintézetből…

Teddy a nyomozás során folyamatosan falakba ütközik és a sziget vezető orvosa, Dr. Cawley (Ben Kingsley) sem bizonyul túl készségesnek, így gyanút fog. Talán a Viharsziget nem is az, aminek látszik, az orvosok és az ápolók drasztikus gyógymódokat próbálnak ki és titkos kísérleteket folytatnak a legveszélyesebb bűnözőkön?

Amikor egy hurrikán az elektromos hálózat megbénításával az egész szigetet elvágja a külvilágtól, hirtelen még több beszámíthatatlan elme járhat-kelhet szabadon a szigeten. A kirakósjáték egyre összetettebb lesz, Teddy-t ráadásul szörnyű lázálmok gyötrik, a különös körülmények között életét vesztő felesége miatt…

A Viharszigettel Scorsese lélektani hadviselésbe kezdett, amivel nagy fába vágta a fejszéjét, de nem törte bele, örömmel jelentem. A film zenei aláfestésével már az elején valósággal őrületbe kergeti a nézőt, aki a végén nagy izgalommal várja a csavart, ami menetrendszerűen érkezik is, és nem okoz csalódást. Összetett, az agytekervényeinket maximálisan megmozgató darabbal állunk szemben, így aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, az inkább hanyagolja, a többieknek viszont kötelező!

 

Értékelés:

8/10

 

Viharsziget – Shutter Island (2009)

R.: Martin Scorsese.

Fsz.: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Michelle Williams, Max von Sydow, Jackie Earle Haley.

138 p.

 

Dvd/Blu-Ray info

  • magyar hang: DD 5.1 (dvd és Blu-ray)
  • angol hang: DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)
  • A lemez tartalma:
    • A film (kb. 135 perc)
    • A Viharsziget kulisszatitkai
    • Irány a világítótorony!

Előzetes