A Fővárosi Nagycirkusz a tavalyi siker után idén is várta a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, amely nagy népszerűségnek örvendett egy évvel ezelőtt is. A különleges előadásokra számtalan ember volt kíváncsi, hiszen a vendégek nem akartak elfogyni a bejárat előtti területről. A felnőttek és a gyerekek kígyózó sorban várták, hogy bejuthassanak a csodák színhelyére. Talán volt olyan ember is, aki gyerekként volt utoljára ezen a varázslatos helyen.

A programokat a fotózási lehetőséggel kezdte a Fővárosi Nagycirkusz, ahol mindenki kénye-kedve szerint pózolhatott imádott cirkuszi szereplőjével. Volt, aki az artistákat részesítette előnyben és volt, aki inkább egy kígyóval vágyott közelebbi kapcsolatba lépni. Mégis elmondhatjuk, hogy senki sem unatkozott ezen a rendhagyó estén.

Nem is tudom, hogy hol kezdjem a felsorolást a sok látnivalóból. Sorrendiség és kedvenc megnevezése nélkül állíthatom, hogy kevés hely volt a Múzeumok éjszakáján, ahol ennyi program és ennyiféle előadás várta a látogatókat, mint a cirkuszban.

Az elefántok nagy örömöt jelentettek a gyerekeknek, visítozó és csodálkozó lurkók várták Corrado Togni és elefántjai előadását. A két elefánt készségesen teljesítette az általuk „kis” embernek látott nagymester kívánságait. Egymással és az idomárral nagyszerű összhangban végezték feladataikat és nem volt kérdés, hogy az est egyik legnagyobb sztárjait láthattuk a porondon. Az állatok sorában a papagájok következtek. Ranzan Gian Luca színes papagájai nem okoztak csalódást a közönségnek. Térültek, fordultak, kerékpároztak majd Luca úgy döntötte, hogy „szélnek” ereszti két madarát és a nézők feje felett reptette őket. A madarak viccesek és szórakoztatók voltak, már csak azért is, mert Luca unszolására sem akartak visszatérni gazdájukhoz. A gyanútlan néző pedig nem tudta eldönteni, hogy meddig fognak a fejük fölött repkedni az aktív madarak. Először ketten együtt, majd már csak az egyik papagáj rótta a köröket percekig egymaga, végül egy kedves cirkuszi dolgozónak sikerült visszacsalogatnia gazdájához a madarat.

Itt még nem volt vége az állati előadásoknak. Jesus Domingo Darias Rodriguez hüllőivel borzongatta a kedélyeket. A kígyók és a krokodil mellett egy csodálatos hölgy segítségével kalauzolt el bennünket a hüllők világába.
Aki a Makám Együttest nem ismerné, az most ízelítőt kaphatott a zenekar repertoárjából, hiszen többször is lehetőséget kaptak a nézők szórakoztatására. Népies hangzású dalaik mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy népszerűségnek örvendtek.

Az állatokon és a Circus Maximus című előadásban látható szereplőkön kívül a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei szórakoztatták a Múzeumok éjszakáján a nagyérdeműt. Zsonglőrök, bohócok, artisták, állatok és még sokan mások vettek részt ebben a felejthetetlen előadásban és minden erejükkel azon dolgoztak, hogy egy csodálatos élménnyel gazdagodjon az a több száz (több ezer) ember, aki úgy döntött, hogy az egész estéjét a cirkuszban tölt ezen a kivételes estén.