Január 4-én indult útjára a SKI43 – Ski for free jótékony programja, amelynek keretében a 2021-es síszezonban közel 20.000 magyarországi általános iskolás diák ismerkedhet meg térítésmentesen a síelés és snowboardozás élményeivel az eplényi Síarénában. A kezdeményezés beváltotta reményeit, már a szezon közepén megteltek a szabad időpontok.

„A különleges program legfőbb célja, hogy az általános iskolások vírushelyzet okozta ingerszegény mindennapjait egy kicsit mozgalmasabbá varázsoljuk és olyan osztályok, különböző diákközösségek számára is elérhetővé tegyük a téli sportok örömeit, akik nehezebben élhetnék át ezt a kihagyhatatlan élményt. A kezdeményezésünk kiemelkedő népszerűségét mutatja, hogy idáig összesen közel 16.000 gyerek regisztrált a programunkra, és közülük jelenleg 6570-en már foglalt időponttal is rendelkeznek az elkövetkezendő hetekre. Jelenleg 7217 gyerek van várólistán, vagy regisztrált már be a programra, az adatok és időpontfoglalások folyamatos feltöltés alatt állnak. Ami a csoportok számát illeti, közel 500 minimum 20 fős közösség regisztrált a SKI43 eseményére az ország minden megyéjéből. Január 4-e óta már 1921 diákot fogadtunk Eplényben és megszámlálhatatlan pozitív visszajelzés érkezett mind a gyerekek, mind a pedagógusok és szülők részéről. Volt olyan iskola, ahol a felhívást követően a 108 tanuló közül 60-an egyből bejelentkeztek a programra” – kezdi Boós Imola, a SKI43 program marketing vezetője.

„A sípálya nagyon jól működik, a pálya üzemeltetői csodás havat varázsoltak Eplénybe, minden megfelel a biztonsági feltételeknek, a síelők is maximálisan betartják az előírásokat. Látszik, hogy mindenki nagyon örül egy kis kikapcsolódásnak ebben a nehéz időszakban” – értékelte Révész Máriusz, országgyűlési képviselő, aki maga is kipróbálta a sípályát. „Elismerésem az eplényi szervezőknek és a SKI43 program megálmodóinak is, akik nagyon sok gyermeknek szereznek életre szóló élményeket az ingyenes síelés/snowboardozás lehetőségével szerte az országban. Az eddigi eredmények is bizonyítják, mennyire sikeres ez a kezdeményezés, bízom benne, hogy ebből hagyomány lesz a későbbi években is. Sok sikert kívánok mindenkinek a programhoz és kellemes síélményeket a téli sportok kedvelőinek!”

A teljes napos programra jelentkező diákok kétórás síbérletet és szakképzett oktatói segítséget kapnak a saját szintjüknek megfelelően, valamint igény szerint sífelszerelést is biztosítanak számukra az eplényi Síarénában. Mindezen túl buszonként ingyenes host kíséri a csoportokat a megérkezéstől a távozásig, valamint étkezéssel és játékos feladatokkal várják őket.

„Amikor megálmodtuk a programot, egyetlen cél lebegett a szemünk előtt: sok-sok általános iskolás gyerek arcára szerettünk volna mosolyt csalni azzal, hogy megismertetjük őket a síelés/snowboardozás örömeivel. Néhány hónapon belül olyan mértékű érdeklődés és regisztráció érkezett, hogy mára kimondhatjuk, hogy a kezdeményezés rendkívüli sikernek örvend. A nagy érdeklődésre való tekintettel ideiglenesen megteltek a biztonságosan kiszolgálható szabad időpontok és várólistás helyek, ezért egyelőre le kell zárnunk a regisztrációt. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy februárban újabb turnusidőpontokkal bővítsük a naptárat és újabb diákok számára nyissuk meg a kapukat a síelés világába. Oldalainkon folyamatosan tájékoztatni fogunk mindenkit az aktualitásainkról és ahogy megnyílnak a szabad időpontok, nagy szeretettel várjuk a jelentkezéseket” – folytatja Soós Csaba, a program ötletgazdája.

Forrás: Just Creative

Fotó: Szécsi István